Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Κατέρρευσε ο δικομματισμός


Πολιτική κοσμογονία συνιστούν τα αποτελέσματα των χθεσινών πρόωρων βουλευτικών εκλογών. Σηματοδότησαν όντως την παταγώδη και οριστική κατάρρευση του μεταπολιτευτικού δικομματικού σκηνικού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, όπως αναμενόταν μετά βεβαιότητας. Ομολογουμένως όμως υπερέβη τους χειρότερους εφιάλτες των ηγεσιών των δύο κομμάτων – πυλώνων του πολιτικού συστήματος η εφιαλτική καταβαράθρωσή τους.
Ποιος μπορούσε άραγε να φανταστεί την «πρώτη» ΝΔ με ποσοστό κάτω του 20%, όπως ήταν την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, και το ΠΑΣΟΚ κάτω του 14%;

Ακυβέρνητο καράβι η Ελλάδα - Δεν είναι μακριά οι επαναληπτικές εκλογές - Όλα τα σενάρια



Μετά την ψυχρολουσία των εκλογικών αποτελεσμάτων κυριως για τα δυο μεγάλα κόμματα το μεγαλύτερο πρόβλημα που προκύπτει από τα ποσοστά που έχουν πάρει είναι ότι δεν φαίνεται στον ορίζοντα η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης.
Σύμφωνα με το άρθρο 37, ο πρώτος λόγος δίνεται στο πρώτο σε ψήφους κόμμα για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Την εντολή, λοιπόν, θα λάβει πρώτη η ΝΔ που συγκέντρωσε το 18,93% των ψήφων, στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ που συγκέντρωσε το 16,74% των ψήφων και μετά το ΠΑΣΟΚ με το 13,22% των ψήφων. 

Στα τσακίδια το μνημόνιο!


Ο ελληνικός λαός σήμερα αποφάσισε και η απόφασή του αυτή θα πρέπει να γίνει σεβαστή από φίλους και εχθρούς. Είναι δε τόσο βροντερή η απόφασή του, που δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση ή ερμηνεία
Και η απόφασή του είναι μια και μοναδική «Στα τσακίδια το μνημόνιο».


Με την σημερινή του ετυμηγορία,....
Pulpit rock
back to top ;