Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Η πρώτη νίκη των blogs κατά της νέας τάξης πραγμάτων! Στα αζήτητα η περίφημη φοροκάρτα


Την πλάτη έχουν γυρίσει οι φορολογούμενοι στην πολυδιαφημισμένη «κάρτα αποδείξεων» του υπ. Οικονομικών


Την πλάτη έχουν γυρίσει οι φορολογούμενοι στην πολυδιαφημισμένη...
«κάρτα αποδείξεων» του υπ. Οικονομικών. Ο περιορισμένος αριθμός των επιχειρήσεων που δέχονται τη φοροκάρτα, η κατάργηση της έκπτωσης φόρου 10% για όσους συγκεντρώσουν περισσότερες αποδείξεις από όσες απαιτούνται, η μείωση του αφορολόγητου στα 5.000 ευρώ είναι μερικοί από τους βασικούς λόγους που η φοροκάρτα παραμένει στα αζήτητα.

Ερμώνασσα: Βρέθηκε η αρχαία ελληνική πόλη στην Ρωσία


Γράφει ο Γιώργος Λεκάκης


Στα βόρεια παράλια του Ευξείνου Πόντου, υπάρχει η ιστορική όσο και στρατηγική χερσόνησος της Κριμαίας. Οι αρχαίοι Έλληνες την ονόμαζαν Ταυρική Χερσόνησο ή Χερσόνησο των Ταύρων και την χώρα Ταυρίδα. Αυτή η σημαντική γεωπολιτική της θέση, την οποία είχαν από πολύ ενωρίς εκτιμήσει οι αρχαίοι Έλληνες, κατέστησε την χερσόνησο κέντρο αποικιακής δραστηριότητος όλων των Ελλήνων. Σ’ αυτήν ιδρύθηκαν πολλές ελληνικές πόλεις: Η Συμφερόπολις (κοντά στο σημερινό Ζολοτόι), το Νυμφαίον (κοντά στο σημερινό Κεκουβάτσκ) και η Ερμώνασσα (πλησίον της σημερινής ρωσικής πόλεως Τμουταρακάν και της Μετρίγκα / Ματρίγα, στα Ν. του κόλπου του Ταμάν). Στην Αζοφική Θάλασσα (που οι αρχαίοι την έλεγαν Μαιώτιδα Λίμνη) ιδρύθηκε η Ταναΐς (στο Ροστώφ), η Τυριτάκη, το Μυρμήκιον, η Κερκίνη, η Φαναγορεία (αποικία Τηίων), οι Κήποι, η Γοργιππία, κ.ά. 

Οι anonymous επιτέθηκαν σε εταιρία παραγωγής δακρυγόνων


Με τα χτυπήματα των Anonymous να διαδέχονται τελευταία το ένα το άλλο (CIA, Υπουργείο Δικαιοσύνης, ελληνικές πολιτικές-κυβερνητικές ιστοσελίδες), το τελευταίο θύμα της δημοφιλούς ομάδας hackers φαίνεται να είναι η αμερικανική εταιρεία παραγωγής δακρυγόνων Combined Systems. 
Η Combined Systems...
Pulpit rock
back to top ;