Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΙΣ Η.Π.Α. ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ!


Εκτός από μεγάλα λόγια φαίνεται ότι δεν θα δούμε τίποτε άλλο σ’ αυτόν τον τόπο. Είχαμε το λάδι, που το 85% της παραγωγής αγοράζεται από Ιταλούς και Ισπανούς, που το αναμιγνύουν με το δικό τους και πωλείται στις Η.Π.Α. ως ελληνικό, είχαμε την φέτα που άλλες χώρες την προωθούν στις αγορές της Δύσης, τώρα έχουμε και το γιαούρτι.
Κυριαρχεί στην αμερικανική αγορά το γιαούρτι της τουρκικής εταιρείας «Τσομπάνη» (Chobani) που ανήκει στον μόλις 39 ετών Τούρκο επιχειρηματία Χαμντί Ουλουκάγια.
Η συγκεκριμένη εταιρεία κατέχει την πρώτη θέση στην αμερικανική αγορά «ελληνικού γιαουρτιού», στην οποία δραστηριοποιούνται επίσης, οι όμιλοι τροφίμων Kraft και Danone.


πηγη

Ο χάρτης που προκαλεί "νευρικό κλονισμό" στην Άγκυρα.


Αυτός ο χάρτης προκαλεί “πυρετό” στην Άγκυρα. Σ΄ αυτόν απεικονίζονται με μπλε χρώμα,οι ΑΟΖ που έχει καθορίσει η Κύπρος με Αίγυπτο και Ισραήλ. Το χρωματισμένο με κίτρινο χρώμα block 12 είναι το περίφημο “οικόπεδο 12” ,το οποίο βρίσκεται στο όριο της ισραηλινο-κυπριακής ΑΟΖ και κυριολεκτικά έχει “ανάψει φωτιές” στην Άγκυρα.


Σ΄ αυτές τις περιοχές θα ξεκινήσουν οι έρευνες στα τέλη Σεπτεμβρίου ,κάτι που “απειλούν” να κάνουν και οι τουρκοκύπριοι. Αν θα υλοποιήσουν τις “απειλές” τους, είναι άλλο ζήτημα.

«Ραβασάκια» της Εφορίας ακόμα κι αν χρωστάτε 500 ευρώ



«Καυτός» μήνας αναμένεται να είναι ο Σεπτέμβριος για 900.000 φορολογούμενους που χρωστούν καθώς η Εφορία ξεκίνησε να στέλνει ραβασάκια απειλώντας ακόμη και με αυτόφωρο!
Το υπουργείο Οικονομικών έχει δώσει προθεσμία 15 ημερών στους φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμα χρέη 41 δισ. ευρώ, προειδοποιώντας αν στο μεσοδιάστημα δεν ρυθμιστούν οι οφειλές από τον Σεπτέμβριο επιστρατεύονται κατασχέσεις.


Ενα "τούρκικο μάτι" πάνω απο τα κεφάλια μας. Ο δορυφόρος της Τουρκίας RASAT τέθηκε σε τροχιά


MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ - Τέθηκε σε τροχιά στο διάστημα ο τούρκικός δορυφόρος RASAT, που σημαίνει «παρατήρηση». Η τουρκική εφημερίδα STAR ονομάζει τον RASAT ως «το μάτι της Τουρκίας στο διάστημα». Η εκτόξευση του πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη από το Καζακστάν με τον πύραυλο Dnepr και σε 969 δευτερόλεπτα είχε φτάσει σε ύψος 687 χιλιομέτρων, όπου βρίσκεται η τροχιά του.

Pulpit rock
back to top ;