Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

H Πασοκική χούντα πανικόβλητη, προσπαθεί με τη βία και σε συνεργασία με προβοκάτορες και παρακρατικούς να εμποδίσει τον κόσμο να μείνει στο Σύνταγμα - ΑΙΣΧΟΣ!!


Όπως είχαμε προειδοποιήσει πριν από λίγες ημέρες βρίσκεται εν εξελίξει σχέδιο ματαίωσης της μεγάλης συγκέντρωσης που προγρμματιζόταν για σήμερα.
Ο λαός αγωνίζεται εναντίον του Μνημονίου και της εξαθλίωσης του στους δρόμους,  αντιμετωπίζοντας επιπλέον και τους προβοκατόρες της κυβέρνησης. Την ίδια στιγμή η αντιπολίτευση κλεισμένη στην Βουλή επιδίδεται σε έναν άδοξο και αδιέξοδο διάλογο με την κυβέρνηση του Μνημονίου, νομιμοποιώντας την έτσι, εκτός των άλλων.
Αυτή είναι η εικόνα αυτήν την στιγμή. Μια εικόνα που θα παραμείνει.
Καθήκον ΟΛΗΣ της αντιπολίτευσης είναι να βρεθεί δίπλα στον λαό. Οι βουλευτές της αντί να πετάνε άσφαιρα λεκτικά επιχειρήματα προς την τελειωμένη κυβέρνηση οφείλουν να κατεβούν στην πλατεία και να μπουν ανάμεσα στον λαό και την αστυνομία.


Κυβέρνηση και αστυνομία προσπαθούν να πνίξουν στα χημικά και την βία το ειρηνικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος. Πανικόβλητοι από τις χιλιάδες του κόσμου που κατέβαινε στο Σύνταγμα από όλη της Ελλάδα έβαλαν μπροστά τους γνωστούς μπαχαλάκηδες για να αδειάσουν την πλατεία
Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν από τις 14.00 όταν η αστυνομία προχώρησε σε ρίψη δακρυγόνων στην οδό Οθωνος, προκειμένου να απωθήσει μικρή ομάδα κουκουλοφόρων που πετούσε ξύλα, πέτρες και μπουκάλια προς το μέρος της.
Λίγο αργότερα (στις 14.15) διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν έξω από το υπουργείο Οικονομικών δέχθηκε νέα επίθεση. Οι οδομαχίες μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στις οδούς Ερμού, Καραγεώργη Σερβίας και Φιλελλήλων, ενώ στις φλόγες τυλίχθηκε και περίπτερο έξω από το κατάστημα Public.
Σύμφωνα με τη ΓΑΔΑ, από τις συμπλοκές τραυματίστηκε ελαφρά ένας πολίτης, αλλά και τρεις αστυνομικοί από πέτρες.
Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική λόγω των δακρυγόνων, με τους Αγανακτισμένους πάντως να καλούν από τα μεγάφωνα τον κόσμο να παραμείνει στο σημείο μέχρι και το βράδυ. Παρόλα αυτά λίγο πριν από τις 16.00 οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν μαζικά προς την Πανεπιστημίου, καθώς τα επεισόδια πήραν μεγάλες διαστάσεις μπροστά από τη Βουλή.
Σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ σημειώνει πως «όλως περιέργως οι διάφορες ομάδες κουκουλοφόρων εμφανίζονται μαζί με τα ΜΑΤ τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων»
Για αστυνομική επιχείρηση καταστολής της «μαζικής ειρηνικής συγκέντρωσης των χιλιάδων αγανακτισμένων πολιτών ενάντια στην κυβερνητική πολιτική», με την αξιοποίηση της «τυχοδιωκτικής στάσης ανώνυμων κουκουλοφόρων», έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τα επεισόδια στο Σύνταγμα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pulpit rock
back to top ;