Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Κρήτη: ''Πράσινο φως'' για το μεγαλύτερο ηλιοθερμικό πάρκο της Ευρώπης!


Η μεγαλύτερη ενεργειακή επένδυση στην Ευρώπη, στον τομέα της ηλιοθερμικής ενέργειας, εγκρίθηκε χθες από την επιτροπή Περιβάλλοντος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης...


Πρόκειται για το ηλιοθερμικό πάρκο που θα στηθεί δίπλα στον Αθερινόλακκο, σε έκταση 1.000 στρεμμάτων και με 21.000 κάτοπτρα τα οποία θα δίνουν ρεύμα της τάξεως των 38 Μεγαβάτ. Η επένδυση παρουσιάστηκε χθες από το διευθύνοντα σύμβουλο κ.Μπουτάρη και θα ανέλθει στα 141 εκατομμύρια ευρώ.

Βιντεο: Στις φλόγες η μεγαλύτερη φυτεία μαριχουάνας


Η μεγαλύτερη φυτεία μαριχουάνας που ανακαλύφθηκε ποτέ στο Μεξικό, παραδόθηκε στις φλόγες από...


τις αρχές. Η φυτεία κάλυπτε έκταση 1200 στρεμμάτων (!) και ήταν καλυμμένη με μαύρο δίχτυ. Στο ερημικό περιβάλλον το μαύρο δίχτυ είναι ιδιαίτερα ευδιάκριτο, ωστόσο το ίδιο χρησιμοποιούν οι αγρότες της περιοχής για να προστατεύουν τις καλλιέργειες από τον καυτό ήλιο.
Δείτε φώτο...

Όλα ήταν προσχεδιασμένα για την Ελλάδα…


Τώρα έρχονται να «δέσουν» όλα τα κομμάτια του παζλ…
Μπορεί οι ΗΠΑ να περνούν δύσκολες στιγμές, καθώς το χρέος φαίνεται πως πνίγει τη χώρα, αλλά ακόμη και ο Ομπάμα είχε άλλες ανησυχίες τις τελευταίες ημέρες…
Στο στόχαστρο ήταν η Ελλάδα: Η Χίλαρι ήρθε στην Ελλάδα, αφού πρώτα επισκέφτηκε την Τουρκία και ποιoς ξέρει τι συμφώνησε τόσο με τους Τούρκους, όσο και με τον Παπανδρέου.
Ομπάμα-Μέρκελ συζήτησαν την κρίση χρέους στην Ευρώπη (δηλαδή στην Ελλάδα) τηλεφωνικώς, ενώ Μέρκελ και Σαρκοζί κλείστηκαν για ώρες σε μία αίθουσα, προσπαθώντας να βρουν «λύση» για μας…
Τώρα έρχεται και η ανακοίνωση της τηλεφωνικής επικοινωνίας Ομπάμα-Σαρκοζί και το παζλ ολοκληρώνεται.
Όλα ήταν προσχεδιασμένα. Η κάθε κίνηση. Από το Μνημόνιο και τον αμερικανικό δάκτυλο του ΔΝΤ, μέχρι την τελική συμφωνία της Πέμπτης!
Ποιος ξέρει τι άλλο συζητούσαν επί μήνες στα παρασκήνια; Αυτή ήταν και η κρισιμότερη μάχη της Ευρώπης ως κοινότητα χωρών…
Η πιο κρίσιμη, δηλαδή, μέχρι την επόμενη!

πηγή

Συγκλονιστικὴ εἴδηση: ἀρχίζει συζήτηση για τὴν ἐπέκταση τῶν χωρικῶν μας ὑδάτων σὲ 12 ναυτικὰ μιλιά!


Ἂς θυμηθοῦμε τί εἶχε πεῖ ὁ π.Παίσιος γιὰ τὸ θέμα,ὅταν ρωτήθηκε σχετικὰ ἀπὸ προσκυνητή:
"Κάποτε , εἶχα πάει στὸν Γέροντα μὲ ἕνα φίλο μου καὶ ἐκεῖ συναντήσαμε μία παρέα ἀπὸ πέντε παιδιὰ . Τότε ρώτησα τὸν Γέροντα ποιὲς προέβλεπε νὰ εἶναι οἱ ἐξελίξεις σχετικὰ μὲ τὴν Τουρκία . Γέροντα , τοῦ λέω , ἂπ΄τὴν Ἀλεξανδρούπολη εἴμαστε . Μήπως μᾶς πιάσει ἡ μπόρα κατὰ κεῖ;


