Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Παράνομη η αναγραφή θρησκεύματος στους τίτλους σπουδών


Το …αυτί της Ελλάδας τραβά η  Κομισιόν κρίνοντας παράνομη την υποχρεωτική αναγραφή του θρησκεύματος στους απολυτήριους τίτλους σπουδών, όπως προβλέπει υπουργική απόφαση του 1986 που εξακολουθεί να είναι σε ισχύ.

Σύμφωνα με την απάντηση της Επιτρόπου κας Reding σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χουντή που φέρνουν και στην ελληνική Βουλή Αλέξης Τσίπρας και Τάσος Κουράκης,  σχετική κοινοτική οδηγία προβλέπει με σαφήνεια ότι «τα κράτη μέλη απαγορεύουν την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που παρέχουν πληροφορίες για τη φυλετική ή εθνική καταγωγή , τα πολιτικά φρονήματα  τις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις, τη συμμετοχή σε συνδικαλιστικές οργανώσεις καθώς και την υγεία και την σεξουαλική ζωή».


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο βουλευτής του κόμματος, με δεδομένο ότι η Επιτροπή θα ζητήσει εξηγήσεις από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, ζητούν την ανάκληση της επίμαχης απόφασης που παραβιάζει την κοινοτική νομοθεσία κι έρχεται σε αντίθεση με την Χάρτα Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pulpit rock
back to top ;