Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Wikileaks: Η Μέρκελ καθυστέρησε με δόλο τη βοήθεια στην Ελλάδα


Eγγραφο του Wikileaks που δημοσιεύεται στη Die Welt αποκαλύπτει την άγνοια και τις λανθασμένες εκτιμήσεις της γερμανικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης, τo χειμώνα του 2010. 
Το αποκαλυπτικό έγγραφο είναι από τις σημειώσεις του τότε αμερικανού πρέσβη στο Βερολίνο Philip D. Murphy, οι οποίες αναφέρονται στις ημέρες πριν και μετά τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης το Φεβρουάριο του 2010.

Mario Monti : Από την Τριμερή Επιτροπή και την Λέσχη Bilderberg στο τιμόνι της Ιταλίας


Τώρα που ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποχωρεί - αλλά όχι πριν να διασφαλιστεί ότι οι Ιταλοί θα υποστούν λιτότητα – οι παγκοσμιοποιητές μπορούν να κάνουν την επόμενη κίνησή τους και να ρίξουν στο παιχνίδι ένα από τα αξιόπιστα τσιράκια τους: τον πρώην Επίτροπο Mario Monti.
"Οι αναλυτές είναι ενθουσιασμένοι για την ισχυρή πιθανότητα ότι ο πρώην Επίτροπος της ΕΕ κ. Mario Monti θα ηγηθεί μιας νέας κυβέρνησης εθνικής ενότητας στην Ιταλία», αναφέρει η Business Insider.

Απίστευτο άρθρο για την Ελλάδα στις ΗΠΑ προβληματίζει…


Με ένα άρθρο το οποίο δεν απέχει πολύ από όσα έχει γράψει «πιο κομψά» και το «defence-point.gr» μιλώντας για μπλόφα, το αμερικανικό περιοδικό MoneyWeek επιλέγει μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση στο ζήτημα του ελληνικού χρέους και των σχέσεων της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τουρκαλβανική θηλιά


Του Κώστα Τζεβελέκου


Λίγες ώρες μετά την αντικατάσταση του πλέον αναποτελεσματικού υπουργού Άμυνας που πέρασε τα τελευταία χρόνια από το Πεντάγωνο, του Πάνου Μπεγλίτη, οι εξελίξεις δείχνουν πως όταν δεν υπάρχει στρατηγική, ο δρόμος για την κόλαση περνά μέσα από τις καλές προθέσεις.
Ύστερα από τα πανηγύρια για τον άξονα Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ, οι Τούρκοι στρατηγοί κάνουν κίνηση ματ με την Αλβανία.
Χρησιμοποιούν την ονείρωξη της Μεγάλης Αλβανίας για να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση στην ελληνική πλευρά.
Την ίδια στιγμή οι Αλβανοί για να προωθήσουν τις επεκτατικές τους βλέψεις στα Βαλκάνια, συνεργάζονται με τους Τούρκους ώστε να μας δημιουργήσουν πρόβλημα .

Απάτη με… δόσεις!


Του Νίκου Μπογιόπουλου


Πρώτος στόχος της νέας κυβέρνησης(…) είναι «να διασφαλίσει...
άμεσα την καταβολή της 6ης δόσης»...
 Δήλωση που αποτέλεσε και το κερασάκι στην προπαγανδιστική τούρτα των τελευταίων βδομάδων.
Διάστημα κατά το οποίο δεν υπάρχει πολιτικός παράγοντας του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑ.Ο.Σ., του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη, που να μην τον έχουμε δει να κλαίει και να οδύρεται στο ενδεχόμενο «μη και χαθεί η 6η δόση»...
Pulpit rock
back to top ;