Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Η Ελλάδα στο έλεος του πιο επικίνδυνου τραπεζίτη στον κόσμο > Είναι Εβραίος , ανθέλληνας και φίλος του Παπαδήμου!


Έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους πιο επικίνδυνους τραπεζίτες του κόσμου. Ένας εβραίος που κρατά στα χέρια του το τιμόνι της ισχυρότερης ευρωπαϊκής τράπεζας, είναι τακτικό μέλος της μυστικοπαθούς λέσχης Bilderberg και πρωταγωνιστής στο Φόρουμ του Νταβός, διατηρεί σκοτεινές σχέσεις με την τραπεζική δυναστεία των Ρότσιλντ και μιλά εξ ονόματος των ισχυρότερων τραπεζιτών του κόσμου. Εύλογα το όνομά του εμπλέκεται σε δεκάδες θεωρίες συνομωσίες. 

Με "ειδικό λογαριασμό" θα μας κυβερνά η Γερμανία


Kανονικά θα ισχύσει και θα εφαρμοστεί ο «ειδικός λογαριασμός» όπου θα συγκεντρώνονται τα χρήματα από την εκποίηση του εθνικού πλούτου, αλλά και του ιδιωτικού πλούτου που βάσει του Μνημονίου θα μπορεί πλέον να κατάσχεται, αποκάλυψε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόϊμπλε:
«Οι μελλοντικές δόσεις από το νέο πρόγραμμα θα πιστώνονται σε έναν ειδικό λογαριασμό στην Ελλάδα, υπό τον έλεγχο της τρόικας, ούτως ώστε τα χρήματα να χρησιμοποιούνται κατά προτεραιότητα για την εξυπηρέτηση του χρέους της Ελλάδας και να μην μπορεί πλέον στο μέλλον να υπάρχει κίνδυνος για τη σταθερότητα της ευρωζώνης συνολικά. Στον ίδιο λογαριασμό θα μπαίνουν και τα χρήματα που προβλέπεται να αντληθούν από το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας»!

Δεν αναγνωρίζει τη δανειακή σύμβαση ο Τσίπρας!


Για έλλειμμα δημοκρατικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε επιστολή που απέστειλε προς Ευρωπαίους αξιωματούχους, με αφορμή τις δεσμεύσεις που ανελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες από την κυβέρνηση Παπαδήμου.
Στην επιστολή του, η οποία απευθύνεται προς τους αρχηγούς κρατών της Ευρωζώνης και τους προέδρους της
Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κ. Τσίπρας επισημαίνει ότι η κυβέρνηση «δεν έχει εκλεγεί, δεν απολαμβάνει της λαϊκής υποστήριξης και έχει συνειδητά και συστηματικά πράξει ενάντια στη θέληση του ελληνικού λαού».

Κι όμως η Ελλάδα έχει το μικρότερο χρέος στην Ευρώπη!


H Eλλάδα δεν είναι η αιτία της κρίσης. Eίναι απλώς ένα σύμπτωμα ενός ευρύτερου προβλήματος και η θέση της μέσα σε αυτό είναι πολύ καλύτερη από αυτήν που δείχνει σήμερα: αν πλάι στο δημόσιο χρέος συνυπολογιστούν το χρέος των επιχειρήσεων και το χρέος των νοικοκυριών, το πιστοληπτικό προφίλ της χώρας είναι ενδεχομένως το καλύτερο στην Eυρώπη! Aυτό υποδηλώνουν, χωρίς να είναι η πρόθεσή τους, δυο ξεχωριστές μελέτες για το πρόβλημα του χρέους, οι οποίες δίνουν μια νέα διάσταση στη σημερινή κρίση και οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η πρώτη χρεοκοπία έχει ήδη λάβει χώρα και αφορά στις τακτικές αντιμετώπισης της κρίσης...
Pulpit rock
back to top ;