Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Η χώρα καταρρέει και τα κόμματα μοιράζονται 13,5 εκ. ευρώ!


Αλλού κόβουν κι αλλού μοιράζουν. Την ώρα που νέοι φόροι, περικοπές μισθών και επιδομάτων, απολύσεις και ανεργία μαστίζουν την ελληνική κοινωνία τα πολιτικά κόμματα φροντίζουν να γεμίσουν τα ταμεία τους. Το υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε την κρατική οικονομική ενίσχυση των κομμάτων για το β’ τρίμηνο του 2011.
Όπως αναφέρεται και στην απόφαση, αναμένεται παράλληλα η νομοθετική πρωτοβουλία που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για την αναμόρφωση της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων.
Η οικονομική χρηματοδότηση συνολικού ύψους 13.504.656 ευρώ κατανέμεται στα δικαιούχα πολιτικά κόμματα ως εξής:
-ΠΑΣΟΚ: 5.436.332,61
-ΝΔ: 4.249.890,51
-ΚΚΕ: 1.306.274,48
ΛΑΟΣ: 1.089.378,37
ΣΥΡΙΖΑ: 972.624,83
ΟΙΚΟΛ. ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 450.155,20

πηγη

Κρήτη: "Γουρούνα" έπεσε σε καρότσι με μωρό (video)

Ανεξέλεγκτη είναι πλέον η κατάσταση με τις γνωστές τετράτροχες...'γουρούνες' στα Μάλια και τη Χερσόνησο.

Όπως θα δείτε στο σχετικό αποκλειστικό βίντεο που εξασφάλισε το Cretalive, ο οδηγός του τετράτροχου πέφτει πάνω σε ένα...καροτσάκι με μωρό μπροστά στα έντρομα μάτια της μητέρας και των περαστικών στα Μάλια, χωρίς ευτυχώς το μωρό να πάθει το παραμικρό!

Σημειώνεται ότι πολλές φορές στο παρελθόν, έχουν σημειωθεί τροχαία με τα άκρως επικίνδυνα αυτά οχήματα αλλά παρά τις εκκλήσεις φορέων και πολιτών για την λελογισμένη χρήση τους, μέχρι σήμερα τίποτα δεν έχει αλλάξει...


"18 δις το όφελος της Γερμανίας από την ευρωκρίση"...


Πόσο ακόμη θα πληρώνουν οι Γερμανοί φορολογούμενοι για την Ελλάδα, είναι ένα ερώτημα που ακούγεται συχνά τους τελευταίους μήνες στη Γερμανία. Πόσο όμως έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής η ελληνική κρίση στους Γερμανούς;

Ούτε σεντ, υποστηρίζει ο Φόλκερ Χελμάγερ, επικεφαλής των αναλυτών της Bremer Landesbank. Αντιθέτως, η Γερμανία έχει επωφεληθεί όσο καμία άλλη χώρα από....
την ευρωκρίση καθώς της έχει αποφέρει μέχρι στιγμής περί τα 20 δις ευρώ:

Στάση πληρωμών του ΔΝΤ σε Ελλάδα ζητούν Αμερικανοί


Στην Ουάσιγκτον θα μεταβεί την Κυριακή, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να έχει τη Δευτέρα, 25 Ιουλίου, προγραμματισμένη συνάντηση με τη νέα γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, καθώς και με εκπροσώπους της αμερικανικής κυβέρνησης.
Οι επαφές αυτές είναι σε συνέχεια των συναντήσεων του κ. Βενιζέλου στην Αθήνα, με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, και τον υφυπουργό Οικονομικών, Κρίστοφερ Σμαρτ.
Παράλληλα, με αφορμή δημοσιεύματα και σχόλια για τη νομοθετική πρωτοβουλία οκτώ γερουσιαστών στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, σχετικά με τη στάση των ΗΠΑ έναντι της Ελλάδας μέσω του ΔΝΤ, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι αυτή δεν απηχεί την επίσημη πολιτική της αμερικανικής κυβέρνησης.

Βόμβα: Το Ιράν ξεκίνησε το εμπόριο πετρελαίου σε ευρώ χτυπώντας το δολάριο

Tο Ιράν μόλις υλοποίησε μία απειλή την οποία είχε εξαπολύσει πριν αρκετά χρόνια, δηλαδή να σταματήσει οριστικά το εμπόριο πετρελαίου σε δολάριο και να το διαπράξει μόνο στο τοπικό του νόμισμα και κυρίως στο ευρώ. Από την Τρίτη, πράγματι, ξεκίνησε η λειτουργία του Kish International Commodity Exchange όπου το Ιράν εμπορεύεται πετρέλαιο μόνο σε ριάλ και ευρώ και όχι σε δολάριο.

Την τελευταία φορά που ένα κράτος επιχείρησε να κάνει το ίδιο ήταν στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας και λίγο αργότερα δέχτηκε τη στρατιωτική επίθεση των ΗΠΑ και διαλύθηκε. Το κράτος αυτό ήταν το Ιράκ. Από τότε και για πρώτη φορά ένα κράτος επιχειρεί κάτι αντίστοιχο αλλά τώρα ίσως να έχει προλάβει να δημιουργήσει πυρηνική βόμβα, κάτι το οποίο το Ισραήλ θεωρεί ότι είναι πιθανό να έχει συμβεί πριν από μερικούς μόλις μήνες.

“Σας λείπουν 2 τρισ. , τυπώστε χρήμα για να βγείτε απ’ την κρίση!”


