Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Η πρώτη νίκη των blogs κατά της νέας τάξης πραγμάτων! Στα αζήτητα η περίφημη φοροκάρτα


Την πλάτη έχουν γυρίσει οι φορολογούμενοι στην πολυδιαφημισμένη «κάρτα αποδείξεων» του υπ. Οικονομικών


Την πλάτη έχουν γυρίσει οι φορολογούμενοι στην πολυδιαφημισμένη...
«κάρτα αποδείξεων» του υπ. Οικονομικών. Ο περιορισμένος αριθμός των επιχειρήσεων που δέχονται τη φοροκάρτα, η κατάργηση της έκπτωσης φόρου 10% για όσους συγκεντρώσουν περισσότερες αποδείξεις από όσες απαιτούνται, η μείωση του αφορολόγητου στα 5.000 ευρώ είναι μερικοί από τους βασικούς λόγους που η φοροκάρτα παραμένει στα αζήτητα.

Οι ενεργοποιημένες κάρτες αποδείξεων μόλις ξεπερνούν τις 50.000 και σε πολλά καταστήματα ακόμα και σήμερα η χρήση τους δεν είναι εφικτή. Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, μέχρι σήμερα έχουν ενεργοποιηθεί 50.091 κάρτες αποδείξεων, ενώ από την αρχή του έτους έχουν γίνει 20.000 συναλλαγές με φοροκάρτες, ύψους περίπου 1 εκατ. ευρώ.
Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Π. Οικονόμου, καθορίζονται όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με τη χρήση της φοροκάρτας και διευκρινίζεται ότι για συναλλαγές οι οποίες έχουν καταγραφεί στις κάρτες από 3 Οκτωβρίου 2011 και μετά δεν χρειάζεται οι φορολογούμενοι να υποβάλουν τις αποδείξεις στην Εφορία.
Η κάρτα αποδείξεων είναι μαγνητική κάρτα που μπορούν να προμηθευτούν οι φορολογούμενοι από τις τράπεζες και να την ενεργοποιήσουν στη ΓΓΠΣ είτε μέσω διαδικτύου ή με SMS. Η φοροκάρτα χρησιμοποιείται προαιρετικά.
Η Εφορία απαιτεί από τους φορολογούμενους να συγκεντρώσουν και να υποβάλουν αποδείξεις δαπανών που αντιστοιχούν στο 25% του εισοδήματος, με μέγιστο όριο τα 15.000 ευρώ ανά φορολογούμενο.

ethnos.gr
epanastasi-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pulpit rock
back to top ;