Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Πάνε να "χρεοκοπήσουν" την Ελλάδα για να σώσουν Ιταλία- Ισπανία

Με την πλάτη στο τοίχο οι Ευρωπαίοι ηγέτες, λόγω των συνεχών υποβαθμίσεων στην πιστοληπτική ικανότητα των οικονομιών της Ευρωζώνης, θα συναντηθούν πιθανώς την Παρασκευή για να συζητήσουν τις πιθανές διεξόδους.
Όπως μεταδίδει το Reuters, οι Ευρωπαίοι εξετάζουν πλέον ακόμα και το ενδεχόμενο για κάποια μορφή «χρεωκοπίας» της Ελληνικής οικονομίας, ώστε να μειωθεί το ελληνικό χρέος και να σταματήσει η διαφαινόμενη μετάδοση της κρίσης στην Ιταλία και στην Ισπανία, των οποίων τα spread έχουν πάρει την ανιούσα.
"Θα γίνει έκτακτη σύνοδος κορυφής την Παρασκευή," δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος των Βρυξελλών στο Reuters, καθώς οι αγορές έχουν βάλει στο στόχαστρο τα ιταλικά ομόλογα.

370 εκατομμύρια ευρώ η αμοιβή σε δικηγορικό γραφείο των Αθηνών για να συντάξει τη νέα δανειακή σύμβαση!

Ετοιμάζεται να έρθει στη Βουλή η νέα δανειακή σύμβαση μεταξύ Ελλάδας και τρόικας. Είναι αυτή για την οποία έγινε πολύς λόγος, όταν ο Βενιζέλος δήλωσε...
πιέζοντας τον Σαμαρά ότι θα ζητήσει να κυρωθεί με 180 ψήφους, προκειμένου να έχει τη συναίνεσή του. Είναι η δεύτερη δανειακή σύμβαση που θα έρθει προς κύρωση τον Σεπτέμβρη. Η πρώτη ήταν με το....
περσινό δάνειο της τρόικας.

Πληροφορούμαστε ότι τη σύμβαση την έχει αναλάβει το μεγάλο δικηγορικό γραφείο Ποταμίτης-Βεκρής και συνεργάτες, που όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του, έχει δουλειές σ’ όλη την Νοτιοανατολική Ευρώπη. Πράγματι τις υπηρεσίες που προσφέρει θα τις ζήλευε και η Loyds. Από banking, μέχρι ποινικές και αστικές υποθέσεις, από την ενέργεια και στο Real Estate, ως τη ναυτιλία, αλλά και στην κοινωνική ασφάλεια (!). Τις τελευταίες μέρες εντόνως αναφέρεται ότι η εταιρία αυτή έχει αναλάβει τη σύνταξη της νέας δανειακής σύμβασης με αντίτιμο 370 εκατομμύρια ευρώ. Για να αντιληφθούμε το ύψος της αμοιβής της, το συγκρίναμε με τα 350 εκατ. που θα πάρει το κράτος από την πώληση μεριδίου της ΔΕΗ!

Pulpit rock
back to top ;