Θα χρειασθούν πολύ λίγοι νέοι νόμοι
1ος νόμος. Δεν αναγνωρίζεται από τις επόμενες κυβερνήσεις τίποτα από αυτά που αναφέρονται στα διάφορα μνημόνια.
2ος νόμος. Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος και επομένως σταματάμε άμεσα τις πληρωμές. Πάμε στα δικαστήρια και όσο χρέος δεν θεωρηθεί απεχθές το πληρώνουμε με το 15% του ΑΠΕ για όσα χρόνια κρατήσει αυτή διαδικασία.
3ος νόμος. Η ελληνική γη και τα υπερκείμενα σε αυτήν δεν θα πωλούνται αλλά μόνο θα ενοικιάζονται για εκατό χρόνια σε αυτόν που τα πρώτο-”αγοράζει” ενώ για όλους τους επόμενους ιδιοκτήτες αφαιρούνται τα χρόνια που έμειναν στην κατοχή του προκατόχου. Π.χ. εάν κάποιος πωλήσει το κτίριο ή τη γη που έχει αγοράσει πριν από δεκαπέντε χρόνια, ο νέος ιδιοκτήτης θα το κατέχει για τα υπόλοιπα 85 χρόνια και ούτω καθ’ εξής. Ένας τέτοιος νόμος ισχύει ήδη στην Αγγλία. Έτσι όλη η γη και όλα τα υπερκείμενα κτίσματα ξαναγυρίζουν πάντα στο κράτος.
Μετά τον τρίτο νόμο θα μας στείλουν από κει που ήρθαμε, δηλαδή στην δραχμή και βεβαίως δεν θα μας δώσουν ούτε φράγκο πια. Ωστόσο εάν ξυπνήσουμε και κινητοποιηθούμε ίσως τελικά όχι μόνο σωθούμε αλλά ίσως τους φανούμε χρήσιμοι και ζητήσουν την επαναφορά μας. Βεβαίως θα πρέπει να πάρουμε μέτρα που θα είναι λίγο άβολα για αρκετούς :
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ…
Να φορολογούνται οι καταθέσεις αυτών που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα ποσά. Να ανοίξουν όλοι οι λογαριασμοί που έχουν πάνω από 200.000 ευρώ. Να δείτε πόσοι “υπηρέτες του Δημοσίου συμφέροντος” θα εμφανιστούν σε αυτές τις λίστες.
Να φορολογηθούν τα εμβάσματα που ήδη έφυγαν στο εξωτερικό τα τελευταία 5 χρόνια είτε από Έλληνες είτε από μετανάστες με 20%.
Ακόμα και αυτοί οι μετανάστες που γύρισαν οριστικά στις πατρίδες τους χωρίς να πληρώσουν φόρους στην Ελλάδα θα χρεωθούν, ώστε σε επανείσοδο τους να απαιτούνται τα χρήματα.
Για αυτούς που έχουν χρήματα στο εξωτερικό από παλιά και θέλουν να τα νομιμοποιήσουν θα μπορούν να τα φέρουν ελεύθερα και να τα χρησιμοποιήσουν εφόσον θα πληρώσουν το 20% σε φόρο.
Οι αγορές ακινήτων θα γίνονται μόνο από φορολογημένα χρήματα
Το ΦΠΑ να μειωθεί σε όλα τα είδη και υπηρεσίες στο 10% χωρίς να υπάρχει επιστροφή χρημάτων. Παραμένουν όλα στο κράτος.
Τα παντός είδους κέρδη των ατόμων από τις επιχειρήσεις να φορολογούνται με 15% αφού όμως έχουν αναγνωρισθεί τα έξοδα διαβίωσης τους με αποδείξεις για τις οποίες θα έχουν ήδη πληρώσει το 10% υπέρ του κράτους.
Το φορολογικό σύστημα θα απλοποιηθεί έτσι τόσο πολύ ώστε δεν θα χρειάζονται τόσοι εφοριακοί που θα σταλούν στα διάφορα σημεία της Ελλάδας να ελέγχουν συνεχώς το ΦΠΑ και εάν κόβονται αποδείξεις. Η μη βεβαίωση ΦΠΑ να επισύρει βαρύτατες οικονομικές ποινές.
Η φοροδιαφυγή δεν μπορεί να πιαστεί στην Ελλάδα με κανένα τρόπο. Ωστόσο εάν φορολογούνται οι υπερβολικές καταθέσεις και τα εμβάσματα που φεύγουν στο εξωτερικό δεν θα χρειάζεται να πληρώνουν μεγαλύτερο φόρο οι Έλληνες. Οι τράπεζες γνωρίζουν πολύ καλά ποια εμβάσματα πάνε για πληρωμές και ποια για κατάθεση σε οικονομικούς παράδεισους.
Όλοι οι ξένοι που διατηρούν επαύλεις κτλ. στην Ελλάδα να μπαίνουν αυτόματα στην κατηγορία των φορολογουμένων για Μεγάλη Ακίνητη Περιουσία, εφόσον είναι προφανές ότι έχουν μεγάλη περιουσία και στην χώρα τους εφόσον μπορούν να διατηρούν εξοχικά και στην Ελλάδα. Να φορολογούνται π.χ. με 4 εύρω το τετραγωνικό. Από ένα εκατομμύριο σπίτια ξένων με μέσω όρο 100τμΧ4=400Χ1.000.000 σπίτια = 400 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο μόνο από τους ξένους με τους μετριότερους υπολογισμούς.