Μοῦ ἀπαντᾶ : Κοίταξε νὰ δεῖς . Οἱ Τοῦρκοι δὲν θὰ μποῦν στὴν Ἀλεξανδρούπολη . Θὰ κάνουν μόνο μία πρόκληση στὴν Ἑλλάδα , ποὺ θὰ ἔχει σχέση μὲ τὴν αἰγιαλίτιδα ζώνη . Καὶ ἐμᾶς θὰ μᾶς πιάσει πείνα . Θὰ πεινάσει ἡ Ἑλλάδα . Καὶ ἐπειδὴ θὰ κρατήσει αὐτὴ μπόρα κάποιο διάστημα , μῆνες θὰ εἶναι , «θὰ ποῦμε τὸ ψωμὶ ψωμάκι » .
 Μετὰ ρωτάω : Γέροντα , πῶς θὰ καταλάβω ἐγὼ ὅτι θὰ εἴμαστε κοντὰ στὸν πόλεμο ;  Ὅταν , λέει , θὰ ἀκούσεις στὴν τηλεόραση νὰ γίνεται θέμα γιὰ τὰ μίλια , γιὰ τὴν ἐπέκταση τῶν μιλίων (τῆς αἰγιαλίτιδας ζώνης ) ἀπὸ 6 σὲ 12 μίλια , τότε ἀπὸ πίσω ἔρχεται ὁ πόλεμος ."
Η Είδηση έχει ως εξής: Δέσμη τεσσάρων μέτρων γιὰ τὴν ἐπίτευξη συμφωνίας μεταξὺ Ἑλλάδος καὶ Τουρκίας στὸ Αἰγαῖο προτείνει ἡ γνωστὴ δεξαμενὴ σκέψης «Διεθνὴς Ὁμάδα Κρίσεων» (International Crisis Group - ICG). To ICG θεωρεῖ ὅτι ἔχει ἔρθει ἡ στιγμὴ ποὺ οἱ δύο χῶρες μποροῦν νὰ φθάσουν σὲ λύση τῶν προβλημάτων στὸ Αἰγαῖο, σημειώνοντας ὅτι...

Στη Βουλή η μήνυση για εσχάτη προδοσία! -ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ


Όταν, πριν από λίγους μήνες, ο χειρουργός Δημήτρης Αντωνίου είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του πρωθυπουργού αλλά και όλων των μελών της Κυβέρνησης που υπέγραψαν το μνημόνιο, για εσχάτη προδοσία κανείς δεν πήρε στα σοβαρά την υπόθεση. Όπως και η πρώτη εισαγγελέας, Χριστίνα Καπαμά η οποία πρότεινε η μήνυση για εσχάτη προδοσία κατά των 300 να τεθεί στο αρχείο. Όμως, όπως αποκαλύπτουμε σήμερα, η εισαγγελέας Εφετών Άννα Καλουτά απέρριψε την απόφαση αρχειοθέτησης και διέταξε η δικογραφία να μεταβιβαστεί στη Βουλή λόγω της εμπλοκής...
πολιτικών προσώπων, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος. Αυτή την ώρα η δικογραφία βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθανάσιου Κονταξή ενώ σε λίγες ημέρες η δικογραφία θα βρίσκεται στη Βουλή.




πηγη

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Γεννήθηκε με 34 δάχτυλα στα χέρια και στα πόδια!


Ένα παιδί ενός έτους από την Ινδία κατάφερε να κάνει
παγκόσμιο ρεκόρ, αφού γεννήθηκε με 34 δάχτυλα στα χέρια και στα πόδια
του! Ο Akshat Saxena έχει 7 δάχτυλα σε κάθε χέρι και άλλα 10 σε κάθε
πόδι, κάτι που τον έκανε να περάσει στο βιβλίο «Γκίνες».


«Ήμουν πολύ χαρούμενη όταν ήρθε στον κόσμο, γιατί ήταν το πρώτο μας
παιδί. Αλλά αργότερα, όταν είδα τα δάχτυλά του σοκαρίστηκα και ένιωσα
έκπληξη», θυμάται η μητέρα του.


Από τη στιγμή της γέννησής του το παιδί παρακολουθείται από γιατρούς και
έχει κάνει διάφορες χειρουργικές επεμβάσεις, γιατί γεννήθηκε χωρίς
αντίχειρες. Πλέον οι γιατροί έχουν ακρωτηριάσει τα επιπλέον δάχτυλα του
παιδιού,ενώ δημιούργησαν αντίχειρες από τα τμήματα των δαχτύλων που
έχουν αφαιρεθεί.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΣΧΕΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΝΟΡΒΗΓΙΑ;


Όπως είδαμε και στην προηγούμενη ανάρτησή μας, ο Νορβηγός πρόξενος του μακελειού της 22ας Ιουλίου 2011 Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ  λίγο πρίν το γεγονός ανάρτησε στο διαδίκτυο ένα βίντεο που είχε ετοιμάσει ο ίδιος διαμαρτυρόμενος για την ισλαμοποίηση της Χριστιανικής Ευρώπης.
Ούτε λίγο ούτε πολύ, τόσο στο μανιφέστο των 1.500 περίπου σελίδων δικής του επίσης επινόησης όσο και στο εν λόγω βίντεο, μιλάει για ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΝΑΪΤΩΝ ΙΠΠΟΤΩΝ.
Μπορεί όμως η παρακάτω κάρτα του παιχνιδιού "ιλλουμινάτι" να έχει κάποια σχέση;

Υπερβολικά εξαρτημένες οι ελληνικές τράπεζες από την ΕΚΤ


Η χρηματοδότηση της ΕΚΤ στις ελληνικές τράπεζες αυξήθηκε κατά 5,6% τον Ιούνιο σε σχέση με τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ , τα οποία και δημοσίευσε την Δευτέρα...
Συγκεκριμένα ο δανεισμός στις Ελληνικές τράπεζες αυξήθηκε στα 103 δισ. ευρώ (149,4 δισ. ευρώ) στο....
τέλος Ιουνίου από 97,5 δισ. ευρώ τον Μάιο, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος.
Αυτά τα στοιχεία δείχνουν την υπερβολική εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ για ρευστότητα, καθώς έχουν χάσει την πρόσβαση τους στην διατραπεζική αγορά.


