Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΦΙΝΛΑΝΔΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ

Φόρος ακινήτων τώρα ή εκλογές και χρεοκοπία


Σε πολύ σκληρό κρας-τεστ για τις αντοχές και τις ανοχές, τόσο των ξένων δανειστών όσο επίσης και των πολιτικών κομμάτων, των συνδικάτων, της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, ακόμα και των ιδίων των μελών της κυβέρνησης, αναδεικνύεται η τηλεδιάσκεψη που θα έχει σήμερα ο κ.Ευ. Βενιζέλος με τους επικεφαλής της Τρόικα, αλλά και η κυβερνητική επιτροπή που θα ακολουθήσει αμέσως μετά.

Και τώρα η απώλεια εθνικής κυριαρχίας;Το σενάριο.


Ο “πόλεμος” στη περιοχή μας ,έχει αρχίσει. Και είναι ένας πολεμος χωρίς τη χρήση όπλων -τουλάχιστον προς το παρόν σε πείσμα των ανεύθυνων “τελάληδων” του διαδικτύου- που θα έχει τεράστια κέρδη για τους νικητές και καταστροφικά αποτελέσματα για τους ηττημένους.
Και πολύ φοβόμαστε ότι στους ηττημένους θα βρεθούμε εμείς . 
Η οικονομική αδυναμία της χώρας και οι κυβερνητικοί ερασιτεχνισμοί να διαχειριστεί ακόμη και απλά θέματα , δίνουν σ΄ όλους τους “παίκτες” της γειτονιάς μας,την εντύπωση ότι είμαστε ιδιαίτερα ευάλωτοι. Και πρώτα απ΄ όλα στους Τούρκους,που κυριολεκτικά έχουν “λυσσάξει” από την αδυναμία τους να παρέμβουν ουσιαστικά στις έρευνες για φυσικό αέριο και πετρέλαιο στη Κύπρο. Αποθέματα όμως υπάρχουν κι αλλού. Στο Αιγαίο για παράδειγμα. Κι αυτά κινδυνεύουν από την τουρκική επιθετικότητα και την ελληνική κυβερνητική αδυναμία.

Wall Street Journal: Εκλογές και βία στην Ελλάδα


Την τιμητική της έχει η χώρα μας στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, για μία ακόμη φορά. Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της Wall Street Journal  το πολιτικό σκηνικό στη χώρα είναι  βαρύ με την  κυβέρνηση  να βρίσκεται υπό ασφυκτική  πίεση. Στην Ελλάδα, γράφει η WSJ το κυβερνόν σοσιαλιστικό κόμμα, γνωστό και ως ΠΑΣΟΚ, είναι κάτω από τεράστια πίεση για να εφαρμόσει τα μέτρα λιτότητας που ήταν σε ισχύ για περισσότερο από ένα χρόνο αλλά ελάχιστα από αυτά έχουν τεθεί προκειμένου να περιοριστεί η κρίση χρέους. Κυβερνητικά στελέχη φοβούνται, λέει η εφημερίδα, ότι τα νέα μέτρα-ιδιαίτερα απολύσεις δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων του δημόσιου-θα προκαλέσουν έκρηξη βίας στη χώρα  και, ενδεχομένως, νέες εκλογές.
«Υπάρχει ένα κλίμα πανικού στο κόμμα, που δεν το έχω ξαναδεί» λέει ένας βετεράνος πολιτικός του ΠΑΣΟΚ . «Αμφιβάλλω εάν το ΠΑΣΟΚ θα είναι σε θέση να θεσπίσει τέτοια μέτρα, και ο πρωθυπουργός μπορεί να αναγκαστεί να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.»


πηγη
Pulpit rock
back to top ;