Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Προβληματισμός στις ΗΠΑ για την ισχυρή αεράμυνα της Συρίας



Mία στρατιωτική επέμβαση στη Συρία θα ήταν «άκρως ευαίσθητη επιλογή» στην υλοποίησή της λόγω της αεράμυνας και του αποθέματος βιολογικών και χημικών όπλων που διαθέτει το καθεστώς Assad, επισήμανε ο διοικητής της CENTCOM, Στρατηγός James Mattis, σε συνεδρίαση της Επιτροπής Άμυνας του αμερικανικού Κογκρέσου. Ο Στρατηγός Mattis υποστήριξε ότι...
το καθεστώς του Bashar al-Assad διαθέτει προηγμένες ικανότητες αεράμυνας με ραντάρ και αντιαεροπορικά συστήματα ρωσικής προέλευσης που καθιστούν «πρόκληση» την εφαρμογή μιας Ζώνης Απαγόρευσης Πτήσεων πάνω από τη Συρία. Ερωτώμενος από τον γερουσιαστή John McCain, ο επικεφαλής της CENTCOM παραδέχθηκε ότι η αντιπολίτευση στη Συρία δύσκολα θα  ανατρέψει το καθεστώς χωρίς εξωτερική βοήθεια, επισημαίνοντας ωστόσο ότι τα όποια σχέδια για την παροχή εξοπλισμού θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους ακραίους ισλαμικούς πυρήνες στο εσωτερικό των αντικαθεστωτικών.
Σημειώνεται ότι οι οι Συριακές Ένοπλες Δυνάμεις ενισχύθηκαν τα τελευταία χρόνια με προηγμένα αντιαεροπορικά συστήματα όπως μέσου βεληνεκούς Buk-M2 (SA-17), μικρού βεληνεκούς Pantsir S1 (SA-22) και φορητούς εκτοξευτές/ΜΑΝPADS 9K38 Igla (SA-18).strategyreports.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pulpit rock
back to top ;