Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Επεκτείνουν τη συμφωνία με την Κρήτη οι Κινέζοι!

Επεκτείνεται σε επίπεδο Κρήτης τοΣύμφωνο Φιλίας που είχε υπογραφεί στο παρελθόν μεταξύ της Επαρχίας Καντόνα Wang Yang και της τότε Νομαρχίας Ηρακλείου με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου που έγιννε απόψε!

Το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας και Γραμματέας της Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Καντόνα Wang Yang υποδέχτηκε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης που υπέγραψε και το σχετικό πρωτόκολλο.

Ο Wang Yang είναι δεύτερος σε αξίωμα στην κινεζική Κυβέρνηση και ηγείται Αντιπροσωπείας υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών, οι οποίοι  ήρθαν από την επαρχία Καντόνα, προκειμένου να επεκτείνουν σε επίπεδο Κρήτης το σύμφωνο. Την επίσημη Αντιπροσωπεία  συνοδεύουν επίσης 11 μέλη της Κινεζικής Πρεσβείας στην Αθήνα, με επικεφαλής τον Πρέσβη της Κίνας Luo Linquan.


Το συμφωνητικό στηρίχτηκε σε τρεις πυλώνες συνεργασίας στο εμπορικό στο τουριστικό και το πολιτισμικό
-όπως ανέφερε ο υψηλόβαθμος κινέζος αξιωματούχος:


30.950.000 εκ. κινέζοι ταξίδεψαν εκτός συνόρων το 2010 για διακοπές και ευχήθηκε η Κρήτη
να πάρει το 1%.... και αυτό θα είναι μια μεγάλη επιτυχία

-χαρακτήρισε την υπογραφή του σύμφωνου μεγάλο γεγονός ενώ ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τους έλληνες και το κρητικό λαό για τον επαναπατρισμό 13.185 κινέζων από την ταραγμένη Λιβύη μέσω Κρήτης.
-κάλεσε την περιφέρεια Κρήτης να συμμετέχει στην μεγάλη διεθνή τουριστική έκθεση στην Καντόνα τον Οκτώβριο του 2011

-για το εμπορικό κομμάτι ανέφερε ότι η ποιότητα του κρητικού λαδιού και του κρασιού είναι γνωστή πλέον στους κινέζους και έφερε ως παράδειγμα το γεγονός ότι τα 500 γ. ισπανικού λαδιού στην κινά κοστίζουν 58 γιεν ενώ το αντίστοιχο ελληνικό κοστίζει 88 γιεν.

-πέρυσι, οι κινέζοι κατανάλωσαν 36 τόνους ελαιόλαδο ενώ φέτος αναμένεται να καταναλώσουν περί τους 150 τόνους, και κάθε χρόνο οι ποσότητα αυτή θα αυξάνεται...

-για το κρασί σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια οι συμπατριώτες του προτιμούν να καταναλώνουν περισσότερο ποιοτικό κρασί παρά αλκοόλ...

-για το πολιτισμικό κομμάτι σημείωσε ότι εξετάζεται το πλαίσιο συνεργασίας καθώς όπως είπε η Κρήτη έχει λαμπρή πανάρχαια κληρονομία όπως η Κινα..
ο περιφερειάρχης στο σημείο αυτό βρήκε την ευκαιρία να υπενθυμίσει ότι τα δυο υπουργεία παιδείας συνεργάζονται ώστε να έρχονται στην Ελλάδα και στην Κρήτη κινέζοι μαθητές για να γνωρίσουν την πολιτισμική κληρονομία της χωράς. Μάλιστα ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι σε δυο περιόδους φθινόπωρο και άνοιξη μπορούν να γίνονται αυτές οι επισκέψεις.


Ο περιφερειάρχης  κάλεσε τους κινέζους πολίτες να προτιμούν την Ελλάδα και την Κρήτη για τις διακοπές τους να καταναλώνουν κρητικά προϊόντα μέσω την ενίσχυσης των εξαγωγών μας προς την Κινά. Στάθηκε στο γεγονός της ποιότητας των κρητικών προϊόντων τα οποία σύντομα θα είναι πιστοποιημένα με την σφραγίδα της περιφέρειας Κρήτης. Στα πλαίσια της επισκέψεώς τους αυτής, οι Κινέζοι αξιωματούχοι θα επισκεφθούν το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, τα Ανάκτορα της Κνωσού, και την Ένωση Πεζών.

Επίσης ο Περιφερειάρχης το μεσημέρι της Παρασκευής θα έχει στο Ηράκλειο κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρέσβη της Κίνας, κατόπιν αιτήματος του τελευταίου.  




 Cretalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pulpit rock
back to top ;