Να μην απολυθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά να μεταταχθούν ή να σταλούν σε νέες υπηρεσίες που θα γίνουν παραγωγικοί.
ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
1.Να γυρίσουμε στη δραχμή μόνο για εσωτερική κατανάλωση. Το Ελληνικό νομισματοκοπείο θα μπορεί να κόβει χρήματα και να τροφοδοτεί τους δήμους τις κοινότητες και τα δημόσια έργα πληρώνοντας τους εργαζόμενους με ελληνικό χρήμα. Έτσι παραμένουμε στην ΕΕ και συγχρόνως τροφοδοτούμε την ανάπτυξη.
Οι δήμοι της περιφέρειας θα μπορούν να προγραμματίσουν μεγάλα έργα με χρηματοδότηση από το ελληνικό χρήμα που θα ρέει άφθονο και όσο χρειάζεται και έτσι θα δοθεί εργασία σε χιλιάδες σημερινούς ανέργους.
Έργα υποδομής όπως υδροηλεκτρικά έργα, δημιουργία λιμνών με φράγματα σε πλάγιες βουνών που σήμερα είναι άγονα. Φωτοβολταϊκά σε όλες τις πρόσφορες πλάγιες των άγονων βουνών και ανεμογεννήτριες στις κορυφές. Η Ελλάδα θα μπορεί να προμηθεύει όλη την Ευρώπη με καθαρή ενέργεια που θα την πουλάμε ακριβά εισπράττοντας συνάλλαγμα. Το σύνθημα θα είναι κανένα άγονο βουνό ακάλυπτο. Να δημιουργηθούν βιομηχανίες για φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες στην Ελλάδα.
Κινητοποίηση όλων των αγροτών και στήριξη τους οικονομικά με ελληνικό χρήμα για να παράγουν ότι χρειάζεται από τρόφιμα η Ελλάδα. Καμιά εισαγωγή μετά από δύο χρόνια.
Για να υπάρξει πραγματική ανάκαμψη θα πρέπει όλοι οι Έλληνες να συνειδητοποιήσουν ότι θα πρέπει να εργασθούν πραγματικά και να γίνουν παραγωγικοί. Πολλοί θα χρειασθεί να αλλάξουν επάγγελμα.
Πολλοί θα πρέπει να αφήσουν το βόλεμα τους και να γυρίσουν στα χωριά τους και να τα δραστηριοποιηθούν με μικρές βιοτεχνίες, με αγροτικά προϊόντα, με οικολογικές καλλιέργειες, με μικρά καταστήματα, με μικρές φάρμες ζώο-παραγωγής, με βιομηχανίες εμφιαλώσεως ελαιόλαδου και όχι να φεύγει σε τόνους από την Ελλάδα το λάδι και να εμφιαλώνεται στο εξωτερικό κτλ.
Είναι ανάγκη να παράγουμε εμείς όλα τα προϊόντα διατροφής που καταναλώνουμε και να μην εισάγουμε τίποτα απολύτως, υπάρχει αυτή η δυνατότητα με το καλό κλίμα που έχουμε και την δραστηριοποίηση των αγροτών που έχουν τα τρακτέρ σήμερα μόνο για τις απεργίες.
Για όλα τα εισαγόμενα η φορολογία να είναι τόσο μεγάλη που θα ελαχιστοποιηθούν οι εισαγωγές. Ιδιαίτερα σε είδη πολυτέλειας.
Οποιοσδήποτε οργανώνει εξαγωγικές μονάδες θα πρέπει να επιδοτείται με προσωπικό και τεχνογνωσία από την δεξαμενή των περισσευούμενων δημοσίων υπάλληλων.
Οι διαδικασίες για τέτοιες νέες επιχειρήσεις από Έλληνες να είναι σύντομες και να δίνονται οι σχετικές άδειες αμέσως μετά την αίτηση. Να μην μεσολαβεί δημόσιο πρόσωπο αλλά να στέλνονται τα χαρτιά (στατική μελέτη, περιβαντολογική και άλλες μελέτες ) με την ευθύνη των σχετικών επιστημόνων και η άδεια να έρχεται μέσω διαδικτύου. Να υπάρχει έλεγχος μετά την εγκατάσταση και αφού έχει ορθοποδήσει η επιχείρηση.
Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας που θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε:
1.Το κλίμα (καλλιέργειες: πορτοκαλιές-λεμονιές-ελιές- σταφύλια κτλ. όλα αυτά μπορούν και πρέπει να εξάγονται.
