Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

«Σκοτώνονται» Ντόλιος- Μανιάτης για την εξόρυξη ζεόλιθου στη Θράκη


Αντιπαράθεση δια... αλληλογραφίας έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ με «φόντο» την υπόθεση της επένδυσης εξόρυξης ζεόλιθου στη Θράκη.
Πρόκειται για δύο έγγραφα που κατατέθηκαν στη Βουλή και αφορούν, αφενός, καταγγελίες του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Ντόλιου, για σκοτεινές μεθοδεύσεις προκειμένου να ματαιωθεί η επένδυση από ιδιώτη που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον και, αφετέρου, απάντηση του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη, στην οποία διατυπώνονται σοβαρές αιχμές και από τις δύο πλευρές.
Αφορμή για την αντιπαράθεση αποτέλεσε ερώτηση του κ. Ντόλιου, με την οποία επιρρίπτει ευθύνες στον υφυπουργό Περιβάλλοντος, επειδή ζήτησε την ανάκληση απόφασης του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης για την απευθείας ανάθεση της επένδυσης, προκειμένου να δρομολογηθεί η διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού.


Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος ανταπάντησε με έγγραφο, τονίζοντας ότι «είναι μια από τις ελάχιστες φορές που με τόση πληρότητα και σαφήνεια καταγράφεται σε κείμενο κοινοβουλευτικής ερώτησης η πλήρης τεκμηρίωση και περιγραφή των αιτιάσεων αποκλειστικά και μόνο του ενδιαφερόμενου ιδιώτη».


Μάλιστα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος ασκεί κριτική στον κ. Ντόλιο, σημειώνοντας ότι ο ίδιος «δείχνει να αγνοεί τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί από τα όργανα της Πολιτείας».


Ο κ. Μανιάτης, ενοχλημένος από το περιεχόμενο και τις αιχμές του συναδέλφου του, περνάει στην αντεπίθεση και ενημερώνει τον κ. Ντόλιο ότι «προκειμένου να δημοσιοποιηθεί σε όλους τους πολίτες του Έβρου η ουσία της υπόθεσης, εκτός από τη Βουλή των Ελλήνων και τον ερωτώντα βουλευτή, η απάντηση θα αποσταλεί και επίσης σε όλα τα ΜΜΕ του Έβρου».


Δεν διστάζει, μάλιστα, να τον προειδοποιήσει ότι η απάντησή του θα αποσταλεί επίσης στον υπουργό Εσωτερικών και στον αρμόδιο εισαγγελέα, προκειμένου να υπάρξει πλήρης διερεύνηση και απόδοση ευθυνών για ολιγωρίες στην άσκηση καθηκόντων των διαφόρων υπευθύνων της δημόσιας διοίκησης.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pulpit rock
back to top ;