Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail: ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ Ή Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΑΣ;


Ήταν η ηρεμία και η άγρια ​​ομορφιά του Uplawmoor που οδήγησε την υπάλληλο Aileen jackson να εγκατασταθεί εκεί πριν από 28 χρόνια.
Είχε βαρεθεί τη ζωή στη μεγάλη πόλη. Τώρα ήθελε κάπου ήσυχα και στην ύπαιθρο για να ξεκινήσει μια οικογένεια, να κρατήσει τα άλογα της, και να απολαύσει την υπέροχη θέα στην κοιλάδα και τη θάλασσα στα δυτικά νησιά της Σκωτίας και της Arran Ailsa Craig.
Στη συνέχεια, πριν από δύο χρόνια, λέει, όλα εξελίχθηκαν άσχημα.
Ένας γείτονας με τον οποίο η ίδια και η οικογένειά της ήταν φίλοι αποφάσισε να επωφεληθεί από τις τεράστιες κρατικές επιδοτήσεις για τις «ανανεώσιμες πηγές» ενέργειας.

Έβαλε μια ανεμογεννήτρια ύψους 64 ποδών (περίπου 21.5 μέτρα) η οποία, αν και στη δική του γη, βρισκόταν μόλις 300 μέτρα από το σπίτι της οικογένειας Τζάκσον.


ΒΑΠΕ στην Κρήτη, Ένα έγκλημα συντελείται


του Μανόλη Ντουντουνάκη.

Η στροφή στις ΑΠΕ είναι η καλύτερη και η μόνη επιλογή καθιστώντας επιβεβλημένη τη διείσδυση των ΑΠΕ στη χώρα μας, και στη Κρήτη. Πολλές εταιρίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εγκατάσταση κολοσσιαίων αιολικών πάρκων, που θα προκαλέσουν μεγάλες και μη αναστρέψιμες αλλοιώσεις στο φυσικό περιβάλλον της Κρήτης, με πολλαπλές παράπλευρες οικονομικά, οικολογικά και κοινωνικά δυσμενείς επιπτώσεις. Είναι ορατός ο κίνδυνος πρόκλησης από τα μεγάλης κλίμακας συστήματα των ΑΠΕ (ΒΑΠΕ) αρνητικών αποτελεσμάτων στην κοινωνία και στο περιβάλλον που θα κάνουν το νησί αγνώριστο, θίγοντας τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό.


Λ. Κόντος προς Α.Σαμαρά: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει ενεργειακά ανεξάρτητη, αύριο το πρωί!


[...] με αυτή την παγκόσμια πατέντα, η Ελλάδα μπορεί να γίνει ενεργειακά ανεξάρτητη αύριο το πρωί! [...] Αυτήν την πρόταση - έκκληση κάνω και στον νυν Πρωθυπουργό, κύριο Αντώνη Σαμαρά, αλλά και σε όλη τη χώρα, για να γίνουμε ανεξάρτητοι και να μη χρειαστεί να ξαναπληρώσουμε ούτε ένα ευρώ για ενέργεια σε κανέναν [...] Ας το εκμεταλλευτούμε και ας συνεργαστούμε, έστω και μια φορά στη ζωή μας για την Ελλάδα!", o Λεωνίδας Κόντος, μιλά στην Κρυσταλία Πατούλη για το tvxs, με αφορμή το "πρώτο ενεργειακό δέντρο στον κόσμο", μια παγκόσμια καινοτομία του ίδιου, την οποία "η πολιτεία, όπως όλα δείχνουν εδώ και χρόνια, αρνείται να την αξιοποιήσει".


Πήρε άδεια εγκατάστασης το πρώτο ηλιοθερμικό στην Κρήτη! είναι από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη- συμφερόντων της οικογένειας Βαρδινογιάννη-


Του Κ.Μπογδανίδη

Σε χρόνο ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα φαίνεται ότι θα εγκατασταθεί το πρώτο ηλιοθερμικό πάρκο στην Κρήτη! Η εταιρεία «NUR-MOH A.E» πήρε τελικά την άδεια  εγκατάστασης ηλιοθερμικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 38ΜW που θα εγκατασταθεί στη θέση “Πλαγιές Αθερινόλακκου”   Λασιθίου .

Την άδεια υπέγραψε πριν μερικές ημέρες ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ.Δεικτάκης που ορίζει και τους όρους βάσει των οποίων πρέπει να προχωρήσει η εταιρεία που οφείλει να σεβαστεί την περιβαλλοντική μελέτη. Είναι μια άδεια που γραφειοκρατικά στοίχισε στην εταιρεία μόλις ένα…χρόνο εάν σκεφτεί κανένας ότι τον Ιούλιο πέρυσι άρχισε τις σχετικές αιτήσεις για τα δασικά, περιβαλλοντικά κλπ.


Το νερό που ρέει στη βρύση μας άφθονο και καθαρό και το θεωρούμε δεδομένο, δεν σημαίνει ότι και αύριο θα είναι το ίδιο!!.


Το Παλαίκαστρο υδρέυεται από τα Φουρνιά!. Οταν θα μπούνε οι πολυεθνικές τίποτα δεν θα θεωρείται πλέον δεδομένο. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, ενεργποποιηθείτε!

Pulpit rock
back to top ;