Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Παπανδρέου: Επικαλέστηκε λαό και πατρίδα ενώ ξεπουλά Ελλάδα και Έλληνες!


Στην εισαγωγή της ομιλίας του στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε ως… σωτήρας (και απελευθερωτής συνάμα) των Ελλήνων. Μίλησε σαν να έλυσε όλα μας τα προβλήματα, ενώ στην πραγματικότητα καταδίκασε τη χώρα σε νέο μνημόνιο 30 ετών!Μίλησε με υπερηφάνεια για τον ελληνικό λαό, τον ίδιο λαό που θα τσακίσει με την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου! Μίλησε για την Ελλάδα, την Ελλάδα που ετοιμάζεται να ξεπουλήσει! Και ενώ προσπαθεί να εμφανίσει το μαύρο ως άσπρο, με την ανεργία να έχει φτάσει στα… ουράνια, με 1.000.000 Έλληνες να μη βρίσκουν δουλειά, με θράσος τεράστιο είπε ότι όσοι τον κρίνουν κινούνται μεταξύ θεωριών συνωμοσίας και λαϊκισμού!

ΕΚΤΑΚΤΟ: Υπό καθεστώς “περιορισμένης χρεοκοπίας” η Ελλάδα από την Fitch


Ο οίκος αξιολογήσεων Fitch ανακοίνωσε σήμερα ότι θα θέσει υπό καθεστώς «περιορισμένης χρεοκοπίας» (restricted default) την Ελλάδα, κάτι το οποίο θα ανακοινώσει επίσημα μετά το πέρας της συνεδρίασης του ελληνικού χρηματιστηρίου, δηλαδή λίγο πριν τις 5 και μισή το απόγευμα.
Συγκεκριμένα αναφέρει πως την ημερομηνία που λήγει η προτεινόμενη περίοδος της ανταλλαγής ομολόγων θα θέσει την αξιολόγηση του ελληνικού έθνους ως ομολογιακού εκδότη σε «περιορισμένη χρεοκοπία» (restricted default) και θα επιθέσει αξιολογήσεις «χρεοκοπίας» (deafault) στα ελληνικά κρατικά ομόλογα που επηρεάζονται.
Ο οίκος θα επαναθέσει νέες αξιολογήσεις στην Ελλάδα και τα πιστωτικά εργαλεία μετά τη χρεοκοπία (post default), όταν το γεγονός της χρεοκοπίας (default) πραγματοποιηθεί με την έκδοση νέων αξιογράφων για τους ομολογιούχους που θα συμμετέχουν στην ανταλλαγή.
Η απόφαση της Fitch είναι ευρύτατα αναμενόμενη, μετά την συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στο νέο πακέτο ελληνικής διάσωσης, που συμφωνήθηκε χθες στην σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

πηγη

Ρ.Τ.Ερντογάν: “”Θέλουμε ένα Ναυτικό που να κυριαρχεί στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο”


Έμφαση στην εξέλιξη των ναυτικών εξοπλιστικών προγραμμάτων πρόκειται να δώσει η νέα τουρκική κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε αποστροφή του λόγου του σε πρόσφατο ναυτικό συνέδριο στην Άγκυρα τόνισε ότι “Θέλουμε ένα Ναυτικό που να κυριαρχεί στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και να στέκεται απέναντι στον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας”. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τον διορισμό του Ismet Yilmaz στην θέση του υπουργού Άμυνας της χώρας, καθότι ο εν λόγω υπουργός είναι ειδικός σε θέματα ναυτικής πολιτικής, αφού κατέχει δύο πανεπιστημιακούς τίτλους σε αυτό το αντικείμενο, ενώ για ένα χρονικό διάστημα ήταν και υφυπουργός Ναυτιλίας.

Οι σκληρές επιπτώσεις του νέου "Σχεδίου Μάρσαλ" στην Ελλάδα


Η συμφωνία χαρακτηρίζεται ιστορική και ίσως είναι πιο ιστορική και από εκείνη για τον μηχανισμό στήριξης αφού είναι στα σίγουρα η τελευταία μας ευκαιρία πριν βυθιστούμε στην άβυσσο.

 Οι οίκοι αξιολόγησης περιμένουν στην γωνία και αυτό βεβαίως μπορεί να χαρακτηρίζεται ως τυπική εξέλιξη αφού η ρευστότητα για την Ελλάδα δεν θα διακοπεί.
'Ομως παρόλα αυτά το μαξιλάρι των 109 δισ δεν θα βρίσκεται πάντα στην θέση του για να ακουμπήσει η Ελλάδα.
 Οι εγυήσεις που ζητούν κάποιοι από τους εταίρους μας δεν είναι μόνο ευχολόγια για διαρθρωτικές αλλαγές και για ανάπτυξη.



Έχω ένα καλό νέο και ένα κακό νέο….

Το καλό νέο είναι ότι το καθεστώς την γλίτωσε. Το κακό νέο είναι ότι ο λαός την… έβαψε, για να μην το πούμε λαϊκότερα.
Το χθεσινό Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ, το οποίο ενώ επίσημα αντιμετωπίζει τη Ελλάδα ως ολοκληρωτικά χρεοκοπημένη, με ποικίλες επεμβάσεις μιας ποικιλόμορφης ελεγχόμενης χρεοκοπίας (επιμήκυνση, κούρεμα, συμμετοχή ιδιωτών, επιλεκτική χρεοκοπία, ανταλλαγές ομολόγων, μείωση επιτοκίων, εξαγορά ομολόγων κ.λ.π.), εντούτοις τον μεν ελληνικό λαό τον βάζει σε μια μακροχρόνια σκλαβιά, την δε άρχουσα τάξη την αφήνει απείραχτη στη θέση της.

Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΩΝ ILLUMINATI ?


H Ευρωπαϊκή Ένωση υιοθέτησε τον "πανεπόπτη οφθαλμό" των ILLUMINATI σαν σύμβολό της.

Οι μάσκες έπεσαν πλέον πλήρως.

Όποιος παρατηρεί τα πάντα με μάτια "ανοιχτά κι ελληνικά" 'επρεπε ήδη να το έχει δει.

Οι γραμμές από πάνω και κάτω ορίζουν τα όρια του ματιού ενώ τα άστρα παίζουν τον ρόλο της κόρης του ματιού.

Τα σχόλια δικά σας...


πηγή
Pulpit rock
back to top ;