Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

«Αν οι Έλληνες γίνουν επιθετικοί απέναντι στη Γερμανία, θα μας τα πάρουν ΟΛΑ»


Ο Albrecht Ritschl είναι Γερμανός καθηγητής Ιστορίας της Οικονομίας. Στην συνέντευξη που παραχώρησε στο -γνωστό για την ανθελληνική στάση του- περιοδικό SPIEGEL αποκαλύπτει ποια είναι η αλήθεια για τις γερμανικές αποζημιώσεις που οφείλονται στην Ελλάδα, ποια είναι η λύση για την επιβίωση της χώρας μας, ενώ προειδοποιεί τους Γερμανούς ότι «αν οι Έλληνες γίνουν επιθετικοί απέναντί στη Γερμανία, θα μας τα πάρουν ΟΛΑ»!

Τα ξένα media στρέφουν την προσοχή τους στον λαό… Οι Έλληνες νιώθουν πλέον αηδία για τους πολιτικούς τους!


Σε όλα τα ξένα media αναμεταδίδονται εδώ και ημέρες λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις  στη χώρα μας και οι δηλώσεις των  ελλήνων πολιτικών. 
Ωστόσο, σήμερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters αποφασίζει να δώσει  τον λόγο στους έλληνες πολίτες, αυτούς δηλαδή που υφίστανται τις τραγικές συνέπειες του πολιτικού χάους στην Ελλάδα. Μάλιστα το συγκεκριμένο ρεπορτάζ δεν έχει ίχνος ειρωνείας για τη χώρα μας, αντίθετα περιγράφει μία κατάσταση με θύματα τους πολίτες και θύτες τους ηγέτες της χώρας. 
Την ώρα λοιπόν που  οι πολιτικοί στην Ελλάδα ερίζουν  για το ποιος θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, οι Έλληνες νιώθουν  αηδιασμένοι από εκείνους νιώθοντας  ότι έχουν χάσει εδώ και  καιρό την επαφή τους με τον  πολίτη και τις καθημερινές του  μάχες για επιβίωση. 

Σόιμπλε :θα τιναχτούμε στον αέρα αν αφήσουμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει


Μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας θα επιβαρύνει επιπλέον τους πιστωτές της χώρας, πρωτίστως όμως απειλεί να «τινάξει στον αέρα» τον προϋπολογισμό της γερμανικής κυβέρνησης καθώς η Γερμανία θα υποχρεωθεί να «βρει» κονδύλια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για να ενισχύσει τις τράπεζες που θα εξαναγκασθούν σε διαγραφές των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν.
Pulpit rock
back to top ;