Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Αμερικάνικη παράνοια μιας πυρηνικής ή γενικής επίθεσης εναντίον του Ιράν (video)

Οι Αμερικάνοι θέλουν να αναπτύξουν ένα νέο είδος πυρηνικού όπλου, ένα πυρηνικό διατρητή εδάφους, ή καταστροφέα υπόγειων καταφυγίων. Αυτή η πυρηνική βόμβα που έχει σκοπό να καταστρέψει υπόγειους στόχους θα είναι άχρηστη για πολλά είδη καταφυγίων. Ταυτοχρόνως θα παράγει μεγάλες ποσότητες ραδιενεργού νέφους και πιθανόν να σκοτώσει εκατομμύρια άμαχους πολίτες.
Αυτή η ειδική πυρηνική βόμβα ριπτόμενη από ένα αεροσκάφος θα διατρήσει μονάχα λίγα μέτρα μέσα στο έδαφος, δηλαδή πολύ ρηχά για να μπορέσει να περιορίσει την πυρηνική έκρηξη και το επακολουθούμενο ραδιενεργό νέφος. Η ραδιενέργεια μετά από μια τέτοια επίθεση μπορεί να εξαπλωθεί περισσότερο από χίλια μίλια (προς τα ανατολικά). Εάν για παράδειγμα οι αμερικάνοι χρησιμοποιήσουν ένα μοναδικό πυρηνικό όπλο με γόμωση ενός μεγατόνου εναντίον της υπόγειας πυρηνικής εγκατάστασης του Ισπαχάν στο Ιράν (εργαστήρια εμπλουτισμού κλπ) το θανατηφόρο ραδιενεργό νέφος θα εξαπλωθεί έως και το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και την Ινδία(!!!). Σε αυτή την προσομοίωση βασισμένη σε ένα μοντέλο υπό ανάπτυξη από το Αμερικανικό Πεντάγωνο, πάνω από 3.000.000 άνθρωποι θα πεθάνουν ως αποτέλεσμα της επίθεσης. Και 35.000.000 άνθρωποι θα εκτεθούν σε σημαντικά ποσοστά καρκινογόνας ακτινοβολίας.


Για να καταστρέψουν υπόγειους στόχους το σεισμικό ωστικό κύμα που θα παραχθεί από την έκρηξη θα πρέπει να φτάσει μέχρι το υπόγειο καταφύγιο. Μολαταύτα μια πυρηνική βόμβα του ενός μεγατόνου με 60 φορές την ισχύ της βόμβας της Χιροσίμας, μπορεί να καταστρέψει καταφύγια μόνο εντός ακτίνας περίπου 350 μέτρα από την έκρηξη. Όμως τα καταφύγια μπορούν εύκολα να χτιστούν σε πολύ μεγάλο (και άγνωστο) βάθος από ήδη υπάρχοντα εξοπλισμό διάτρησης βουνών και δημιουργίας υπόγειων τούνελ. Και οι αμερικάνοι είναι δύσκολο έως απίθανο να ξέρουν την ακριβή τοποθεσία αυτών των υπόγειων εγκαταστάσεων ακόμα και αν γνωρίζουν τα σημεία εισόδου στην επιφάνεια.


Ένα πυρηνικό όπλο επίσης θα είναι αναποτελεσματικό για να εξουδετερώσει υπόγειες αποθήκες που κρύβουν χημικά και βιολογικά όπλα, εκτός αν εκραγεί πολύ κοντά στον στόχο. Αυτό οφείλεται λόγω ότι η θερμότητα και η ραδιενέργεια από την πυρηνική έκρηξη δεν ταξιδεύει πολύ βαθειά κάτω από τη Γη. Εάν το όπλο δεν καταστρέψει πλήρως τις αποθήκες η έκρηξη αντιθέτως είναι ικανή να εξαπλώσει ενεργούς χημικούς και βιολογικούς παράγοντες στην ατμόσφαιρα επιπρόσθετα με την ραδιενέργεια .


Μια πιο λογική προσέγγιση στην καταστροφή των υπόγειων καταφυγίων είναι να χρησιμοποιηθούν συμβατικές βόμβες ακριβείας για να πληγούν όλες οι είσοδοι και οι έξοδοι των υπόγειων εγκαταστάσεων. Κάτι τέτοιο θα κρατήσει σφραγισμένες τις αποθήκες χημικών και βιολογικών όπλων και θα αποτρέψει το εχθρικό προσωπικό από το να εισέλθει ή να εξέλθει από τις εγκαταστάσεις.ellhnkaichaos.

Μια ακομμάτιστη ανεξάρτητη ομάδα επιστημόνων παρήγαγε το παρακάτω βίντεο όπου αναλύεται τι ακριβώς θα συμβεί στο Ιραν και στις γειτονικές χώρες εάν αυτό πληγεί με πυρηνικό όπλο. Εκατομμύρια άνθρωποι θα πεθάνουν για το …τίποτε!
(δίχως εδώ να συνυπολογιστεί η αντεπίθεση των συμμάχων του Ιράν: δηλαδή της Ρωσίας του Ισλάμ και της Κίνας για την πλήρη κλιμάκωση του Αρμαγεδδώνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pulpit rock
back to top ;