Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη κανέναν αρκεί να είμαστε ενωμένοι


Γράφει ο Λουκάς Δ. Συμπεράς


Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει έκδηλη ανησυχία στη χώρα μας όσον αφορά τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι ΗΠΑ ωστόσο το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν όρθωσαν το ανάλογο ανάστημα απέναντι στις απειλές της Άγκυρας σε Ελλάδα-Κύπρο-Ισραήλ, και το μόνο που κάνουν είναι εδώ και καιρό να εκφράζουν τις …ανησυχίες τους. Φυσιολογική πέρα για πέρα η στάση των ΗΠΑ. Είναι σαν το γονιό που καλείται να χωρίσει τα …χαϊδεμένα του. Θα πάρει θέση; Όχι φυσικά. Απλώς θα κοιτάξει να τα χωρίσει. Αυτό κάνει και σήμερα η Ουάσινγκτον. Προσπαθεί να χωρίσει τα χαϊδεμένα της (Τουρκία-Ισραήλ) …



Τα χαϊδεμένα που η ίδια, τάισε, εξόπλισε, έδωσε θάρρος και έστησε θερμά επεισόδια και πολέμους …ημερών, αφού πρωτίστως οι μυστικές υπηρεσίες της είχαν πράξει τα δέοντα ώστε να μην αποτύχουν… Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και τους λοιπούς της Δύσης που νόμιζαν πως τα φίδια που φύλαγαν στο κόρφο τους ήταν …ακίνδυνα. Έφτασε η ώρα που η Τουρκία από …”αμούστακο” παιδί έγινε άντρας και μάλιστα ο νταής… που θα βαρέσει και τους γονείς του!




Όποιου εκ των ηγετών με ανατροφή “made in USA”, η χώρα του “μεγάλωσε” κάποια στιγμή τελείωσε. Αυτό έδειξε η ιστορία τουλάχιστον σχετικά πάντα με τους …αμερικανόφιλους ηγέτες κρατών!


Ανεξάρτητα ωστόσο των ευαισθησιών και των αδιεξόδων που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ, πρέπει να τόνισουμε πως στις διακρατικές συμμαχίες δεν υπάρχουν πάντοτε τέτοιου είδους συσχετισμοί. Και είναι απλό, αρκεί να δούμε τη κατάσταση κατάματα. Το Ισραήλ “εγκλωβισμένο” στη περιοχή υπό το βάρος της αραβικής άνοιξης και της αλλαγής καθεστώτων αναζητεί διέξοδο. Η Τουρκία δεν βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από το Ισραήλ αλλά περίπου στην ίδια. Οι Κούρδοι μαχητές έχουν εντείνει τις επιχειρήσεις τους. Έχουμε να κάνουμε με ένα δήθεν θεριό που ΗΔΗ χάνει αίμα. Μην το παραγνωρίζουμε αυτό. Αυτό ενοχλεί και στο εσωτερικό της Τουρκίας. Η κοινή γνώμη όταν ακούει σε καθημερινή βάση τόσοι νεκροί, τόσοι τραυματίες κλονίζεται το ηθικό της.


Την ίδια ώρα ο ρόλος του Ισραήλ στο εσωτερικό των ΗΠΑ είναι γνωστός και πέρα για πέρα δεδομένος. Για πόσο καιρό λοιπόν ακόμη ο Ομπάμα θα συνεχίσει να μην …ικανοποιεί τα συμφέροντα του Ισραηλινού λόμπι που σε κάθε περίπτωση το έχει ανάγκη προεκλογικά; Όχι για πολύ. Εκλογές πλησιάζουν…


Μπορεί η χώρα να διανύει μία από τις χειρότερες περιόδους της ιστορίας της, ωστόσο έχει λύσεις. Δεν είμαστε ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ από ότι ήμασταν το 1908-1909.


Σαφώς και είμαστε διαφορετικά γαλουχημένοι. Ωστόσο ΚΑΠΟΙΕΣ & ΚΑΠΟΙΟΙ από τη σημερινή ελληνική νεολαία φρόντισαν να θωρακιστούν με το να μην …διαβάζουν (αποτέλεσε άθελα τους υγιείς αντίσταση) τα παραποιημένα βιβλία της Ιστορίας που εδώ και χρόνια μας σερβίρουν κάποιοι.


Η ιστορία διαχρονικά ΦΩΝΑΖΕΙ πως ΕΝΩΜΕΝΟΙ ποτέ δεν χάσαμε! Αν χρειαστεί ας το ξαναπράξουμε, ωστόσο μετά να …παραμείνουμε έτσι!


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pulpit rock
back to top ;