Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

H τραγωδία της ευρωζώνης...


Kυριολεκτικά "στην κόψη του ξυραφιού" - για να μην πούμε ότι αυτή η κόψη ήδη έχει ματώσει το ευρώ - βρίσκεται το ευρώ από το απόγευμα της Παρασκευής καθώς οι οικονομίες των ισχυρότερων χωρών δέχονται ισχυρές πιέσεις από τις αγορές. Ιταλία και η Ισπανία δανείστηκαν με απαγορευτικά επιτόκια και το ερώτημα είναι πως θα δανείσουν την Ελλάδα με 3,5% όταν δανείζονται οι ίιδες με 6 και με 7%.
Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης του Βελγίου, κατά μία βαθμίδα, σε ΑΑ από ΑΑ+ προχώρησαν η Standard and Poor's και η Fitch, όπως γράφουμε και σε άλλο σημείο, διατηρώντας αρνητικό outlook στην αξιολόγηση.

Η Ελλάδα ξεκινά παραγωγή... αυτοκινήτων!


Δεν είναι ανέκδοτο. Η Ελλάδα ξεκινά ξανά να παράγει αυτοκίνητα με πρωταγωνιστή την Βόρεια Ελλάδα. Στη Ραιδεστό μπαίνει ξανά μπροστά η παραγωγή των θρυλικών Pony ενώ στην Κατερίνη η Replicar θα παράγει Porsche.Το Pony είναι ένα αυτοκίνητο που μεσορανούσε τη δεκαετία του 70 και του 80. Τώρα η οικογένεια Κοντογούρη που έχει την εταιρεία NAMCO ξεκινά την παραγωγή στη Ραιδεστό Θεσσαλονίκης. Θα έχει νέο σχεδιασμό αλλά χαμηλή τιμή και τεράστια αντοχή.
Pulpit rock
back to top ;