Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

"Σπρώχνει" για "θερμό" επεισόδιο η Άγκυρα με τα ερευνητικά


Έναν ιδιότυπο πόλεμο νεύρων έχει ξεκίνήσει η Τουρκία αποσκοπώντας όπως όλα δείχνουν να οδηγήσει την Ελλάδα σε "θερμό" επεισόδιο.

Με συνολικά τέσσερα ερευνητικά σκάφη τα οποία κάνουν έρευνες κυριολεκτικά "στο γάμο του Καραγκιόζη" (δύο νορβηγικά, το "Σελέν" που αποκάλυψε το defencenet.gr, και χιες έπλεε νότια της Σάμου και το "Πίρι Ρέϊς" που η έξοδός του αναβλήθηκε για το απόγευμα σήμερα) και την συνοδεία πολεμικών σκαφών, δείχνουν ότι αντικειμένικός τους στόχος δεν είναι να εντοπίσουν πετρέλαιο ή φυσικό αέριο (άλλωστε εκεί που ψάχνουν δεν υπάρχει τίποτα), αλλά να εξωθήσουν σε ελληνική απάντηση.

Κι άλλα στοιχεία για τα χρέη της Γερμανίας στην Ελλάδα…


Ο Γάλλος οικονομολόγος και σύμβουλος της Γαλλικής κυβέρνησης Jacques Delpla δήλωσε πρόσφατα ότι η Γερμανία χρωστάει περισσότερα στην Ελλάδα από ότι η Ελλάδα στην Γερμανία.

του Κώστα Τζάνου
Δρ. Πυρηνικής Τεχνολογίας- Forum Hellenic Professors and PhDs
(δημοσιεύτηκε στο http://www.dailynews24.gr/)

Τον Οκτώβριο του 1940, η Ελλάδα υποχρεώθηκε να μπει στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο με την απρόκλητη εισβολή των στρατευμάτων του Μουσολίνι στην Ήπειρο. Ο Χίτλερ, για να σώσει τον Μουσολίνι από μία ταπεινωτική ήττα, εισέβαλε στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 1941.
Η Ελλάδα λεηλατήθηκε και ερειπώθηκε από τους Γερμανούς όσο καμία άλλη χώρα κάτω από την κατοχή τους. Σύμφωνα με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, τουλάχιστον 300.000 Έλληνες πέθαναν από την πείνα – άμεσο αποτέλεσμα της Γερμανικής λεηλασίας. Ο Μουσολίνι παραπονέθηκε στον Υπουργό του των Εξωτερικών, Κόμη Τσιάνο, « Οι Γερμανοί έχουν αρπάξει από τους Έλληνες ακόμη και τα κορδόνια των παπουτσιών τους».

Ωριμάζει η ιδέα για διαφυγή μέσω εκλογών


Όλο και πιο δυνατές γίνονται οι φωνές μέσα στο ΠΑΣΟΚ για προσφυγή σε πρόωρες εκλογές εντός του φθινοπώρου και μόλις ξεκαθαρίσει η κατάσταση με την έκτη δόση, είτε αυτή δοθεί τελικά στη χώρα μας, είτε κοπεί η δανειοδότηση από την τρόικα. Μέχρι τώρα υπήρχαν μόνο μεμονωμένες φωνές στο υπουργικό συμβούλιο, από δύο – τρεις υπουργούς, που υποστήριζαν τη διέξοδο μέσω της κάλπης. Με τις τελευταίες φοροκαταιγίδες όμως, προστέθηκαν σε αυτούς και πολλοί βουλευτές, που «χτυπούν» τα καμπανάκι του κινδύνου περί διάλυσης του ΠΑΣΟΚ εάν συνεχιστεί αυτή η πορεία. 
Pulpit rock
back to top ;