Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

«Καμπανάκι» από ΗΠΑ για αναρχία και τρομοκρατία στην Ελλάδα


Στην κατηγορία των χωρών που αντιμετώπισαν "αξιοσημείωτα τρομοκρατικά και εξτρεμιστικά περιστατικά μέσα στην περασμένη χρονιά" κατατάσσει την χώρα μας, η ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις εξελίξεις στον τομέα της τρομοκρατίας σε όλο τον κόσμο.
Μεταξύ άλλων, υποστηρίζεται ότι αναρχικοί στην Ελλάδα στόχευσαν κατ' εξακολούθηση κυβερνητικά γραφεία, διπλωματικές αρχές και κρατικά σύμβολα στην Ελλάδα και γενικότερα στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, επισημαίνεται στην έκθεση ότι στις μεγάλες πόλεις (Αθήνα και Θεσσαλονίκη) η εγχώρια τρομοκρατία εξακολουθεί να αποτελεί "σοβαρή πρόκληση", με ένοπλες ή εμπρηστικές επιθέσεις αναρχικών κατά τραπεζών, αστυνομικών τμημάτων, πολιτικών και αντιιμπεριαλιστικών - αντικαπιταλιστικών στόχων, ενώ παρά τις συλλήψεις υπόπτων ως μελών του "Επαναστατικού Αγώνα", οι επιθέσεις άλλων τρομοκρατικών ομάδων συνεχίστηκαν, έχοντας ως συνέπεια 6 νεκρούς, 3 εκ των οποίων από εμπρηστική επίθεση κατά τράπεζας.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝ’ΟΨΕΙ


Πολιτικός αναλυτής, μιλώντας στον ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ είπε ότι «εάν ο χρυσός ξεπεράσει τα 2000 δολάρια η ουγγιά και ταυτόχρονα η ισοτιμία  γεν-ευρώ πέσει κάτω από τα 100 , τότε οδηγούμεθα σε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο»!
Όπως τόνισε ο αναλυτής, «ο συνδυασμός αυτός είναι …θανατηφόρος. Αυτή την στιγμή η ισοτιμία γεν-ευρώ βρίσκεται στο  111,93, ενώ την εβδομάδα που μας πέρασε είχε φτάσει και στο 108. Ο χρυσός άγγιξε τα 1.851 δολάρια η ουγγιά. Εάν ξεπεράσει τα 2000 δολάρια η ουγγιά, θα οδηγηθούμε σε θλιβερές καταστάσεις. Θα υπάρξει πόλεμος»!
Το διεθνές σκηνικό μυρίζει ήδη  μπαρούτι. Η Μέση Ανατολή βρίσκεται εδώ και τρεις μήνες στις φλόγες: Λιβύη, Συρία, νωρίτερα η  Αίγυπτος και η Υεμένη. Στο  Ιράκ συνεχίζεται η τρομοκρατία , ενώ το Ισραήλ άρχισε εκ νέου τις εχθροπραξίες με τους Παλαιστίνιους.

Το άλλο πρόσωπο της Ελλάδας: Ετοιμη και αποφασισμένη


Του Γιώργου Μαλούχου * 


Κι ενώ στην Αθήνα όλα τα βλέμματα είναι καρφωμένα στις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις αλλά και στη στιγμή που οι ελεγκτές θα διαπιστώσουν και τυπικά πια τις τρομακτικές αποκλείσεις από τους στόχους εν όψει της έκτης δόσης, μέχρι να φτάσουμε εκεί, είναι πλέον πολύ πιθανό ένα άλλο, εντελώς διαφορετικό, ακόμα πιο επικίνδυνο μέτωπο να ξεσπάσει: μια πάρα πολύ σοβαρή κρίση με την Τουρκία βρίσκεται πλέον επί θύραις, το αργότερο μέχρι την 1η Οκτωβρίου, την ημερομηνία που θα αρχίσουν, αν όχι νωρίτερα, οι κυπριακές υποθαλάσσιες έρευνες.
Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να είναι έτοιμη για όλα. 
Ακόμα και για πόλεμο. 
Τίθεται συνεπώς το ερώτημα: Είμαστε έτοιμοι; 
Η απάντηση, που ίσως εκπλήξει πολλούς, ειδικά αυτή την ώρα και υπό αυτές τις συνθήκες, είναι ναι: η Ελλάδα δείχνει, από κάθε άποψη μάλιστα, έτοιμη. 

2011 ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ


ΔΕΝ ΞΈΡΩ ΓΙΑ ΣΑΣ, ΑΛΛΆ ΕΓΏ ΑΙΣΘΆΝΟΜΑΙ ΜΑΖΊ ΜΕ ΠΟΛΛΟΎΣ ΆΛΛΟΥΣ ΌΤΙ ΟΙ ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΈΧΟΥΝ ΠΟΛΎ ΠΑΡΆΞΕΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΆ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΊΟ ΚΑΙΡΌ. ΜΙΛΆΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΡΑΧΈΣ ΚΑΙ ΕΞΕΓΈΡΣΕΙΣ ΠΟΥ ΈΧΟΥΝ ΛΆΒΕΙ ΧΏΡΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΊΟΥΣ 8 ΜΉΝΕΣ.


