Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Επέστρεψε στις αγορές η Ιρλανδία


Με επιτυχία επέστρεψε στις αγορές η Ιρλανδία, έπειτα από απουσία σχεδόν δύο ετών, αντλώντας 500 εκατομμύρια ευρώ από δημοπρασία εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας.
Το μέσο επιτόκιο των γραμματίων διαμορφώθηκε στο 1,80% ενώ η ζήτηση υπερκάλυψε το διατιθέμενο ποσό κατά 2,8 φορές.



«Κλείδωσαν» η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και ο φόρος στις επιχειρήσεις


Σε δύο μέτρα, που αναμένεται να δώσουν σημαντική ανάσα και ώθηση στην αγορά, προχωρά το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του στο οικονομικό επιτελείο κύβος ερρίφθη, ώστε να μειωθεί ο συντελεστής του Φ.Π.Α. στην εστίαση, από το 23%, ή στο 13%, ή στο 6,5%, και να μειωθεί ο φόρος των επιχειρήσεων στο 15%.
Πρόκειται για δύο μέτρα, τα οποία αποτελούν πάγιο αίτημα της αγοράς, καθώς τόσο η κατακόρυφη αύξηση του ΦΠΑ στο συγκεκριμένο κλάδο, όσο και η διατήρηση του εταιρικού φόρου σε υψηλά επίπεδα, έχει πλήξει σημαντικά τις επιχειρήσεις.



Η Ελλάδα συμμετέχει με 15 εκατ. ευρώ ετησίως στο πείραμα του CERN


Πόση αξία έχουν οι "φοβερές" ανακαλύψεις των επιστημόνων του CERN ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο σήμερα ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ με Ανακοινωθέν που εξέδωσε σχετικά με τη σημερινή συνέντευξη τύπου που μας γνωστοποίησε την "ανακάλυψη" του Μποζονίου του Χίγκς. Υπάρχει όμως και μια ακόμη πτυχή, όχι ευκαταφρόνητη για την Ελλάδα της οικονομικής εξαθλίωσης στην οποία καθημερινά αυτοκτονούν συνάνθρωποί μας που έχουν χάσει την ελπίδα στο Θεό και στην αγάπη των συνανθρώπων τους. Όπως μας πληροφορεί το enikos.gr το κόστος συμμετοχής της Ελλάδας στο πείραμα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς την εποχή του μνημονίου, η εισφορά της χώρας μας ανέρχεται σε...15 εκατ. ευρώ ετησίως!..


Σεισμός 4,6 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κρήτη τα ξημερώματα


Ταρακουνήθηκε η Κρήτη σήμερα τα ξημερώματα καθώς ο Εγκέλαδος χτύπησε αρχικά με 4,6 Ρίχτερ, στην περιοχή ανάμεσα στην Κρήτη και την Κάσο και αργότερα με 2,9 Ρίχτερ βορειοανατολικά των Χανίων.
Ειδικότερα, ο πρώτος και μεγαλύτερος σεισμός σημειώθηκε...

Το τέλος της ACTA στην Ευρώπη!

Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) εχθές Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέρριψε αρχικά την πρόταση αναβολής της ψηφοφορίας για την ACTA που υπέβαλε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και κατόπιν απέρριψε την ίδια την ACTA, τη χειρότερη “νομοθεσία” που φτιάχτηκε ποτέ, κρυμμένη κάτω από τον μανδύα εμπορικής συμφωνίας.

Η Αφύπνιση της Ελλάδας και της Γης


Η Αφύπνιση της Ελλάδας και της Γης..Το κρίσιμο πλήθος των 333


Όπως οι περισσότεροι σήμερα έχουμε συνειδητοποιήσει, βρισκόμαστε σε μία από τις πιο σημαντικές και κρίσιμες φάσεις αλλαγής και μετάβασης τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό-παγκόσμια επίπεδο.


Μία μετάβαση από το παλιό, το διεφθαρμένο, το σκοτεινό στη νέα ενέργεια που χαρακτηρίζεται από περισσότερο φως και ενότητα. 


Βρισκόμαστε σε μία από τις πιο κρίσιμες φάσεις της ιστορίας της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Γης μας. Ίσως πολλοί από εμάς να έχουμε νιώσει πως δεν βρισκόμαστε αυτή την εποχή εδώ τυχαία, ότι έχουμε μία πολύ σημαντική και σπουδαία αποστολή να επιτελέσουμε.


Και πράγματι έτσι είναι!



Pulpit rock
back to top ;