Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

FT: Αντεπίθεση Ιράν στο εμπάργκο της ΕΕ


Το Ιράν απειλεί να επιτεθεί προκαταβολικά στο ευρωπαϊκό εμπάργκο εναντίον των πετρελαίων του, κόβοντας άμεσα τις εξαγωγές προς την ήπειρο, σε μια κίνηση που θα πλήξει τις οικονομικά αδύναμες χώρες του Νότου. 

Είναι πλεόν φανερό:Στόχος της τρόικας η εξαθλίωση των Ελλήνων και όχι η διάσωση της Ελλάδας


Μετά και την σημερινή εξέλιξη και ο πιο ανυποψίαστος πολίτης μπορεί να το καταλάβει.Στόχος της τρόικας δεν είναι να διασώσει την χώρα μας αλλά να εξαθλιώσει τους Έλληνες.Παρά το γεγονός ότι... 

Για το δολάριο και όχι το πετρέλαιο θέλει η Αμερική να επιτεθεί στο Ιράν


Οι φήμες θέλουν το Ιράν και την Ινδία να διαπραγματεύονται την ανταλλαγή πετρελαίου με χρυσό. Κάτι τέτοιο θα πλήξει καίρια την αξία του δολαρίου, και θα αυξήσει τις εντάσεις στη περιοχή.
Οι ΗΠΑ και η ΕΕ συμφώνησαν να επιβάλλουν αυστηρές οικονομικές και εμπορικές κυρώσεις στο Ιράν, ώστε να το αναγκάσουν να εγκαταλείψει τα πυρηνικά του σχέδια. Αυτή όμως η προσέγγιση δεν θα έχει αποτέλεσμα.
Το Ιράν δεν είναι απομονωμένο, και διαθέτει φίλους όπως η Ινδία, που θα το στηρίξουν. Στο τέλος, η Αμερική θα υποχωρήσει, ή θα αναγκαστεί να παραδεχτεί ότι το βασικό της πρόβλημα  είναι η τυχόν υποβάθμιση του δολαρίου ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα.

Ελληνική «ματιά» στη γεωμαγνητική καταιγίδα


Το δίκτυο μαγνητόμετρων ENIGMA, μια πειραματική υποδομή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η οποία σκιαγραφεί το μαγνητικό προφίλ της Ελλάδας, παρακολουθεί τα τελευταία 24ωρα την ισχυρότερη γεωμαγνητική καταιγίδα της τελευταίας εξαετίας.
Το φαινόμενο ξεκίνησε την Κυριακή, όταν διαστημικά παρατηρητήρια της NASA κατέγραψαν ένα εκρηκτικό ηλιακό επεισόδιο, το οποίο εκτίναξε προς την πλευρά της Γης μια τεράστια ποσότητα πρωτονίων και ηλεκτρονίων υψηλής ενέργειας.
Pulpit rock
back to top ;