Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

"Δεν είναι το πρόβλημα η Ελλάδα"


Το πρόβλημα της Ευρωζώνης είναι λιγότερο η Ελλάδα, και περισσότερο η Ισπανία και η Ιταλία και εδώ η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει με γενναία βήματα να βρει λύση, επισημαίνει ο γνωστός Αμερικανός οικονομολόγος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ...

Αναψε η φωτιά του Πολέμου!

Δυστυχώς η φωτιά του πολέμου έχει ανάψει. Η κατάρριψη των δύο τουρκικών αεροσκαφών δεν έγινε τυχαία. Την συριακή αεράμυνα αυτήν την στιγμή την χειρίζονται Ρώσοι, διότι η αεράμυνα αυτή πρωτίστωςπροστατεύει την ρωσική βάση της Ταρσούς στη Συρία. Επομένως τα τουρκικά αεροσκάφοι τα έριξαν Ρώσοι! Αυτό όμως μάλλον πρέπει να θεωρηθεί ως απάντηση των Ρώσων στην κίνηση του..... 



Γιατί σκοτώθηκαν όλοι οι Τούρκοι που ανέβηκαν στα Ίμια

Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Για πρώτη φορά απόρρητα έγγραφα για τη νύχτα των Ιμίων
Το πιο σκοτεινό γεγονός της κρίσης στα Ίμια που έφερε Ελλάδα και Τουρκία ένα βήμα πριν τον πόλεμο στο Αιγαίο το Γενάρη του 1996, είναι ο ομαδικός θάνατος των 12 τούρκων κομάντος που ανέβηκαν στα Ίμια τη νύχτα εκείνη.
Δεκαεπτά ημέρες μετά τη νύχτα των Ιμίων οι 12 τούρκοι κομάντος ξεκινώντας από το ναύσταθμο του Ακσάζ κοντά στη Σμύρνη μ’ ένα ελικόπτερο τύπου S-70A Black Ηawk, θα βρουν όλοι οικτρό θάνατο καθώς το ελικόπτερό τους συνετρίβη στο έδαφος μετά από μία ξαφνική έκρηξη.


Ακτιβιστές έβγαλαν στο διαδίκτυο έγγραφα για δωροδοκίες Ελλήνων από εταιρείες όπλων


Μία ομάδα ακτιβιστών με την επωνυμία «Η εκδίκηση των φαντασμάτων από τα Φλωριά»• δημοσίευσε  στο διαδίκτυο απόρρητα έγγραφα που αφορούν την υπόθεση δωροδοκίας Ελλήνων και άλλων αξιωματούχων, από Γερμανούς κατασκευαστές όπλων. Τα έγγραφα αφορούν την περίφημη εταιρεία Ferrostaal, το όνομα της οποίας έχουμε ακούσει πολλές φορές, με αφορμή την σύλληψη και την τρέχουσα έρευνα στην υπόθεση του πρώην Υπουργού κου Άκη Τσοχατζόπουλου.


Στριμώχνει η ομογένεια τη Βρετανία για τα μάρμαρα του Παρθενώνα

Οι Έλληνες ομογενείς της Αυστραλίας σε συνεργασία με διάφορες Επιτροπές σε όλο τον κόσμο βρίσκονται προ των θυρών από το να καταθέσουν μήνυση σε βάρος της Βρετανίας, προκειμένου να υποχρεωθεί να επιστρέψει στην Ελλάδα τα μάρμαρα του Παρθενώνα.
Στην κοινοποίηση προέβη ο Εμμανουήλ Κόμηνος, επικεφαλής της πρώτης επιτροπής Επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αυστραλία, μιλώντας σε σχετική ημερίδα στο Λονδίνο, όπου παρουσιάστηκαν αποδεικτικά στοιχεία, που ενισχύουν ηθικά και νομικά επιχειρήματα υπέρ της επιστροφής.

Γιατί αποσιωπούν την ιστορία μας; (BINTEO)


Η πυραμίδα που βρίσκεται στο Ελληνικό Αργολίδας ίσως αποτελεί όχι μόνο ένα από τα αρχαιότερα κτίσματα στην Ελλάδα, άλλα και παγκοσμίως. Την πυραμίδα αναφέρει και ο Παυσανίας. Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή του Υπουργείου Πολιτισμού πρόκειται απλά για ένα οχυρό που κατασκευάστηκε στα τέλη του 4ου π.Χ. αιώνα.

Pulpit rock
back to top ;