Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Ο Ήλιος στους γερμανούς, η Θάλασσα στους αμερικανούς


Η μοιρασιά για τα βασικά αγαθά που μπορεί να «εξάγει» η Ελλάδα έχει γίνει. Οι δανειστές (πρωτίστως ευρωπαίοι) έχουν καταλήξει το ακριβώς θέλουν από την Ελλάδα ως αντάλλαγμα για τα δάνεια.  Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ενδιαφέρουν τους ευρωπαίους, κυρίως του γερμανούς,  οι κλασσικές πρώτες ύλες –πετρέλαιο και φυσικό αέριο- τους αμερικανούς. Πρέπει να γίνουν επενδύσεις στην Ελλάδα; Πρέπει να αξιοποιηθούν οι πρώτες ύλες και τα δημόσια αγαθά της χώρας;


Αναμφισβήτητα ΝΑΙ.  Μπορεί να αναπτυχθεί, να ξεπεράσει την κρίση η Ελλάδα κλείνοντας τις πόρτες στην συνεργασία, οικονομική και γεωοικονομική;
Φυσικά ΟΧΙ. Το ερώτημα είναι όμως με ποιους όρους, υπό ποιες προϋποθέσεις. Αυτό είναι το  θέμα που πρέπει να συζητηθεί, αυτά τα δυο στοιχεία (όροι και προϋποθέσεις)  είναι που θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα για το όφελος της χώρας.

Μεταλλαγμένα προϊόντα, στο πιάτο μας. Αόρατος εφιάλτης ;


Pώσοι επιστήμονες απέδειξαν ότι οι γενετικά μεταλλαγμένοι οργανισμοί (ΓMO) είναι επιβλαβείς για τα θηλαστικά. Oι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα ζώα που τρώνε ΓM ζωοτροφές, χάνουν την ικανότητά τους να αναπαράγονται.
Σχετικά με το πείραμα, το οποίο διεξήχθηκε από την Eθνική Ένωση για τη Γονιδιακή Aσφάλεια και από το Iνστιτούτο Oικολογικών και Eξελικτικών Προβλημάτων της Pωσίας, ο Δρ Alexei Surov δήλωσε: «Eπιλέξαμε αρκετές ομάδες χάμστερ, τα διατηρήσαμε σε ζεύγη σε κλουβιά και τους δώσαμε συνηθισμένη τροφή, όπως πάντα. Στη μία ομάδα δεν προσθέσαμε τίποτα, όμως τη δεύτερη την ταίσαμε με σόγια, η οποία δεν περιείχε ΓM συστατικά, την τρίτη με κάποια περιεκτικότητα γενετικά μεταλλαγμένων οργανισμών και την τέταρτη με αυξημένη ποσότητα ΓMO».

ΜΑΣΟΝΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ και μηνύματα για δίδυμους πύργους πρίν συμβεί το χτύπημα

CodexAlimentarius…κάτω απ’ το δόγμα του σοκ.



Απαγόρευση οικιακών καλλιεργειών και στην Ελλάδα.
Απαγόρευση οικιακών καλλιεργειών. Θα τρώμε αυτά που θα μας ετοιμάζουν, χωρίς να γνωρίζουμε τι περιέχουν.

Τα γεγονότα προχωρούν με τρομερή ταχύτητα δίχως να μας αφήνουν περιθώρια για αδράνεια. Όσο οι αλήτες τηλεκανίβαλοι, κάνουν προπαγάνδα κρατώντας μας υπνωτισμένους, κάποιοι σχεδιάζουν το μέλλον μας αθόρυβα.

 
Εάν υπάρχει ένα εργαλείο με το οποίο μπορείς να ελέγξεις απόλυτα τον άνθρωπο, αυτό είναι η ίδια του η τροφή, το αγαθό με το οποίο εξασφαλίζει την επιβίωση του. Πίσω απ’ τον περίφημο Διατροφικό Κώδικα κρύβεται μια εφιαλτική πραγματικότητα.

ΤΑ ΧΙΤΛΕΡΙΚΑ ΜΑΤ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ, Σύνταγμα Τετάρτη 29/06/2011

Πως η πτώχευση θα αποδειχτεί επιτυχία...περίπου


Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αναδυόμενες χώρες τα έχουν βάλει με το ΔΝΤ για το θέμα της Ελλάδος. Όταν πρωτοβγήκε η είδηση ότι η Ελλάδα θα έπαιρνε χρήματα από τον οργανισμό, πολλές χώρες βγήκαν και είπαν ότι η Ελλάδα δεν τα δικαιούται.


Το αν ήταν πρέπον η Ελλάδα να αντλήσει πολύτιμους πόρους από τον Οργανισμό δεν θα το κρίνω εγώ. Αυτό όμως που μπορώ να πω είναι ότι το γεγονός πως έχει εμπλακεί το ΔΝΤ στην όλη υπόθεση είναι μια πολιτική αποτυχία της Ευρώπης. Όχι διότι μας χρεώνουν ληστρικά επιτόκια (το αντίθετο μάλιστα), αλλά διότι θα έπρεπε η Ευρώπη να διευθετήσει το θέμα της Ελλάδος χωρίς το ΔΝΤ.

Εννέα φορές θα μας θυμηθεί τον Σεπτέμβρη η Εφορία


Τι περιλαμβάνει ο «λογαριασμός» του Φθινοπώρου -Έρχονται έλεγχοι σε όσους δεν μπήκαν στην περαίωση


Εννέα φορές θα μας επισκεφθεί συνολικά ο ταχυδρόμος τον Σεπτέμβριο για να μας φέρει τα ειδικά εκκαθαριστικά σημειώματα πληρωμής φόρων και τελών της Εφορίας.


Έκτακτη εισφορά, τέλος επιτηδεύματος, τέλη κυκλοφορίας, ΦΑΠ για το 2010 και το 2011, καθώς και έκτακτες εισφορές για οχήματα, πισίνες, σκάφη αναψυχής, αεροσκάφη είναι τα «μπιλιετάκια» που θα πρέπει να πληρώσουν 8 εκατ. φορολογούμενοι όταν επιστρέψουν από τις θερινές τους διακοπές.....

Pulpit rock
back to top ;