ΚΆΤΙ ΚΟΣΜΙΚΌ ΣΥΜΒΑΊΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΙΑΚΉ ΔΟΜΉ ΟΛΌΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΉΤΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΌ ΑΛΛΆΖΕΙ ΤΑ ΠΆΝΤΑ , ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΈΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΆ, ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΈΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΏΠΩΝ. ΈΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΊ ΣΕ ΌΛΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΊΑ ΌΤΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΑΠΌ ΤΑ ΜΕΓΆΛΗΣ ΚΛΊΜΑΚΑΣ ΒΊΑΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΆ, (ΠΟΛΈΜΟΥΣ, ΕΞΕΓΈΡΣΕΙΣ, ΚΤΛ. ..) ΈΧΟΥΝ ΣΥΜΒΕΊ ΚΑΤΆ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΎ ΚΎΚΛΟΥ ΤΟΥ ΉΛΙΟΥ. ΛΟΙΠΌΝ, ΑΝ ΈΧΕΤΕ ΠΑΡΑΤΗΡΉΣΕΙ, Ο ΉΛΙΟΣ ΉΤΑΝ ΠΟΛΎ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΣ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΊΟ ΚΑΙΡΌ. ΗΛΙΑΚΈΣ ΕΚΛΆΜΨΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΛΊΔΕΣ ΣΤΟΝ ΉΛΙΟ ΕΜΦΑΝΊΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ ΒΆΣΗ. ΕΊΜΑΣΤΕ ΤΏΡΑ ΠΟΥ ΒΙΏΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΑΚΌ ΚΎΚΛΟ 24 ΚΑΙ ΜΌΛΙΣ ΞΕΚΊΝΗΣΕ. ΤΟ ΗΛΙΑΚΌ ΜΈΓΙΣΤΟ (ΌΤΑΝ Ο ΉΛΙΟΣ ΘΑ ΔΕΊΞΕΙ ΠΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΌΤΗΤΑ) ΥΠΟΤΊΘΕΤΑΙ ΌΤΙ ΘΑ ΛΆΒΕΙ ΧΏΡΑ ΚΟΝΤΆ ΣΤΟ ΤΈΛΟΣ ΤΟΥ 2012.

Αεροναυτικές ασκήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ κήρυξε η Τουρκία


Μεγάλες αεροναυτικές ασκήσεις προγραμμάτισε η Τουρκία για τις 15 Σεπτεμβρίου, σε περιοχές της Κυπριακής ΑΟΖ και της Ν.Α Μεσογείου, μερικά 24ωρα δηλαδή πριν ξεκινήσουν οι Ισραηλινοκυπριακές έρευνες για φυσικό αέριο και πετρέλαιο στην περιοχή. Η Τουρκία αδιαφορώντας στις Κυπριακές, Ισραηλινές, Ελληνικές και Αμερικανικές προειδοποιήσεις επιμένει να θέσει τον πολεμικό της στόλο και τα αεροσκάφη της σε «πολεμική» ετοιμότητα στις περιοχές που η αμερικανική εταιρεία Noble Energy θα κάνει τις γεωτρήσεις. Όλα αυτά δείχνουν εκνευρισμό ο οποίος δύσκολα θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανατροπή των δεδομένων, μπορεί όμως αν ξεπεράσει τα όρια να ανεβάσει το θερμόμετρο της έντασης στη περιοχή.

Πετρέλαιο και αίμα > Ο χάρτης που δείχνει γιατί χτυπάνε στη Λιβύη

Η απορία όλων μας ήταν γιατί τόση μανία ξαφνικά εναντίον του Καντάφι. Και καλά από τις λεγόμενες μεγάλες δυνάμεις που μας έχουν συνηθίσει σε τέτοια. Είδαμε όμως στη Λιβύη να χτυπάνε με λύσσα στόχους Νορβηγοί, Ολλανδοί και Βέλγοι, οι οποίοι μάλιστα χρησιμοποιούσαν ως ορμητήρια δικά μας αεροδρόμια. Ας δούμε λοιπόν τον χάρτη που δείχνει ποιες χώρες έχουν εταιρείες οι οποίες είχαν πετρελαϊκά συμφέροντα στη Λιβύη. Εύκολα διαπιστώνουμε ότι είναι όλες οι χώρες οι οποίες είχαν το πρώτο λόγο στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς!


πηγη
Pulpit rock
back to top ;