Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ


Ο Πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας έχει σοβαρότατες ευθύνες όχι μόνο θεσμικές αλλά και προσωπικές για την έκρηξη στο Μαρί, δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής για την έκρηξη της 11ης Ιουλίου 2011, σε δημοσιογραφική διάσκεψη που έδωσε το μεσημέρι για την παρουσίαση του πορίσματός του.
Ο κ. Πολυβίου ανέφερε πως ο Πρόεδρος δεν χειρίστηκε καλά το θέμα της παραμονής του φορτίου παρά το ότι πήρε την ορθή απόφαση να προχωρήσει στην κατάσχεσή του, αλλά από τη στιγμή που ήρθε το φορτίο στην Κύπρο, ο Πρόεδρος επέδειξε ασύγγνωστη αμέλεια και ολιγωρία, με αποτέλεσμα να χαθούν 13 ζωές.

Αυτό αποτελεί σοβαρότατο ολίσθημα προσωπικό και θεσμικό του Προέδρου, πρόσθεσε. Όπως δημοσιεύσει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» της Λευκωσίας, οι ευθύνες του Προέδρου για την τραγωδία είναι άμεσες, συγκεκριμένες, αδιαμφισβήτητες και σοβαρότατες.
Δυστυχώς με βάση τα γεγονότα και δεδομένα, όπως προκύπτουν από τη μαρτυρία που τέθηκε ενώπιόν μου, δεν έχω επιλογή παρά να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι και οι Υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας έχουν πολύ σοβαρές θεσμικές και προσωπικές ευθύνες.
«Το συμπέρασμά μου είναι ότι η κύρια ευθύνη για την τραγωδία και τα συνεπακόλουθά της βαρύνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.»
Δεν είναι γνωστό αν θα παραιτηθεί ο Χριστόφιας. Στην Ιαπωνία θα έκανε χαρακίρι. Στην Ελλάδα θα έπαιρνε προαγωγή.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pulpit rock
back to top ;