Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

ΣΟΚ: Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ

Οι νέοι τα μεγαλύτερα θύματα της ανεργίας - 4 στους 10 είναι άνεργοι

Σε ένα χρόνο, η ανεργία στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 4%, «θερίζοντας» κυρίως τους νέους έως 24 ετών! «Πρωταθλήτρια» στην ανεργία η δυτική Μακεδονία.
Τον Απρίλιο, η ανεργία έφτασε σε πανελλαδικό επίπεδο στο 15,8%, περίπου τέσσερις μονάδες υψηλότερα από το 11,9% τον αντίστοιχο μήνα του 2010, αλλά βελτιούμενο οριακά σε σύγκριση με...
το 16,2% τον περασμένο Μάρτιο.
Στους καταλόγους της ανεργίας ήταν εγγεγραμμένα τον Απρίλιο, 786.459 άτομα, κυρίως νέοι έως 24 ετών, όπου πάνω από 4 στους 10 είναι άνεργοι. Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 207.736 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο πέρυσι (αύξηση 35,9%), ενώ μειώθηκε κατά 24.881 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο 2011 (μείωση 3,1%).

Ελληνίδα βιολόγος απέσπασε διεθνές βραβείο

Η ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗ ΕΡΕΥΝΑ ΕΙΧΕ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! 


- Η Αναστασία Παπαδοπούλου, η νεαρή διδάκτωρ του τμήματος Βιoλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης απέσπασε το διεθνές βραβείο της καλύτερης νέας ερευνήτριας (Young Investigator Award) για το 2011...Η ελληνίδα βιολόγος όμως που κατάφερε να κερδίσει τη διεθνή αναγνώριση για την έρευνά της, καταγγέλλει ότι τον περασμένο Μάιο η ίδια εργασία της, η οποία απέσπασε το βραβείο, είχε απορριφθεί από το πρόγραμμα «Θαλής »του υπουργείου Παιδείας.

Η ίδια δήλωσε «Απογοητεύτηκα. Κάτι τέτοια σε σπρώχνουν να φύγεις από την πατρίδα σου», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα Το Έθνος
Η Αναστασία Παπαδοπούλου πήρε το διδακτορικό της μόλις την περασμένη Παρασκευή και σχεδιάζει το μέλλον της, εξετάζοντας σοβαρά και το ενδεχόμενο να συνεχίσει το ερευνητικό της έργο στο εξωτερικό.

Η Μέρκελ είναι αλλού! Η ώρα της δραχμής και των συσσιτίων πλησιάζει...

Από τον Δημ. Καζάκη

Ενώ η Άνγκελα Μέρκελ δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα παραστεί στη Σύνοδο κορυφής της Πέμπτης, ο Βενιζέλος και οι λοιποί κυβερνητικοί διαστρεβλωτές της πραγματικότητας, δηλώνουν αισιόδοξοι για τ αποτελέσματά της!
Απ' αυτή τη Σύνοδο το μόνο που θα προκύψει είναι Ραντεβού το Σεπτέμβρη!
Ως τότε δεν θα έχει...
μείνει τίποτε όρθιο σ αυτή εδώ τη χρεοκοπημένη χώρα που επιστρέφει γκαζωμένη η δραχμή και τα συσσίτια...

Διαβάστε το άρθρο του Δημ. Καζάκη που δημοσιεύτηκε πριν ένα χρόνο στο "Ποντίκι" για να αντιληφθείτε πόσο βουτηγμένοι στα σκατά είμαστε>


«Καλπάζει» ο ιός της κρίσης χρέους

Στα ύψη τα spreads και τα ασφάλιστρα κινδύνου

Έντονη ανησυχία επικρατεί στις χρηματιστηριακές αγορές για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη με αποτέλεσμα τόσο τα spreads όσο και τα ασφάλιστρα κινδύνου να «χτυπήσουν» κόκκινο. 

Χαρακτηριστικό της ανησυχίας που....
επικρατεί είναι ότι τα ασφάλιστρα κινδύνου για τη Γαλλία, η οποία αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία, κατέγραψαν νέο ρεκόρ 
http://www.newsbeast.gr

Γέροντας Παΐσιος. "Αν δεν αντιδράσουμε, θα σηκωθούν οι προγονοί μας από τους τάφους"

Ο Γέροντας Παϊσιος  το 1996  μίλησε  για την  σημερινή  "οικονομική κρίση"  και το σχέδιο   της υποδούλωσης των Ελλήνων μέσω  του χρέους , της οικονομικής εξόντωσης και τέλος  της  "ηλεκτρονικής διακυβέρνησης".

Σ' αυτά τά δύσκολα χρόνια ό καθένας μας πρέπει να κάνη ότι γίνεται ανθρωπίνως καί ότι δεν γίνεται ανθρωπίνως να το αφήνει στον Θεό. Έτσι θα έχουμε ήσυχη την συνείδηση μας ότι κάναμε εκείνο πού μπορούσαμε.
Αν δεν αντιδράσουμε, θα σηκωθούν οι προγονοί μας από τους τάφους.
Εκείνοι υπέφεραν τόσα για την πατρίδα και εμείς τι κάνουμε γι' αυτήν; Ή Ελλάδα, ή Ορθοδοξία, με την παράδοση της, τους Αγίους και τους ήρωες της, να πολεμήται από τους ίδιους τους Έλληνες και εμείς να μη μιλάμε! Είναι φοβερό!
Ο  Όσιος  Γέροντας Παϊσιος  ο Αγιορείτης   πριν  απο  15 χρόνια   είχε περιγράψει  με  κάθε λεπτομέρεια   μια κατάσταση ακριβώς σαν την σημερινή για να μας αφυπνίσει πνευματικά  ώστε  δια του Χριστού , να επαναποκτήσουμε το   αγωνιστικό  φρόνημα  των  Ορθοδόξων πατέρων μας που χάσαμε   όταν  δεχτήκαμε να γίνουμε τα πνευματικά πρεζόνια της "Νέας Εποχής".
Pulpit rock
back to top ;