2.τα νησιά, αυτά που ήδη λειτουργούν να υποστηριχθούν καλύτερα με μέτρα ελάφρυνσης. Τα άγονα νησιά πρέπει να αξιοποιηθούν: Για τα άγονα χρειάζεται οργάνωση με τεχνικά λιμάνια και επιδότηση αυτών που θα μείνουν στα άγονα νησιά. Ενοικίαση των νησιών αυτών σε μεγάλα κράτη όπως Κίνα, Ιαπωνία, Αυστραλία, Ινδία για να τα αναπτύξουν και να τα χρησιμοποιούν για τα εξέχοντα μέλη του κράτους τους με υποχρεωτικά ένα ποσοστό εργατών από Έλληνες.
3.Τον τουρισμό ο οποίος με τη δραχμή θα γίνει φτηνός και θα υπάρξει ανάκαμψη. Άλλα και αυστηρότερα μετρά φορολογίας σε μικρές μονάδες και ενοικιαζόμενα δωμάτια που φοροδιαφεύγουν σήμερα. Σε μερικά νησιά οι νησιώτες που έχουν δωμάτια προς ενοικίαση έχουν γίνει πάμπλουτοι.
4.Ναυτιλία. Να δοθούν τα ίδια κίνητρα που έχουν οι εφοπλιστές στα ξένα κράτη ώστε να επανέλθει ο στόλος στην Ελλάδα με μόνη δέσμευση να έχουν ελληνικά πληρώματα. Να ξαναλειτουργήσουν τα ναυπηγεία μας.
5.Η δυνατότητα ανάπτυξης πράσινης ενέργειας. Τα άγονα βουνά να καλυφθούν με φωτοβολταϊκά, τα άγονα νησιά από ανεμογεννήτριες. Στις επενδύσεις αυτές να δίνεται προτεραιότητα σε ελληνικές εταιρίες και συνεταιριστικές μονάδες.
6. Να υποχρεωθούν όλα τα νέα κτίρια να εγκαθιστούν φωτοβολταϊκά στις ταράτσες και η αξία του ρεύματος που θα παράγουν να μοιράζεται στους ιδιοκτήτες ανάλογα με το ποσόν που συνέβαλαν στην αρχική επένδυση.
7. Ηλεκτροκίνηση, να δοθούν άμεσα άδειες ώστε να μετατρέπονται τα συμβατικά αυτοκίνητα σε ηλεκτρικά. Υπάρχουν έτοιμες μονάδες μηχανολόγων που δεν μπορούν να προχωρήσουν εξαίτιας της υπάρχουσας νομοθεσίας . Μια τέτοια κίνηση θα ήταν εξαιρετική για την μετακίνηση μέσα στην πόλη και θα άνοιγε πολλές θέσεις εργασίας. Συγχρόνως θα καθάριζε την ατμόσφαιρα της Ελλάδας.
8. Να δημιουργηθούν νέες μονάδες παραγωγής μπαταριών έτσι ώστε η κίνηση να περάσει σιγά σιγά στην ηλεκτροκίνηση που θα ενισχύεται από την παράγωγη καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας από τα φωτοβολταϊκά.
9. Ιχθυοκαλλιέργειες. Το κλίμα και οι θαλάσσιες προσβάσεις είναι τέτοιες ώστε θα μπορούσαμε να προμηθεύουμε με ψάρια όλη την Ευρώπη. Πόντιση τεχνητών υφάλων γύρω από τα νησιά μας ώστε να δημιουργηθούν φωλιές για την αναπαραγωγή των ψαριών και συνδυασμός αυτών των περιοχών με τον αλιευτικό τουρισμό όπου ο τουρίστας θα ψαρεύει, θα τρώει το ψάρι που έπιασε και τελικά θα έχει πληρώσει πολύ καλά και ευχαρίστως όλη αυτή την διαδικασία της απόλαυσής του.
10. Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου με ενοικίαση όχι πώληση.
Δεν αγγίζω το θέμα της εκμετάλλευσης του ορυκτού και υποθαλάσσιου πλούτου της χώρας γιατί χρειάζονται ειδικές διατάξεις. Ένα μπορεί και πρέπει να ειπωθεί τούτη την ώρα ότι πάνω σε αυτή την αναμπουμπούλα δεν πρέπει να πουληθεί τίποτα από το δημόσιο πλούτο και όποιοι το τολμήσουν να θεωρηθούν προδότες.
11. Όλα αυτά τα έργα θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν από την κοπή ελληνικού χρήματος που θα κινήσει την αγορά.
12. Για να γίνουν όμως όλα αυτά θα πρέπει να συμφωνήσουν τα κόμματα να απαγορευθεί ο “κομματικός συνδικαλισμός”. Με λαϊκές συνάξεις των σωματείων τους οι εργαζόμενοι θα παίρνουν τις αποφάσεις με άμεση δημοκρατία.
13. Μπορούν όλα αυτά να υλοποιηθούν από την υπάρχουσα κυβέρνηση ή την αντιπολίτευση? Σίγουρα ΟΧΙ . Και οι δύο έχουν φθαρεί και διαφθαρεί τόσο ώστε να μην είναι ικανοί να δουν την πραγματικότητα και το βάραθρο μέσα στον οποίο έσυραν την Ελλάδα.
Μια Νέα Ελλάδα αναγκαστικά ανατέλει και σύντομα μάλιστα.
πηγη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου