Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Έρχονται νέα μέτρα 6,4 δις ευρώ μέχρι τον Μάρτιο - Διαβάστε πως μας δένουν χειροπόδαρα με ρήτρες και παγίδες στο νέο Μνημόνιο


- Παρά τους ''λεονταρισμούς'' των πολιτικών μας υπάρχει ρητή πρόβλεψη ειδικού λογαριασμού
- Νέες μειώσεις θα εφαρμόζονται αυτόματα κάθε φορά που αποτυγχάνει η κυβέρνηση να πιάσει τα έσοδα που προβλέπονται με τεχνοκρατική ακρίβεια από τις αποκρατικοποιήσεις
- Αναφέρεται επίσης ξεκάθαρα πως εαν τα μέτρα καταπέσουν στα ελληνικά δικαστήρια τότε θα πρέπει να αντικατασταθούν αμέσως με καινούρια ίσης αξίας και απόδοσης
Καινούρια μέτρα 6,4 δις ευρώ πρέπει να βρει η κυβέρνηση, αλλά και λαό για να τα εφαρμόσει, μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες, και ενώ ακόμα δεν έχουν ''χωνευτεί'' τα μέτρα 13,5 δις ευρώ που μόλις ψηφίστηκαν.

Τα μέτρα αυτά θα εφαρμοστούν μέσα στην διετία 2014-2016.

Με το νέο Μνημόνιο μας ''δένουν'' χειροπόδαρα αφού προβλέπονται: 


Αν το χρέος δεν είναι βιώσιμο, τότε με ποιο σενάριο κατέληξαν στα νέα μέτρα;


Εδώ και καιρό διαβάζω ό,τι υπάρχει διχογνωμία μεταξύ των μελών της Τρόϊκα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Ένα χρέος το οποίο παρέλαβαν στο 120% του ΑΕΠ (ας συμφωνήσουμε σ΄ αυτό γιατί με τις αλχημείες που έγιναν κανένας δεν ξέρει το πραγματικό αριθμό) και αισίως το έφτασαν στο 180% σε τρία χρόνια. Μεσολάβησε και ένα κούρεμα, για να μη ξεχνιόμαστε! Μα έτσι μπορούσαμε να το καταφέρουμε και μόνοι μας! Δεν χρειάζεται κανένα ταλέντο!
Μας λένε, λοιπόν, τώρα, πως παρά τα δυο μνημόνια και τις επώδυνες θυσίες που έχει υποστεί ο ελληνικός λαός, τελικά το 2020 το χρέος μας δεν θα πέσει στο 120% , άρα δεν θα είναι βιώσιμο!


Γερμανός πρόεδρος: «Μεγάλο λάθος» η διαπόμπευση της Ελλάδας


Βερολίνο.- «Επιθυμώ και ελπίζω η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ», υπογραμμίζει σε συνέντευξή του προς την κυριακάτικη Welt ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Γιοάχιμ Γκάουκ, επαινώντας την ίδια ώρα την πολιτική της κυβέρνησης Μέρκελ. «Θα ήταν εντελώς λάθος εάν η Ελλάδα εγκατέλειπε την ευρωζώνη ενώ είναι απόλυτα σωστό ότι η γερμανική κυβέρνηση πιέζει για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ», όπως λέει.


«Άχρηστο έργο» ο φράκτης στον Έβρο

Στα τέλη του μηνός παραδίδεται ο περιβόητος φράχτης του Έβρου, μήκους περίπου 12 χιλιομέτρων. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, η διέλευση των μεταναστών από τα ελληνοτουρκικά σύνορα έχει σχεδόν μηδενισθεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον μήνα Νοέμβριο έχουν εισέλθει συνολικά οκτώ άτομα και τον Οκτώβριο 26, όταν το ίδιο διάστημα πέρυσι εισέρχονταν κατά μέσο όρο από τον Έβρο περίπου 3000-4000 μετανάστες.

Η πρόταση Λαγκάρντ


Η καθυστέρηση στην καταβολή της δόσης των 31,3 δισ. ευρώ προκαλεί δικαιολογημένα εκνευρισμό στον πρωθυπουργό και τους δύο πολιτικούς αρχηγούς, που στηρίζουν την κυβέρνησή του. Εδωσαν μεγάλη μάχη για να πείσουν τους βουλευτές τους να ψηφίσουν το νέο Μνημόνιο και ανέμεναν πως η υπερπροσπάθεια αυτή θα είχε επιβραβευθεί με έργα και όχι με λόγια από τους Ευρωπαίους. Μέχρι της στιγμής που γράφονταν αυτές οι γραμμές -και πριν από το Eurogroup- οι πληροφορίες ανέφεραν ότι οι διαφορές ανάμεσα στο ΔΝΤ και την Ευρώπη ήταν τεράστιες.


FRIEDRICH WILLHELM NIETZSCHE "Δεν έχει πολεμηθεί κανείς λαός όσο οι Έλληνες"

Δεν υπάρχει λαός στον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα στην ανθρωπότητα όσα ο ελληνικός και να έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ, από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν προσέφεραν τίποτα σε αυτήν.
Friedrich Wilhelm Nietzsche (Φρειδερίκος Βίλχελμ Νίτσε)

Η τελευταία λέξη της γης, όταν θα αφήνει την τελευταία της πνοή,
θα είναι ΕΛΛΑΣ!

Pulpit rock
back to top ;