Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΝΤΕ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΕΙΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2012


«Το πρόβλημα των ελλείψεων στα τρόφιμα και τις πρώτες ύλες είναι αυτονόητο και υπαρκτό και θα γίνει ακόμα πιο εμφανές μέσα στους πρώτους μήνες της άνοιξης», τονίζει ο πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Βιομηχανικών Επώνυμων Προϊόντων και γνωστός βιομήχανος τροφίμων κ. Νίκος Καραγεωργίου.

Ορυκτός πλούτος δεκάδων δισ. ευρώ στο υπέδαφος της χώρας


Ένας απίστευτος ορυκτός πλούτος και κυρίως μεταλλικών ορυκτών αξίας 80 δισ. ευρώ περιμένει... καρτερικά κάτω από την επιφάνεια της ηπειρωτικής Ελλάδα να βγει στην επιφάνεια και να αξιοποιηθεί.
Σύμφωνα με στοιχεία του ΙΓΜΕ το αποθεματικό δυναμικό των κυριότερων μετάλλων της χώρας νικέλιο, χρώμιο, μόλυβδος-ψευδάργυρος, χαλκός, ασήμι, αντιμόνιο, μαγγάνιο, μόλυβδος και βολφράμιο έχει υπολογιστεί στα 40,2 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ γύρω στα 37 δισ. ευρώ εκτιμάται η αξία των κοιτασμάτων της αλουμίνας.

Κώστας Βαξεβάνης: ''Καταστρέφουν τα αρχεία των σκανδάλων στο υπουργείο Ανάπτυξης'' (Ηχητικό)


Ένα σκάνδαλο συγκάλυψης σκανδάλων θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες σε κτίριο του υπουργείου Ανάπτυξης. Με πολιτική απόφαση της ΝΔ και με συνοπτικές πρακτικές της σημερινής ηγεσίας, τα αρχεία του υπουργείου Οικονομικών (και αυτά του πρώην Συντονισμού) που στεγάζονται σε κτίριο του υπουργείου Ανάπτυξης στην οδό Νίκης 5 οδηγούνται στην καταστροφή. Το επιχείρημα είναι πως έχουν ρυπανθεί από διαρροή της επικίνδυνης ουσίας κλοφέν το 2003. Το επιχείρημα όμως δεν έχει καμιά σχέση με την αλήθεια, αφού τα αρχεία θα καταστραφούν με συμβατικές μεθόδους και όχι με ειδική θερμοκαταστροφή σε χώρα του εξωτερικού, πράγμα το οποίο θα συνέβαινε αν είχαν πραγματικά κλοφέν.

Νοτης Μαριάς 7 βήματα για την απελευθέρωση. Ακούστε το!

Ενισχύστε την μνήμη σας με βιταμίνη Β12


Νέα μελέτη αυστραλιανών επιστημόνων υποστηρίζει πως οι ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας που πήραν βιταμίνη Β12 και συμπληρώματα φυλλικού οξέος για 2 χρόνια, είχαν μεγαλύτερες βελτιώσεις στα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα τεστ μνήμης, από ενήλικες της ίδιας ηλικίας που δεν έλαβαν την συγκεκριμένη αγωγή. 
"Τα οφέλη της λήψης βιταμινών ήταν μέτρια αλλά ενθαρρυντικά, δηλώνοντας πως οι βιταμίνες μπορεί να έχουν ένα σημαντικό ρόλο στην προώθηση της υγιούς γήρανσης, της ψυχικής υγείας, καθώς και της διατήρησης της καλής λειτουργίας της γνώσης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα", εξήγησε η Τζάνιν Γουόλκερ, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης και ερευνήτρια στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας.
Pulpit rock
back to top ;