Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Κλείνει η τρύπα του όζοντος


Υπάρχει και ένα φυσικό φαινόμενο που εξελίσσεται θετικά: πρόσφατη μελέτη 17 ερευνητικών ινστιτούτων από 10 χώρες καταδεικνύει ότι τις επόμενες δεκαετίες θα επουλωθούν οι πληγές που άνοιξαν από την τρύπα του όζοντος. Συνέπεια; Τα επίπεδα της υπεριώδους ακτινοβολίας που φτάνει στη Γη θα επανέλθουν στην κατάσταση που ήταν πριν ξεκινήσει η φθορά τους. Οπως είναι γνωστό, μια σειρά χημικές ενώσεις που χρησιμοποιούσε η βιομηχανία (χλωροφθοράνθρακες) κατέστρεφαν τη στιβάδα του ατμοσφαιρικού όζοντος, με αποτέλεσμα να ανεβαίνει σε επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία επίπεδα η υπεριώδης ακτινοβολία του ήλιου που μπορούσε να φτάσει στην επιφάνεια της γης. Με το Πρωτόκολλο του Μόντρεαλ το 1987, την πρώτη διεθνή συνθήκη για την προστασία του περιβάλλοντος, απαγορεύτηκαν οι χλωροφθοράνθρακες.

NA ΠΟΙΟΙ ΕΣΤΗΣΑΝ ΟΛΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ


Ενδιαφέρουσα συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ όπου αφορά και την Ελλάδα. 


Ερμηνεύει πώς οι είκοσι περίπου Αμερικάνικες και Γερμανικές Επενδυτικές Τράπεζες, τύπου Goldman Sachs, προγραμμάτισαν και υλοποίησαν την Αμερικανική Κρίση και πώς επεκτείνουν την ίδια Πολιτική και σε άλλη Κράτη, προκειμένου να κερδίζουν εύκολα τεράστια Κέρδη ενισχύοντας τη Δύναμή τους. 


Φροντίζουν μέσω των διεφθαρμένων Πολιτικών του καθε κράτους να υποδουλώνουν Οικονομικά τις Κυβερνήσεις τους και να εμφανίζονται στη συνέχεια μέσω του ΔΝΤ, ως σωτήρες, σφίγγοντας τον Οικονομικό κλοιό και φορτώνοντας τους Πολίτες με διυσβάστακτους τοκογλυφικούς φόρους. Πρόκειται για μια άλλη αποκαλυπτική ερμηνεία των παγκόσμιων Οικονομικών Εγκλημάτων που οργάνωσαν και υλοποίησαν οι εν λόγω Επενδυτικές Τράπεζες.

Τώρα είναι η ώρα...


Λονδίνο, Αθήνα, Μαδρίτη, Ισραήλ, Βαρκελώνη, Ρώμη...
Η ώρα που οι λαοί θα πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους πλησιάζει.
Το πως θα τις διαχειρισθούν στη συνέχεια είναι το θέμα.
Ο κόσμος που ξέραμε καταρρέει.
Αν μας περιμένει ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος η ένας διαπλανητικός "Μάης του 68" θα το αποκαλύψουν οι αμέσως επόμενες σελίδες της Ιστορίας που γράφεται αυτές τις ώρες στα προπύργια του καπιταλισμού.
Πράγματι ζούμε ιστορικές στιγμές κι όποιος δεν το καταλαβαίνει δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει...

122 τρις κυβικά αέριο μεταξύ Κύπρου-Ισραήλ,η αιτία του "πολεμικού κλίματος"


Η στρατιωτική κινητοποίηση των ισραηλινών στις περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου που θα αρχίσουν το φθινόπωρο οι έρευνες για φυσικό αέριο και πετρέλαιο και οι λυσσαλέες αντιδράσεις της Τουρκίας αιτιολογούνται από τις εκτιμήσεις που έχουν κάνει οι αμερικανοί για το τι υπάρχει σ΄ αυτή τη περιοχή,μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου:


122 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου!


Σε ειδική έκδοσή της, στις αρχές του 2011, η Γεωλογική Εταιρία των ΗΠΑ υπολόγισε, ότι περισσότερα από 122 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια ανακτήσιμων αποθεμάτων αερίου βρίσκονται κάτω από τα ύδατα της ανατολικής Μεσογείου, στο δε μεγαλύτερο μέρος τους, εντός της Ισραηλινής επικράτειας. Από τότε, περίπου 16 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια αποθεμάτων φυσικού αερίου, έχουν προστεθεί σύμφωνα με τις σχετικές δοκιμές στον γιγαντιαίο τομέα Leviathan, παράκτια του Ισραήλ.

Pulpit rock
back to top ;