Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Εικόνα "θερμής" κρίσης - Χιλιάδες Αμερικανοί στρατιώτες στο Ισραήλ


Σε "θερμή" κρίση σήμερα περισσότερο παρά ποτέ, φαίνεται ότι μπορεί να εξελιχθεί η σύγκρουση Ιράν με ΗΠΑ-Ισραήλ, πιθανώς και με την συμμετοχή ευρωπαϊκών χωρών, ύστερα από την καταρχήν συμφωνία που κατέληξε η Ε.Ε., για την επιβολή εμπάργκο στο ιρανικό πετρέλαιο.


Στην είσοδο των Στενών του Χορμούζ έχει συγκεντρωθεί μια εντυπωσιακή αμερικανική αεροναυτική δύναμη, η οποία είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να συναντήσει καμία σοβαρή αντίσταση από τις αντίστοιχες ιρανικές δυνάμεις σε περίπτωση που έχουμε "θερμή" κλιμάκωση.

Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΓΓΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ


Θα μπορούσε η τεχνογνωσία των αγγειοπλαστών της αρχαίας Ελλάδας να αξιοποιηθεί προκειμένου τα διαστημικά σκάφη να θωρακιστούν αποτελεσματικότερα από τις τεράστιες εναλλαγές θερμοκρασίας; Με αυτό το θέμα, επιστήμονες από το αμερικανικό Ινστιτούτο Συντήρησης Γκέτι, το Εθνικό Ινστιτούτο Επιταχυντών του Στάνφορντ και την Aerospace Corporation, μελετούν τις χημικές ιδιότητες αρχαιοελληνικών αγγείων.

Ο πολυμήχανος Έλληνας που έγινε “ενεργειακά αυτόνομος”


Τρία χρόνια έχει να πατήσει το πόδι του σε βενζινάδικο και 16 χρόνια να του έρθει 
ο λογαριασμός της ΔΕΗ και φυσικά ούτε τώρα του ήρθε το χαράτσι!


Πρόκειται για τον 50χρονο «πολυμήχανο» ερασιτέχνη ερευνητή Μιχάλη Καλογεράκη, ένθερμο οπαδό της πράσινης ενέργειας, ο οποίος έχει εγκαταστήσει στο σπίτι του στις Γούρνες Ηρακλείου τη δική του «ΔΕΗ», το δικό του παρασκευαστήριο καυσίμου, αλλά και τους δικούς του αυτοσχέδιους αντιδραστήρες, όπου προχωρεί σε διάσπαση υδρογόνου και οξυγόνου.

Υπερ-ηφαίστειο ετοιμάζεται να εκραγεί στην Γερμανία;


Σε περίπτωση ενεργοποίησής του οι συνέπειες θα είναι τραγικές


Ένα υπερ-ηφαίστειο σε λήθαργο στη Γερμανία επιδεικνύει κάποια ανησυχητικά σημάδια αφύπνισης.


Καραδοκεί μόλις 627 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της φιλήσυχης, κατά τ’ άλλα, λίμνης Laacher See κοντά στη Βόννη και είναι σε θέση να εκτοξεύσει δισεκατομμύρια τόνους μάγματος.

Βάζουν μπροστά τον ύστατο εκβιασμό


“Να λυπάστε το λαό που δεν επαναστατεί παρά μονάχα αν βρεθεί ο λαιμός του ανάμεσα στο σπαθί και τη πέτρα”     ΧαμίλΓκιμπράν

Τον ύστατο εκβιασμό κατά των Ελλήνων πολιτών να δεχθούν χωρίς αντιδράσεις τη σφαγή των εισοδημάτων τους και την κατάργηση όποιων κεκτημένων έμειναν, βάζει μπροστά η Κομισιόν. Μαζί με τον πάντα πρόθυμο κ. Παπαδήμο, επιχειρεί να πιέσει αφόρητα ώστε τα μέτρα να εγκριθούν άμεσα και γι΄αυτό προχώρησε σήμερα στην ανακοίνωση ότι οι δόσεις των δανείων θα δίνονται στην Ελλάδα με τρίμηνη καθυστέρηση.

«Συνεχίζουμε με τους Ρώσους για Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη»


Προχωρήσει ο αγωγός Μπουργκάς -Αλεξανδρούπολη, έστω και μόνο με τη Μόσχα. Στην κατεύθυνση αυτή κινείται η κυβέρνηση, μετά την αποχώρηση από το σχήμα της Βουλγαρίας ύστερα από παλινωδίες των τελευταίων ετών.....
Pulpit rock
back to top ;