Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Στους ρυθμούς του Matala Festival η Κρήτη!


Το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών απ’ όλο τον κόσμο έχει προσελκύσει το Διεθνές Φεστιβάλ Matala Festival 2011 που άνοιξε τις πύλες του στο δήμο Φαιστού και θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Ιουνίου. Είκοσι συγκροτήματα όλων των ειδών μουσικής, δεκάδες καλλιτέχνες, μουσικοί παραγωγοί και DJs συμμετέχουν σ’ ένα τριήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων που περιλαμβάνει περισσότερες από 50 ώρες μουσικής.


Πολλές είναι επίσης οι παράλληλες δραστηριότητες του Φεστιβάλ, με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, σχολών χορού, ζογκλέρ και δημιουργικών διαδραστικών ομάδων. Στο πλαίσιο του Matala Festival εντάσσονται ακόμα, εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, graffiti art, εκθέσεις δίσκων βυνιλίου της περιόδου 60s – 70s, παρέλαση αυτοκινήτων Hippie Style, καθώς και πάρα πολλές εκπλήξεις.

Ο δήμος Φαιστού, σεβόμενος την υφιστάμενη κατάσταση και θέλοντας να δημιουργήσει έναν θεσμό πανευρωπαϊκής εμβέλειας για την περιοχή, παρέχει το σύνολο των συναυλιών και των εκδηλώσεων δωρεάν.

Με σεβασμό παράλληλα στην τοπικότητα και τα τοπικά προϊόντα, ο δήμος Φαιστού παρέχει τη δυνατότητα σε όλους τους παραγωγούς να δειγματίσουν τα προϊόντα τους δωρεάν, ενώ έχει φροντίσει να δοθεί έμφαση στο πλαίσιο του φεστιβάλ είτε σε προϊόντα που παράγονται στο δήμο Φαιστού, είτε εφόσον κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, σε ελληνικά προϊόντα.

Συγκριτικό πλεονέκτημα του φεστιβάλ αποτελεί το γεγονός πως για πρώτη φορά στην Κρήτη συμμετέχει τόσο μεγάλος αριθμός καλλιτεχνών σ’ ένα τριήμερο φεστιβάλ με δωρεάν είσοδο. Στο σύνολο τους τα συγκροτήματα που συμμετέχουν είναι καταξιωμένα στο χώρο τους, ενώ πρόκειται να πραγματοποιήσουν διασκευές των κομματιών από τις δεκαετίες 60 κι 70 για τις ανάγκες του Φεστιβάλ.

Κεντρική θεματική του Φεστιβάλ για τη φετινή περίοδο είναι οι Χίπις, ωστόσο το φεστιβάλ στο σύνολο του απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pulpit rock
back to top ;