Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Ελληνίδα επιστήμονας εφηύρε ουσία που αναπλάθει φυσικά τα δόντια!


Η δρ. Αμαλία Αγγελή επικεφαλής του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου του Λιντς της Βρετανίας, εφηύρε υγρή ουσία που αναπλάθει φυσικά τα δόντια!
Το πεπτίδιο Ρ11-4Ο, «αναγεννά» οργανικά την αδαμαντίνη, και καθιστά τον οδοντιατρικό τροχό ξεπερασμένη τεχνολογία.
Όπως ανακοίνωσε η ίδια η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας:
«Πρόκειται για ένα διάλυμα μιας μικρής πρωτεΐνης, του πεπτιδίου Ρ11-4, το οποίο έχει τη δυνατότητα να μετατρέπεται σε τζελ στις συγκεκριμένες συνθήκες που υπάρχουν μέσα στους πόρους του σμάλτου των δοντιών όταν αυτά διαβρώνονται. Το τζελ αυτό αποτελεί για την ακρίβεια έναν μικροσκοπικό ιστό από πάρα πολύ μικρά ινίδια, τα οποία έχουν την ικανότητα να έλκουν στην επιφάνειά τους ιόντα ασβεστίου.
Αυτό είναι το πρώτο βήμα για τη δημιουργία κρυστάλλων φωσφορικού ασβεστίου, που είναι ουσιαστικά η αδαμαντίνη στο δόντι μας.

Νέο μνημόνιο «ελεγχόμενης πτώχευσης»


Θα διαμορφωθούν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, ενώ οι αμοιβές θα διαμορφωθούν σε επίπεδα φιλοδωρήματοςΜια νέα, ακόμη πιο δύσκολη περίοδο σκληρής λιτότητας αναμένεται να αντιμετωπίσουν την προσεχή τετραετία εκατομμύρια Ελληνες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, καθώς οι «εταίροι» της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απεργάζονται πλέον επαχθέστερα σχέδια αναδιάρθρωσης του ελληνικού δημοσίου χρέους που προβλέπουν δραστικό «κούρεμα» στις αξίες των ελληνικών ομολόγων και συνοδεύονται με ακόμη πιο αυστηρές πολιτικές περικοπών σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα και κοινωνικές παροχές.
Pulpit rock
back to top ;