πηγη

''Κάποτε θα 'ρθουν να σου πουν''... Το προφητικό (βιντεο)


Σίγουρα όλοι μας έχουμε στο μυαλό κάποιο παλιό τραγούδι το οποίο θεωρούμε προφητικό για κάποιες καταστάσεις. Ένα από αυτά που έχουμε εμείς στο μυαλό μας είναι το ''κάποτε θα 'ρθουν να σου πουν''.
Ίσως να είναι μέσα στα πρώτα προφητικά τραγούδια της Ελληνικής έντεχνης και ροκ μουσικής σκηνής, ενώ ταυτόχρονα η φωνή του ''πρίγκιπα'' Παύλου Σιδηρόπουλου το απογειώνει...
Το κομμάτι αυτό είναι σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου και μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και ήδη από τον τίτλο του μπορείτε να καταλάβετε για το τι ακριβώς λέει. Εμείς το θεωρούμε ένα τραγούδι 100% προφητικό που αφορά άμεσα τις μέρες και θεωρούμε πως πρέπει να ξαναγίνει γνωστό ώστε να το ακούσει πάλι ο κόσμος.
Απολαύστε το...

Μετά τα ταξί τώρα θα νεκρώσουν και τα αεροδρόμια - Απεργίες όλο τον Αύγουστο


Το πλήγμα για τον τουρισμό αναμένεται να είναι ανεπανόρθωτο και φυσικά ο Γολγοθάς των τουριστών τεράστιος.
Πρόγραμμα καθημερινών κινητοποιήσεων για ολόκληρο σχεδόν τον Αύγουστο, εξήγγειλε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων. Από τις κινητοποιήσεις αυτές αναμένεται να προκληθούν προβλήματα στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.

Ειδικότερα, η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για 4 μήνες για εργασία που ήδη έχουν προσφέρει τις νύκτες, τις εξαιρέσιμες ημέρες και τις αργίες, αλλά έκαναν υπομονή για να μην πληγεί ο τουρισμός.


Όμως, σύμφωνα με την ΟΣΥΠΑ, το Υπουργείο Οικονομικών τούς ενημέρωσε ότι δεν θα πληρωθούν έως τέλος του έτους.


Για τον λόγο αυτό αποφάσισαν να πραγματοποιούν καθημερινά από 3 έως και 31 Αυγούστου στάσεις εργασίας από τις 11 το βράδυ έως τις 7:30 το πρωί, ενώ θα απέχουν από τα καθήκοντά τους (24ωρη απεργία) τις Κυριακές 7, 14, 21, 28 και τον δεκαπενταύγουστο.


πηγη

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη… στους δρόμους


Ένα μεγάλο κύμα Ελλήνων θα φύγει τις επόμενες ημέρες για διακοπές, τις τελευταίες ίσως πριν τη μεγάλη ανατροπή της κοινωνίας λόγω νέων δανείων, νέων μέτρων, Μεσοπρόθεσμου και αποσάρθρωσης του κοινωνικού ιστού. Όλοι θα πουν ραντεβού το Σεπτέμβρη, αλλά αυτά που έρχονται θα έκαναν τον κόσμο να πάθει έμφραγμα αν καταλάβαινε τι τον περιμένει. Σκεφτείτε μόνο ορισμένα από τα νέα δεδομένα που μας περιμένουν.

Κολοσσιαία «δεξαμενή» νερού κοντά σε μαύρη τρύπα

Διαθέτει 140 τρισεκατομμύρια φορές περισσότερο νερό από όσο έχουν οι ωκεανοί της Γης!


Μια ακόμη εκπληκτική όσο και σχεδόν ασύλληπτη για τα δικά μας δεδομένα ανακάλυψη έκαναν οι επιστήμονες που εξερευνούν το Σύμπαν. Εντόπισαν έναν μακρινό κβάζαρ (πυρήνας ενεργού γαλαξία) ο οποίος αντλεί ενέργεια από μια γιγάντια μαύρη τρύπα. Το τοπικό κοσμικό περιβάλλον επέτρεψε σύμφωνα με τους επιστήμονες την παραγωγή τεράστιων ποσοτήτων νερού. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ερευνητών η ποσότητα του νερού που υπάρχει στην «δεξαμενή» που έχει δημιουργηθεί στον κβάζαρ περιέχει 140 τρισεκατομμύρια φορές περισσότερο νερό από όσο έχουν συνολικά οι ωκεανοί της Γης! 
Pulpit rock
back to top ;