Μια ριζοσπαστική – για τα δεδομένα των διεθνών αναλυτών και πάντως για την ... καθεστηκυία άποψη περί αντιμετώπισης της κρίσης χρέους – πρόταση δημοσιοποίησε ο διάσημος αρθρογράφος Μatthew Lynn σε άρθρο του στο αμερικανικό οικονομικό πρακτορείο Marketwatch.
Τι προτείνει; 
Αυτό που κάθε ημέρα στις μεταξύ μας συζητήσεις διερωτώμαστε όλοι! Γιατί να μην τυπώσει και η Ευρώπη χρήμα, όπως έκανε ήδη δύο φορές μέσα σε 18 μήνες η Αμερική κι έτσι να δώσει, προσωρινή έστω, λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει πια όλη την λεκάνη της Μεσογείου;
Δραστική λύση; Σίγουρα. Όμως έχει βάση. Και επιχειρήματα. Ιδού γιατί:

Προς Υπουργείο Οικονομικών: "Αρνούμαι να σας πληρώσω"


Αξιότιμοι κύριοι του υπουργείου Οικονομικών.


Με την παρούσα επιστολή μου, σας γνωστοποιώ την πρόθεση μου, να μην πληρώσω την συμμετοχή μου στην κρίση που περνάει η χώρα μου.


Οι λόγοι είναι απλοί:
Εσείς οι πολιτικοί αλλά και οι δημόσιοι λειτουργοί σας, είχατε την ευκαιρία αλλά και την εντολή από τον ελληνικό λαό, να διαχειριστείτε τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων όσο και των κοινοτικών κονδυλίων από το 1981 και μετά. 
Να τα διαχειριστείτε με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε, η χώρα να έχει ανάπτυξη και κοινωνικές παροχές. Στα 30 χρόνια αυτό που καταφέρατε είναι, κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος για ίδιο όφελος, παραπλάνηση του λαού για δήθεν κοινωνικές παροχές και διόγκωση του δημοσίου τομέα για ψηφοθηρικούς λόγους.
Καταφέρατε μία χώρα, η οποία από αρχαιοτάτων χρόνων, ήταν υπερήφανη και να μην υποδουλώνεται σε ξένους κατακτητές,  εσείς με τις πράξεις σας να την ξανά υποδουλώσετε.
Το σύνταγμα της χώρας μου, μιλάει για την ισότητα των Ελλήνων. Άραγε για ποια ισότητα μιλάμε. 

Χίλαρυ στον Παπαχελά: Γεμάτη πετρέλαιο η Ελλάδα (video)

Το βίντεο είναι από την χθεσινοβραδυνή (Δευτέρα 18 Ιούλη 2011) συνέντευξη της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρυ Κλίντον στον Αλέξη Παπαχελά, που μετέδωσε ο "ΣκάΪ" από τις 11.15 μμ. μέχρι τις 12.15 π.μ. Η εκλεκτή του Αμερικανο-Εβραϊκού Λόμπυ, Hlillary, διαβεβαιώνει τον Αλέξη Παπαχελά πως υπάρχουν μεγάλα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στο ελληνικό υπέδαφος, μπορεί να μήν έχουν πλήρως τεκμηριωθεί αλλά υπάρχουν, και οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν τις προσπάθειες της Ελλάδος για εξόρυξη!


ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΑΛΟΓΡΙΕΣ "ΜΑΪΜΟΥ"

Δύο γυναίκες ηλικίας 36 και 28 ετών συνελήφθησαν στην Κρήτη, αφού όπως διαπιστώθηκε, προσποιούνταν τις καλόγριες εξαπατώντας πιστούς σε πανηγύρι. Πιο συγκεκριμένα οι δυο γυναίκες φορώντας ράσα ευλογούσαν τους προσκυνητές πουλώντας τους παράλληλα διάφορα εκκλησιαστικά είδη εξοικονομώντας χρήματα.
http://www.agioritikovima.gr

Fitch: "Αν πέσει η Ελλάδα θα πέσουν κι άλλοι"

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch ανακοίνωσε σήμερα ότι μια αιφνίδια στάση πληρωμών της Ελλάδας θα μπορούσε να προκαλέσει κίνδυνο μετάδοσης και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα και τα τραπεζικά τους συστήματα.
"Μια ανεξέλεγκτη στάση πληρωμών της Ελλάδας θα έχει ως συνέπεια μια έντονη μεταβλητότητα στις αγορές, πιέσεις στα δημόσια χρέη, και στη χρηματοδότηση και τη ρευστότητα των τραπεζών εν γένει", αναφέρει ο Fitch σε εκτίμησή του που δημοσιεύθηκε σήμερα. 

Η επίλυση της κρίσης στην Ελλάδα είναι συνεπώς "μία αναγκαιότητα, ακόμη και αν δεν αποτελεί επαρκή λύση για την αποφυγή μιας ευρύτερης συστημικής απειλής έναντι της ζώνης του ευρώ", υπογραμμίζει. 

Παράλληλα, μια στάση πληρωμών από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες έχουν το μεγαλύτερο χρέος στον κόσμο, "θα απειλήσει την οικονομική σταθερότητα της χώρας και του κόσμου", προειδοποιεί ο οίκος Fitch. Ωστόσο, "θεωρεί αυτή τη δυνατότητα ως απομακρυσμένη".


defencenet.gr

Η ΘΕΟΣΟΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΥΔΡΟΧΟΟΥ (video)

Pulpit rock
back to top ;