Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Wall Street Journal: Οι εκλογές οδηγούν στην χρεωκοπία! ...Nατα νατα.....!!!


Στο πρωτοσέλιδο της Wall Street Journal βρίσκεται η χώρα μας και το ρευστό πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται ενόψει των εθνικών εκλογών.
«Οι εκλογές παίρνουν τα χαρακτηριστικά επανάστασης κατά του ελληνικού πολιτικού συστήματος το οποίο στήριξε το πακέτο σωτηρίας από το ΔΝΤ και τη ΕΕ.
Οι πολιτικοί που είναι υπέρ του νέου Μνημονίου εικονίζονται σαν να οδήγησαν τη χώρα σε μια παγίδα χρέους και στη συνέχεια να την έριξαν στη φτώχεια, λέγοντας πως θα τη διασώσουν», σημειώνει το δημοσίευμα.

Ο Αλμούνια αδειάζει τον Παπακωνσταντίνου... «Δεν ήταν δεσμευτικό να βάλετε τις ΔΕΚΟ στο έλλειμμα»!!


Την μεθοδολογία που ακολούθησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο εκλεκτός του στην ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου «αδειάζει» ο πρώην επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ Χοακίν Αλμούνια ξεκαθαρίζοντας ότι «ο Κώδικας Ορθής Πρακτικής για τις ευρωπαϊκές στατιστικές δεν αποτελεί νομικά δεσμευτική πράξη».
Ειδικότερα, ο κ. Αλμούνια απαντώντας στα μέλη της εξεταστικής επιτροπής για το εάν και πόσο δεσμευτικές είναι οι κατευθυντήριες ευρωπαϊκές οδηγίες σύμφωνα με τις οποίες εντάσσονται στον υπολογισμό του ελλείμματος οι δαπάνες των ΔΕΚΟ σημείωσε ότι αυτές αποτελούν «πηγή έμπνευσης» και «δεν επηρεάζουν τους υπάρχοντες εθνικούς κανονισμούς».
Pulpit rock
back to top ;