Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Δραματικές εξελίξεις στο Άγιον Όρος: Ανακηρύσσεται ανεξάρτητο & καλεί ... Ρωσία!


Πολύ άσχημα εξελίσσεται για την Ελλάδα ένα άλλο μέτωπο, στο οποίο μέσα στην τρικυμία των ημερών δεν έχει δοθεί η πρέπουσα προσοχή: Για πρώτη φορά από την απελευθέρωση της Μακεδόνιας τίθεται θέμα απόσχισης του Αγίου Όρους από τον εθνικό κορμό. Και λέμε από τον εθνικό κορμό γιατί ως γνωστόν το Άγιο Όρος δεν υπάγεται τυπικά στην ελληνική διοίκηση, αλλά είναι αυτοδιοικούμενο. 
Αύριο έχουμε συνεδρίαση της Διπλής Σύναξης του Αγίου Όρους, για να συζητήσει το θέμα της φορολόγησης των ακινήτων των Ιερών Μονών, τα οποία βρίσκονται εκτός της χερσονήσου, το θέμα το οποίο έχει δημιουργήσεη την μετωπική σύγκρουση με την ελληνική Πολιτεία με ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί από την ...

Η ρώσικη ρουλέτα ευρώ – δραχμής


Τα ρέστα της παίζει η Ελλάδα σε μια παρτίδα σκληρού πόκερ με οικονομικές και γεωπολιτικές προεκτάσεις, η έκβαση της οποίας μπορεί να δημιουργήσει δεδομένα που δεν θα είναι δυνατό να αναιρεθούν, πιθανόν για δεκαετίες. Ενόσω εξελίσσεται το παρασκήνιο για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας και το ενδεχόμενο νέων εκλογών τον Ιούνιο παραμένει ανοιχτό, ο εκβιασμός των εταίρων κλιμακώνεται. Το αν είναι μπλόφα ή όχι, δυστυχώς, δεν μπορεί να ειπωθεί με ασφάλεια.
Το βέβαιο είναι ότι απειλούν με έξοδο από την ευρωζώνη για να υποχρεώσουν τα ελληνικά κόμματα...
Pulpit rock
back to top ;