Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

«ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 2012 - 2015», ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ,

Την Παρασκευή δημοσιεύτηκε το πλήρες κείμενο του εφαρμοστικού νόμου για το «ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 2012 - 2015»,
με το οποίο επιχειρείται το ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ, Η ΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΤΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΟ.

ΚΑΘΕ 5-7 ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΠΕΡΙΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ, ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ Ο.Τ.Α.! ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ (ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΙΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΕΣ ΑΞΙΕΣ) ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΡΠΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΟΥ ΤΑ ΕΣΟΔΑ, ΕΝΩ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΘΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!!!

Αν δε το διαβάσει κανείς, δεν το πιστεύει...

Spiegel: Αν η διάθεση των Ελλήνων γίνει επιθετική θα μας «πάρουν και τα σώβρακα»!


Αξίζει να διαβάσετε τη συνέντευξη του Albrecht Ritsch, Wirtschaftshistoriker ( καθηγητή Ιστορίας της Οικονομίας) στο μεγαλύτερο κυκλοφοριακά γερμανικό περιοδικό, Spiegel, όπου κατακεραυνώνει τη Γερμανία για τη στάση της απέναντι στην Ελλάδα και τις πολεμικές αποζημιώσεις.
Ολόκληρη η συνέντευξη
Spiegel: Κυριε Ritschl η Γερμανία συζητάει αυτό τον καιρό για περαιτέρω οικονομική βοήθεια για την Ελλάδα σαν υπεράνω όλων ηθικολόγος. Η κυβέρνηση ενεργεί με ακαμψία σύμφωνα με τη ρήση : ¨λεφτά θα πάρετε μόνο αν κάνετε αυτό που σας λέμε¨. Είναι δίκαιη αυτή η συμπεριφορά
Ritschl: Οχι, είναι απολύτως αδικαιολόγητη.


Spiegel: Μάλλον δεν το βλέπουν έτσι οι περισσότεροι Γερμανοί.
Ritschl Μπορεί, αλλά η Γερμανία έζησε τις μεγαλύτερες χρεοκοπίες της νεότερης ιστορίας. Την σημερινή οικονομική ανεξαρτησία της και τη θέση της ως Διδασκάλου της Ευρώπης την χρωστάει στις ΗΠΑ, οι οποίες μετά τον 1ο αλλά και τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο παραιτήθηκαν από το δικαίωμα τους για τεράστια χρηματικά ποσά. Αυτό δεν το θυμάται όμως κανείς.

Επιτάσσουν περιουσίες για χάρη της βάσης της Σούδας


Στην επίταξη πέντε εκτάσεων με συνολικό εμβαδό περίπου 28 στρέμματα και για την ακρίβεια 27.835 τ.μ., στο Ακρωτήρι Χανίων για την κατασκευή νέου αγωγού καυσίμων που θα εξυπηρετεί την αμερικανική βάση της Σούδας αλλά και τις ελληνικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, προχωρά το ....
υπουργείο Εθνικής Αμυνας.
Την επισήμανση έκανε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Χανίων, ο δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης, εξηγώντας ότι «είναι σε εξέλιξη ένα έργο, κατασκευή αγωγού καυσίμων, από το Μαράθι μέχρι την 115 Πτέρυγα Μάχης, τη Βάση, τις στρατιωτικές μονάδες. Κάποια εμπλοκή υπήρξε από πλευράς Υπηρεσιών και ο Υπουργός, επειδή θέλει να γίνει το έργο, εξέδωσε μια απόφαση επίταξης για τις ανάγκες της Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή Μαραθίου».

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Σύμβουλος της Γαλλικής Κυβέρνησης: «Η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα 575 δισ. ευρώ»


“Οι Γερμανοί χρωστούν πολύ περισσότερα στην Ελλάδα από ότι οι Έλληνες στη Γερμανία. Και εν τέλει κατοικούν και οι δύο στο ίδιο οικοδόμημα. Αν καταρρεύσει, θα πέσουν όλοι”, ισχυρίζεται ο Ζακ Ντελπλά, γνωστός Γάλλος οικονομολόγος και σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης.
“Η Γερμανία είναι αυτή που οφείλει στην Ελλάδα και όχι το αντίστροφο” αναφέρει ο Ζακ Ντελπλά, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Les Echos.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του δε, η Γερμανία οφείλει στην Ελλάδα τουλάχιστον 575 δισ ευρώ από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Γι αυτό, για ιστορικούς λόγους, αλλά και για την αποφυγή της εξάπλωσης της κρίσης ο ίδιος προτάσσει την έννοια της οικονομικής αλληλεγγύης.....

Θ.Πάγκαλος: "Μεσοπρόθεσμο ή τανκς"


Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος δήλωσε στην ισπανική εφημερίδα El Mundo ότι αν δεν πάρουμε την 5η δόση "θα δημιουργηθει μια τρομερή κατάσταση με τους πολίτες να πολιορκούν τις τράπεζες, η αστυνομία δεν θα φτάνει και θα πρέπει να λάβει δράση ο Στρατός και τα τανκ για να τις προστατεψει. Αν δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο και δεν πάρουμε την 5ης δόση, σε αυτό το σημείο θα φτάσουμε» κατέληξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην ισπανική εφημερίδα.. "!

ΤΟ 70% ΥΠΕΡ ΤΩΝ «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ»

Την ηθική συμπαράσταση των δύο στους τρεις κατοίκους της Αττικής και της Κεντρικής Μακεδονίας έχουν οι «αγανακτισμένοι» πολίτες, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και επιστημονικό υπεύθυνο τον πρόεδρό του, Επαμεινώνδα Πανά.Το σχετικό ερωτηματολόγιο απάντησαν 2.131 άτομα (τυχαία δειγματοληψία, άνω των 18 ετών) από τις συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, το διάστημα μεταξύ 10/6/2011 και 17/6/2011.

