Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Ανάβει φωτιές στα 12 μίλια


Της ΑΛΙΚΗΣ ΜΑΤΣΗ(Από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)


Στο πλαίσιο των μυθευμάτων και της προπαγάνδας του βαθέος κράτους της Τουρκίας εντάσσουν διπλωματικοί κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών τα όσα αναφέρονται στο βιβλίο του πρώην πρέσβη...
Ντενίζ Μπουλούκμπασι, που είχε λάβει μέρος στις διερευνητικές συνομιλίες Ελλάδας - Τουρκίας.


Το αεροπλανοφόρο Κουζνέτσοφ στο Αιγαίο
Ο κ. Μπουλούκμπασι τόσο στο βιβλίο του όσο και με δήλωσή του στην τουρκική εφημερίδα «Sabah» αναφέρει ότι η Ελλάδα αποδέχτηκε σε ορισμένα σημεία τα χωρικά της ύδατα να περιοριστούν στα 6 αντί των 12 ναυτικών μιλίων.

Έτοιμη να αναλάβει δράση κατά των παγκόσμιων κινδύνων η Κίνα


Έτοιμη να λάβει μέτρα που θα περιορίζουν τους κινδύνους που προκύπτουν από τις αναταράξεις στις παγκόσμιες χρηματαγορές...
εμφανίζεται η Κίνα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου. 
Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, σε συνεδρίαση που προέδρευσε ο πρωθυπουργός Wen Jiabao, το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε ότι οι τρέχουσες αναταράξεις στις παγκόσμιες χρηματαγορές αυξάνουν την αβεβαιότητα για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.
Η Κίνα πρέπει να παρατηρεί με ηρεμία τις εξελίξεις και να είναι έτοιμη να λάβει μέτρα για να αποτρέψει τους κινδύνους, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Εξάλλου, η Κίνα ζητά από τις υπόλοιπες χώρες που αφορά η κρίση, χωρίς ωστόσο να τις κατονομάζει, να εφαρμόσουν «υπεύθυνες» δημοσιονομικές και νομισματικές πολιτικές, να μειώσουν τα δημοσιονομικά ελλείμματα και να επιλύσουν τα προβλήματα των χρεών.
Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η Κίνα θα «ζυγίσει» τα κίνητρα για τον έλεγχο των πληθωριστικών προσδοκιών, την προώθηση της οικονομικής αναδιάρθρωσης και επίσης την προώθηση γρήγορης και σταθερής οικονομικής ανάπτυξης.
capital.gr
πηγη

Νέα βόμβα Καμμένου> Κερδίσαμε στη Χάγη αποζημίωση για τη σφαγή στο Δίστομο και ο Παπανδρέου τη χαρίζει στη Μέρκελ!..


Ο βουλευτής της ΝΔ, απαντώντας σε σχόλιο αναγνώστη του olympia.gr, αποκαλύπτει ότι η Ελλάδα κέρδισε στο δικαστήριο της Χάγης αποζημίωση για τη σφαγή του Διστόμου και ο Παπανδρέου τη χαρίζει στη Μέρκελ!...


"Διαβάζω τα σχόλια σας γιά τή siemens με ιδιαίτερη προσοχή


Πρέπει όμως νά σάς παρουσιάσω τή πλήρη εικόνα.


1.Αγνόησαν όλα τα πρακτικά καί το πόρισμα ,προφανώς λόγω συνδιαλλαγής μέ τούς εμπλεκόμενους.


2.Όλα τά περί αγωγών ήταν παραμύθια τώρα κάνει η siemens αγωγή κατά τής Ελλάδος πού αφού ξεζούμισε ζητά καί τά ρέστα.


3. Είναι τόσο ξεφτιλισμένοι καί παραδομένοι στούς γερμανούς χρηματοδότες τους πού ενώ κερδίσαμε γιά τό Δίστομο στή Χάγη καί πρέπει νά καταθέσουν προτάσεις γιά αποζημίωση έως 5 Αυγούστου ο αδελφός του andrikos ζήτησε συνάντηση με Μerkel για να διαβεβαιώσει ότι παραιτήται κάθε αξίωσης. 

"Πολεμικό" κλίμα στην Αν.Μεσόγειο. Είναι έτοιμη η Ελλάδα για τα χειρότερα;


Ένα καυτό φθινόπωρο, αναμένεται στην περιοχη της Ανατολικής Μεσογείου, περιοχή άμεσου ελληνικού ενδιαφέροντος. Η ειδησεογραφία του τελευταίου 24ωρου είναι ενδεικτική. Τέλος Σεπτεμβρίου ένα υπερσύγχρονο πλωτό γεωτρύπανο θα αρχίσει γεωτρήσεις για φυσικό αέριο και πετρέλαιο στην ΑΟΖ της Κύπρου. Στόχος (ενδεχομένως και την 1η Οκτωβρίου - Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας) να ξεκινήσει την πρώτη ερευνητική γεώτρηση, ώστε να επαληθευτούν οι επιστημονικές και σεισμολογικές αλλεπάλληλες ενδείξεις ότι εκεί υπάρχει ένα τεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου και ενδεχομένως και πετρελαίου. 


SPIEGEL: Θα έπρεπε να είμαστε ευγνώμονες προς τους Έλληνες που δεν ζήτησαν πολεμικές αποζημιώσεις


Συνέντευξη του Albrecht Ritsch, Wirtschaftshistoriker (καθηγητή Ιστορίας της Οικονομίας) στο Spiegel.


Spiegel: Κυριε Ritschl η Γερμανία συζητάει αυτό τον καιρό για περαιτέρω οικονομική βοήθεια για την Ελλάδα σαν υπεράνω όλων ηθικολόγος. Η κυβέρνηση ενεργεί με ακαμψία σύμφωνα με τη ρήση : ¨λεφτά θα πάρετε μόνο αν κάνετε αυτό που σας λέμε¨. Είναι δίκαιη αυτή η συμπεριφορά


Ritschl: Οχι, είναι απολύτως αδικαιολόγητη...


Spiegel Μάλλον δεν το βλέπουν έτσι οι περισσότεροι Γερμανοί.


Ritschl Μπορεί, αλλά η Γερμανία έζησε τις μεγαλύτερες χρεοκοπίες της νεότερης ιστορίας. Την σημερινή οικονομική ανεξαρτησία της και τη θέση της ως Διδασκάλου της Ευρώπης την χρωστάει στις ΗΠΑ, οι οποίες μετά τον 1ο αλλά και τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο παραιτήθηκαν από το δικαίωμα τους για τεράστια χρηματικά ποσά. Αυτό δεν το θυμάται όμως κανείς.

Pulpit rock
back to top ;