Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Δικαίωση για τις γερμανικές αποζημιώσεις στο Δίστομο

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η απόφαση ιταλικού δικαστηρίου, που ανοίγει το δρόμο για την καταβολή των γερμανικών..... αποζημιώσεων στους συγγενείς των θυμάτων στο Δίστομο.

Ιταλικό Δικαστήριο απέρριψε την αίτηση αναίρεσης που είχε υποβάλλει η Γερμανία, η οποία είχε ζητήσει να απορριφθεί απόφαση του Εφετείου της Φλωρεντίας. Η απόφαση του Εφετείου είχε κρίνει ότι τα ακίνητα της Γερμανίας που βρίσκονται εντός της ιταλικής επικράτειας, μπορούν να κατασχεθούν, ώστε να δοθούν τα ποσά που θα αντληθούν σε συγγενείς όσων υπέστησαν της θηριωδίες του ναζιστικού καθεστώτος.

Η υπόθεση, μετά από αίτημα της γερμανικής πλευράς, έχει περάσει στην αρμοδιότητα του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.

Η Ελληνική Πολιτεία έχει ήδη αποστείλει στοιχεία στη Χάγη, προκειμένου να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς των συγγενών των θυμάτων στο Δίστομο.

Συγκέντρωση έξω από την γερμανική πρεσβεία

Συγκέντρωση έξω από την γερμανική πρεσβεία πραγματοποίησαν τόσο γερμανοί πολίτες όσο και έλληνες συγγενείς των θυμάτων, με αίτημα την καταβολή των αποζημιώσεων.

Πολλοί παριστάμενοι υποστήριξαν ότι το ύψος των αποζημιώσεων ανέρχεται στα 126 δισ. ευρώ.

Στη συγκέντρωση παρευρέθη και ο Μανώλης Γλέζος, Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών προς την Ελλάδα, που τόνισε ότι η καταβολή των αποζημιώσεων αποτελεί οικονομικό και ηθικό χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Πάντως, η γερμανική πλευρά κρατά σκληρή στάση, καθώς ο πρόξενος της χώρας στην Ελλάδα, Χανς Πέτερ Χάινεκε, δεν αναγνωρίζει την υποχρέωση της Γερμανίας να εκπληρώσει τις ελληνικές διεκδικήσεις.
ΠΗΓΗ:http://www.newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pulpit rock
back to top ;