Σύμφωνα με τα βασικά συμπεράσματα:
* Οι 7 στους 10 ερωτηθέντες (69,8%) αξιολογούν (μάλλον ή πολύ) θετικά το κίνημα. Αρνητικά το αξιολογεί το 17,2% (λιγότεροι από 2 στους 10).
* Πάνω από 6 στους 10 (66,3%) συμφωνούν «για οποιοδήποτε λόγο» με τις ενέργειες του κινήματος. Διαφωνεί το 16,1%.
* Το 73,2% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η δημιουργία του κινήματος οφείλεται στο μνημόνιο και την πιθανότητα αναθεώρησής του.
* Ωστόσο, μόνο το 54,3% πιστεύει ότι το κίνημα είναι πιθανό να επηρεάσει την κυβέρνηση ή κάποιους πολιτικούς να αναθεωρήσουν τη στάση τους.
Αγγ. Μπ.


ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΠΡΕΖΑ TV



Όλο και περισσότεροι αγρότες καλλιεργούν το ιπποφαές, γιατί τους δίνει κέρδος


Όλο και περισσότεροι αγρότες στην Ελλάδα καλλιεργούν το ιπποφαές, γιατί, διαπιστώνουν ότι τους δίνει κέρδος. Όπως λέει ο γεωπόνος Κάσσανδρος Γάτσιος, συγγραφέας του μοναδικού βιβλίου για το ιπποφαές στην Ελλάδα, αγρότες από την Ήπειρο, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, την Θεσσαλία, την Μακεδονία κ.λπ., ενδιαφέρονται για την συγκεκριμένη καλλιέργεια. Και προσθέτει: "Οι προοπτικές είναι πολύ καλές. Συνολικά σήμερα σε όλη τη...
χώρα υπάρχουν 80.000 – 100.000 φυτά και προβλέπονται άλλα τόσα μέσα στην επόμενη χρονιά. Επειδή, πρόκειται για νέα καλλιέργεια, θα πρέπει οι παραγωγοί να είναι κάπως συγκρατημένοι όσον αφορά τον αριθμό των στρεμμάτων....

Πλησιάζει μια παγκόσμια οικονομική κατάρρευση;


Ο κόσμος θα πρέπει να ξυπνήσει και να αντιληφτεί το τι συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα. Να δει τις συνέπειες των ανεξέλεγκτων κρατικών χρεών. Μόλις μια χώρα δεν μπορεί πλέον να εξυπηρετήσει τα χρέη της, ακολουθεί η οικονομική της κατάρρευση, η απώλεια της εθνικής της  κυριαρχίας, και τέλος… η ζητιανιά. Για αυτό και η ελληνική περίπτωση θυμίζει το «καναρίνι στα ορυχεία», της παγκόσμιας οικονομίας.
Οι Ευρωπαίοι έδωσαν περιθώριο  ημερών στην ελληνική κυβέρνηση να εγκρίνει έναν ακόμη γύρο σκληρών μέτρων λιτότητας. Αν δεν εγκριθούν, η χώρα δεν θα εισπράξει τη δόση των €12 δισ. Και παράλληλα, ο υπόλοιπος κόσμος θα πρέπει να προετοιμαστεί για τα χειρότερα.

Το «χρέος» είναι απάτη και έργο προδοτών!

Το επικοινωνιακό Colpo Grosso με το «Δημόσιο Χρέος» και τα Ελλείμματα
Γράφει ο Σπύρος Χατζάρας

Οι επικοινωνιολόγοι της Παγκόσμιας Τραπεζικής Χούντας και οι παπαγάλοι τους μας λένε ότι το «έλλειμμα του προϋπολογισμού από τη διαφορά ανάμεσα στα ετήσια έσοδα του κράτους και στις δαπάνες που κάνει, που χρηματοδοτείται μέσω δανεισμού δημιουργεί το δημόσιο χρέος».

Για το λόγο αυτό, μας προτείνουν, «λιγότερο κράτος» και ιδιωτικοποιήσεις, για να μην δανείζεται το κράτος για να αγοράσει «υπερκοστολογημένα ιατρικά μηχανήματα», ούτε για να πληρώνει «τεμπέληδες δημοσίους υπαλλήλους».

Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι.

Aν Η Ελλάδα χρεοκοπήσει μέσα στο Ευρώ είναι το καλύτερο. Σε άλλη περίπτωση θα βγεί τριπλά χαμένη.

Γράφει ο Αδαμάντινος

Οι ΓΑΠ, Πορδόπουλος, Παπακωνστατνίνου και Σαχινίδης προκάλεσαν υπερχρέωση της Ελλάδας. Σκοπός ήταν και είναι να ευρεθούν και να δικαιολογηθεί η δημιουργία νέων μηχανισμών στην Ευρωζώνη, που με πρόσχημα τη σωτηρία της Ελλάδος και του Ευρώ να μεταφερθούν τα τοξικά ομόλογα από τις τράπεζες στην ΕΚΤ (στους πολίτες).
Και τα δύο μνημόνια έχουν σκοπό να κλείσουν τα μάτια σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες ωστε να μη...
συνειδητοποιήσουν αυτό που παίζεται. Οταν ολοκληρωθεί το παιγνίδι αυτό, θα υπάρξει νέος κύκλος κερδοσκοπίας για τον οποίο θα σας μιλήσω άλλη φορά.
Την Ελλάδα δεν την συμφέρει όσο υπάρχει Ευρώ να φύγει απο αυτό και να επιστρέψει στη δραχμή. Αν χρεοκοπήσει και μείνει μέσα στην Ευρωζώνη, τότε το Ευρώ θα πέσει.

Pulpit rock
back to top ;