Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

FT: «Η Ευρώπη θα καταρρεύσει το πολύ σε δέκα μέρες»


Μετά τα κρας τεστ Γερμανίας, Ιταλίας και Ισπανίας στις αγορές ομολόγων την περασμένη εβδομάδα, η Ευρωζώνη ουσιαστικά "σταμάτησε να λειτουργεί" αναφέρει εκτενές άρθρο των Financial Times, ο συντάκτης του οποίου ισχυρίζεται ότι "ο χρόνος τελειώνει. Η Ευρωζώνη έχει το πολύ δέκα ημέρες μέχρι να καταρρεύσει".
Όπως υποστηρίζει ο συντάκτης του άρθρου υπάρχουν ακόμη κάποιες λύσεις για να λύσει κάποιος το πρόβλημα, οι επιλογές όμως περιορίζονται σημαντικά. Ουσιαστικά προτείνονται τρεις λύσεις:...

WSJ: Για επιστροφή εθνικών νομισμάτων ετοιμάζονται κορυφαίες εταιρείες συναλλαγών


Σύμφωνα με το δημοσίευμα η ICAP Plc, η οποία λειτουργεί το μεγαλύτερο σύστημα διατραπεζικών νομισματικών συναλλαγών, δήλωσε την Κυριακή ότι δοκιμάζει συστήματα ηλεκτρονικών συναλλαγών για μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και επιστροφή στη δραχμή.
Για διάλυση του ευρώ και επιστροφή εθνικών νομισμάτων ετοιμάζονται κορυφαίες εταιρείες συναλλαγών, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Hochtief: Απώλειες εσόδων λόγω του κινήματος «Δεν Πληρώνω»


Anti-ntp: Τα έχουν κάνει πάνω τους... Μπράβο μας παιδιά! ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ!


Το ενδεχόμενο να απομειώσει την αξία της συμμετοχής της σε κάποια οδικά έργα στην Ελλάδαεξαιτίας της διαφυγής εσόδων από τα διόδια λόγω της δράσης του κινήματος «Δεν Πληρώνω» εξετάζει η....
γερμανική κατασκευαστική εταιρεία Hochtief.
H εταιρεία συμμετέχει σε κοινοπραξία με άλλες ελληνικές και ξένες εταιρείες στην κατασκευή της Ολυμπίας Οδού και στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου.
Η κατασκευή των δύο έργων έχει «παγώσει» καθώς οι τράπεζες ανέστειλαν τη χρηματοδότησή τους εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και του αυξανόμενου αριθμού των ατόμων που δεν πληρώνουν διόδια.

Ποιοι και γιατί στο εσωτερικό μέτωπο φοβούνται τις Ένοπλες Δυνάμεις


Άφωνη η χώρα παρακολουθεί μια συντονισμένη επιχείρηση συκοφάντησης και υπονόμευσης των Ενόπλων Δυνάμεων, με την δήθεν ανακάλυψη «χουντικών» μεταξύ των 20χρονων και 22χρονων σπουδαστών της Σχολής Ευελπίδων.
Μια καθαρή σκευωρία που ξεκίνησε να εφαρμόζεται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τον Γ.Παπανδρέου να μιλάει στις Κάννες περί «πραξικοπήματος» και τον «αποκεφαλισμό», ολόκληρης της στρατιωτικής ηγεσίας μέχρι την χθεσινή ανακοίνωση του… αντιπροέδρου της Ν.Δ. και υπουργού Εθνικής Άμυνας, αλλά και του ΓΕΣ, περί «πρωταιτίων»!
Δηλαδή ότι ο νεαρός Έυελπις, ήταν… «πρωταίτιος» και πίσω του βρισκόντουσαν και άλλοι!
Pulpit rock
back to top ;