Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Από μια κλωστή κρέμονται οι ισορροπίες στην Ανατολική Μεσόγειο

Την ίδια στιγμή που στην Αθήνα αναλώνουμε το χρόνο μας για το αν ο Βενιζέλος ως άλλος Μεταξάς είπε το ΟΧΙ στους τροικανούς, στην Ανατολική Μεσόγειο συμβαίνουν γεγονότα που ίσως μας επηρεάσουν περισσότερο από το οικονομικό πρόβλημα.


Η υπόθεση με τις γεωτρήσεις για φυσικό αέριο που θέλουν να ξεκινήσουν Κύπρος και Ισραήλ, ο ρόλος των Αμερικανών που είναι διφορούμενος και ύποπτος, η στάση της Ελλάδας αλλά και η άμεση απειλή της Τουρκίας ότι μπορεί να δημιουργήσει ακόμη και θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, είναι γεγονότα που δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα.


Τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν από στιγμή σε στιγμή και να γίνουν κακά για την Ελλάδα και την Κύπρο.


Προς το παρόν έχουμε τα εξής δεδομένα:

Γιατί ο Σόρος πουλάει χρυσό και αγοράζει Γη;


Στο άρθρο του Mike Adams που ακολουθεί εξηγείται το γιατί η επένδυση σε οτιδήποτε έχει να κάνει με τα τρόφιμα αποτελεί επένδυση στο μέλλον. Διαβάστε το προσεκτικά γιατί όλα συνηγορούν ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν ακριβώς όπως τα περιγράφει! 


Οι τιμές των τροφίμων έχουν εκτοξευτεί σε όλη την υφήλιο και δεν φαίνεται να υπάρξει σύντομα κάμψη. Ο ΟΗΕ αναφέρει ότι ο πληθωρισμός των τροφίμων είναι στο 30% ετησίως και η πτώση της αξίας του δολαρίου κάνει τις τιμές τους να φαίνονται ακόμη υψηλότερες. Καθώς το δολάριο χάνει την αξία του λόγω του χρήματος που τυπώνει η Federal Reserve, το κόστος εισαγωγής τροφίμων από άλλα κράτη φαίνεται ότι θα διπλασιαστεί τα επόμενα δύο χρόνια - και πιθανόν και τα δύο που θα ακολουθήσουν μετά από αυτά. 

Θησαυρό 40,2 ΔΙΣ "κρύβει" η Ελληνική γη


Τον... θησαυρό αξίας 40,2 δισ. ευρώ που βρίσκεται στα έγκατα της ελληνικής γης φέρνει στην επιφάνεια από το τέλος του χρόνου η κυβέρνηση. Ξεκινά διαγωνισμούς για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας. Πρόκειται για τα Μη Ενεργειακά Μεταλλικά Ορυκτά που ως έναν μεγάλο βάθμο βρίσκονται αναξιοποίητα και, όπως δηλώνει στο "Εθνος της Κυριακής" ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γ. Μανιάτης, "τους επόμενους μήνες θα είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε νέους διεθνείς διαγωνισμούς για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου". Το "Ε.τ.Κ." δημοσιοποιεί σήμερα χάρτες του ΙΓΜΕ με τα σπουδαιότερα ορυκτά της χώρας, τα οποία αναμένεται να "παίξουν" και τον καθοριστικό ρόλο στο νέο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας και να δημιουργήσουν μια νέα παραγωγική βάση. Το αποθεματικό δυναμικό των κυριότερων μετάλλων της χώρας Νικέλιο, Χρώμιο, Μόλυβδος - Ψευδάργυρος, Χαλκός, Ασήμι, Αντιμόνιο, Μαγγάνιο, Μόλυβδος και Βολφράμιο έχει υπολογιστεί στα 40,2 δισ. ευρώ...

Μνημόνιο ασφαλείας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ υπέγραψε ο Μπεγλίτης


Με τη βούλα τα "κολλητηλίκια" με το Ισραήλ, χωρίς η μνήμη να είναι ενεργή, χωρίς να διδάσκει το πόσο μοιραίες μπορεί να καταστούν αυτές οι υπογραφές και οι λυκοφιλίες...
Μνημόνιο Συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ υπέγραψε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος
Μπεγλίτης με τον ομόλογό του, Εχούντ Μπαράκ, με τον οποίο συναντήθηκε το απόγευμα στην Ιερουσαλήμ ξεκινώντας την τριήμερη επίσημη επίσκεψή του στο Ισραήλ.

Pulpit rock
back to top ;