Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Πρόκληση από το Spiegel η έξοδος της Ελάδας από το "Ευρώ"...;

Μπαράζ διαψεύσεων προκάλεσε δημοσίευμα του Spiegel Online που ανέφερε ότι η Ελλάδα εξετάζει την έξοδο της από το ευρώ και την επιστροφή της στη δραχμή
Λίγο μετά την ανάρτησή του στο Ίντερνετ, το δημοσίευμα διαψεύσθηκε κατηγορηματικά από γερμανική κυβερνητική πηγή, αξιωματούχο της ελληνικής κυβέρνησης και εκπρόσωπο του προέδρου του Ecofin, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Αρκετοί ακόμη αξιωματούχοι άλλων χωρών μελών της ευρωζώνης επίσης δήλωσαν άγνοια. Το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού στο Ίντερνετ έκανε λόγο για «μυστική σύνοδο» απόψε στο Λουξεμβούργο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης και εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη συζήτηση του θέματος.
«Έξοδος (από την ευρωζώνη) δεν σχεδιάζεται και δεν σχεδιάστηκε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο γερμανός αξιωματούχος. «Εντελώς λάθος» χαρακτήρισε το δημοσίευμα και ο εκπρόσωπος του Γιούνκερ, Γκι Σουλέρ, ο οποίος τόνισε στο πρακτορείο Reuters: «Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι υπάρχει τέτοια συζήτηση».
«Πηγές του SPIEGEL ONLINE είπαν ότι ο (γερμανός υπουργός Οικονομικών) Σόιμπλε, θα επιδιώξει να εμποδίσει την Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, αν αυτό είναι δυνατό», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο σχετικό δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού, που συνεχίζει: «Θα πάρει μαζί του στη συνάντηση στο Λουξεμβούργο ένα εσωτερικό έγγραφο, το οποίο έχουν προετοιμάσει ειδικοί στο υπουργείο του, και το οποίο προειδοποιεί για πιθανές άκρως αρνητικές συνέπειες, αν η Αθήνα εγκαταλείψει το ευρώ».
Από "ΤΑ ΝΕΑ"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pulpit rock
back to top ;