Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

ΙΝΚΑ: «ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΦΑΚΕΛΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ»


Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ): "καλεί τους πολίτες να MHN παραλάβουν τέτοιες κάρτες, με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα και τις διακηρύξεις των δικαιωμάτων του Ανθρώπου"
Δεν μας έφταναν η κατάργηση και μείωση των μισθών και των συντάξεων, αυξήσεις φόρων, κατάργηση δικαιωμάτων και αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από έγκριτες εφημερίδες, και από το Διαδίκτυο, η κυβέρνηση προωθεί δύο μέτρα, συν τοις άλλοις πολυέξοδα για το κράτος:


Financial Times: ΔΝΤ-Ευρωπαίοι «σφάζονται» και οδηγούν την Ελλάδα σε χρεοκοπία


Με άρθρο-σοκ οι Financial Times γράφουν σήμερα ότι οι διεθνείς πιστωτές μαλώνουν για το ελληνικό πρόβλημα και σπρώχνουν την Ελλάδα επικίνδυνα κοντά σε στάση πληρωμής του χρέους που λήγει την επόμενη εβδομάδα.
Η εφημερίδα σε άρθρο με τίτλο «Υψηλού κινδύνου διπλωματία για την Ελλάδα» εξηγεί τον «θανάσιμο» κίνδυνο που διατρέχει η χώρα μας εξαιτίας των διαφορών μεταξύ της τρόικας «για το πώς θα μειωθεί το ιλιγγιώδες χρέος των Αθηνών».


ΔΝΤ προς Ελλάδα: Η δόση είναι «κώνιο», μην την πάρετε!


Ενώ η Ελλάδα αγωνιά για την άμεση εκταμίευση της δόσης των 31,3 δισ. ευρώ,  το ΔΝΤ προειδοποιεί με ειδική νότα την κυβέρνηση να μην πάρει τη δόση, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα οδηγήσει σε αργό θάνατο της οικονομίας και ότι μοναδική σωτηρία είναι μια συνολική λύση του προβλήματος, με νέο κούρεμα χρέους. Το ΔΝΤ επισημαίνει ότι αν η Ελλάδα πιέσει και πετύχει εκταμίευση της δόσης, θα διασπάσει την τρόικα, το ίδιο θα αναγκασθεί να αποχωρήσει  και η τύχη της χώρας θα εξαρτάται αποκλειστικά από τις διαθέσεις της Γερμανίας. Αξιωματούχοι του Ταμείου προειδοποίησαν συνεργάτη του πρωθυπουργού, λέγοντάς του "η δόση είναι κώνιο, μην την πάρετε".


Pulpit rock
back to top ;