Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

ΑΠΟΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ΚΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΗΣ ΕΛΙΤ (video)


Μισά – μισά με την Τουρκία τα πλούτη του Αιγαίου

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Τώρα που η Ελλάδα είναι ένα βήμα πριν την πτώχευση –έστω και επιλεκτική κατά Βενιζέλο- αρχίζει η εφαρμογή του σχεδίου μοιρασιάς με την Τουρκία του ορυκτού πλούτου του Αιγαίου (πετρέλαια και φυσικό αέριο). Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Χίλαρυ Κλίντον που φθάνει στην Ελλάδα, φέρνει τις σχετικές οδηγίες - μετά τις συνεννοήσεις της με την Τουρκία. Το αγκάθι σε όλη αυτή την ιστορία είναι η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) που επί τέλους για πρώτη φορά σκοπεύει να χαράξει η Ελλάδα, για την οποία όμως αναζητείται φόρμουλα για την υπαγωγή του Καστελόριζου σε αυτή.

Η Τουρκία δε συζητάει καν την υπαγωγή του Καστελόριζου στην Ελληνική ΑΟΖ, γιατί έτσι αποκλείεται από τα πλούσια κοιτάσματα του φυσικού αερίου στην περιοχή Λεβιάθαν (ανάμεσα σε Κρήτη και Καστελόριζο).
Η πίεση στην αδύναμη Ελλάδα από την πλευρά των ΗΠΑ και μέσω ΔΝΤ είναι: συμφωνείστε για μοιρασιά του ορυκτού πλούτου στο Αιγαίο και ξεκινήστε αμέσως από κοινού έρευνες και στη συνέχεια σε συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων.

ΠΗΓΗ

ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο "ΚΑΝΕΝΑΣ"?

«Καλά νέα η αύξηση των εξαγωγών κατά 30%»

Στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, κυρίως σε ό,τι αφορά την έλλειψη ρευστότητας, αλλά και στα θετικά στοιχεία που διαμορφώνονται, όπως η αύξηση των εξαγωγών κατά 30% σε σχέση με πέρσι και η άνοδος της τουριστικής κίνησης, αναφέρθηκε ο.... αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Σωκράτης Ξυνίδης, απευθυνόμενος σε αντιπροσωπεία της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη.

Βιάζεται η κυβέρνηση να διώξει τους αγανακτισμένους από το Σύνταγμα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο σχεδιασμός της βίαιης απομάκρυνσης από την πλατεία Συντάγματος των «αγανακτισμένων» πολιτών που επιμένουν να παραμένουν εκεί. Ήδη στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ αλλά και σε στενή συνεργασία με τον ίδιο τον υπουργό Προστασίας του πολίτη Χρήστο Παπουτσή, οι επικεφαλής της ΕΛΑΣ… έχουν δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο, όπως το χαρακτηρίζουν, σχέδιο όχι μόνο για την απομάκρυνση των «αγανακτισμένων» από οποιοδήποτε χώρο της πλατείας αλλά και το… μπλοκάρισμά τους ώστε να μην μπορούν να επανέλθουν.

«Νέα Ελλάδα» το κόμμα περί τον Μίκη

Ένα νέο κόμμα γεννιέται το προσεχές διάστημα και οι δημιουργοί του φιλοδοξούν να έχει ως μπροστάρη τον Μίκη Θεοδωράκη. Ο νέος κομματικός σχηματισμός πιθανότατα θα λέγεται «Νέα Ελλάδα» (αν και αυτό δεν έχει οριστικοποιηθεί). Ο πυρήνας του κόμματος θα είναι οι διαφωνούντες του ΠΑΣΟΚ που έχουν αποχωρήσει από το κυβερνών κόμμα, ενώ οι ίδιοι θέλουν διακαώς τον Μίκη ως πραγματικό ηγέτη τους.

Σε περίπτωση πτώσης αστεροειδούς ποιο θα ήταν το πιο ασφαλές μέρος;

Δημιουργήθηκε χάρτης με τις πόλεις που θα επηρεαστούν περισσότερο.
Υπάρχουν και κάποια καλά νέα για την Ελλάδα, μιας και οι χώρες που θα κινδυνέψουν περισσότερο εάν πέσει κάποιος αστεροειδής στον πλανήτη μας είναι οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Βρετανία.

Τα Σημεία των Καιρών

Τα Σημεία των Καιρών” είναι κάποια γεγονότα τα οποία θα προηγηθούν της δεύτερης έλευσης του Ιησού Χριστού (Ματθαίος 16:3). Σημάδια τα οποία θα προαναγγείλουν την δεύτερη έλευση του Χριστού αναφέρονται σε πολλά σημεία της Αγίας Γραφής.
Πιθανώς πολλά από αυτά τα σημεία να υπήρχαν διαχρονικά μέσα στους αιώνες. Όμως σήμερα, όλοι βλέπουμε πως υπάρχει μια μαζική εμφάνιση των παλαιότερων αλλά και των νέων σημείων. Ενώ σε όλες τις περιπτώσεις των σημείων που υπήρχαν και παλαιότερα, βλέπουμε πως σήμερα εμφανίζονται με μια ασυνήθιστη δύναμη και συχνότητα!

Εδώ θα δούμε κάποια από το βασικότερα σημεία των καιρών.

"Προσωρινή στάση πληρωμών στην Ελλάδα",συζήτησαν οι 17 της Ευρωζώνης!

Ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Γιαν Κες ντε Γιάγκερ, ζητά ανοιχτά να γίνει αποδεκτή μία προσωρινή στάση πληρωμών της Ελλάδας προς όφελος μίας ουσιαστικής συμμετοχής ιδιωτών πιστωτών στο δεύτερο πακέτο στήριξης της χώρας. Η άποψη αυτή έχει προφανώς επικρατήσει στο κλαμπ των «17» επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung SZ (Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ 13.7.11), η οποία φιλοξενεί συνέντευξη του Ολλανδού υπουργού.


«Σπάσαμε ταμπού», λέει ο....
κ. ντε Γιάγκερ στη συνέντευξή του στην εφημερίδα και προσθέτει: «Αποφασίσαμε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν ταμπού στο θέμα της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα και αυτό ισχύει και για την αποτροπή μίας προσωρινής στάσης πληρωμών». Όπως σημειώνει, «προτεραιότητα για τα 17 κράτη της Ευρωζώνης έχει τώρα η ουσιαστική συμμετοχή. Εάν δεν γίνεται διαφορετικά, θα πρέπει να αποδεχθούμε μία προσωρινή στάση πληρωμών. Η ΕΚΤ έχει διαφορετική θέση».

 

Pulpit rock
back to top ;