Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

8 στους 10 Έλληνες διαφωνούν με την οικονομική πολιτική και το 66% με το Μεσοπρόθεσμο

Μεγαλώνει συνεχώς η απαισιοδοξία των Ελλήνων για την πορεία της οικονομίας, καθώς το 81% εκτιμά αρνητικά την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση.







Σύμφωνα με την διμηνιαία έρευνα «Οικονομικό Βαρόμετρο» της Alco για λογαριασμό του Ελληνικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), 7 στους 10 πολίτες δηλώνουν απαισιόδοξοι για την πορεία της ελληνικής οικονομίας αλλά και για το «πορτοφόλι» τους.





Το 66% των πολιτών πιστεύει πως το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα θα οδηγήσει τη χώρα σε βαθύτερη ύφεση. Οι ερωτηθέντες ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ ήταν οι μόνοι που δήλωσαν λιγότερο απαισιόδοξοι από όλους τους υπολοίπους. Οι ψηφοφόροι όλων των υπολοίπων κομμάτων συγκέντρωσαν ποσοστά αρνητικής ψήφου από 73% (ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ) έως 79% (ΝΔ), ενώ οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ μόλις 48%.




Επίσης, 6 στους 10 ερωτηθέντες υποστηρίζει πως ο ανασχηματισμός δεν θα βοηθήσει στην καλύτερη λειτουργία της κυβέρνησης.


«Για πολλοστή φορά, το ΕΒΕΑ καλεί την κυβέρνηση να αλλάξει το μείγμα οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί, καθώς αποδεδειγμένα πλέον τα μέτρα που λαμβάνει δεν επιφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, το αντίθετο, μάλιστα, οδηγούν την χώρα σε βαθύτερη ύφεση, την αγορά σε τέλμα και την κοινωνία σε απόγνωση» είπε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pulpit rock
back to top ;