Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Ο Παπακωνσταντίνου τρέμει το Ειδικό Δικαστήριο


Πολύ περίεργα πράγματα συμβαίνουν με το μεγάλο project στην ενέργεια, το πρόγραμμα Ηλιος για την παραγωγή ρεύματος από φωτοβολταϊκά. Ανθρωποι του Παπακωσταντίνου λύνουν και δένουν, η Kantor (όπως αποκάλυψε το antinews με το δημοσίευμα “Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων“ παίρνει δουλειές συμβούλου για το Ηλιος αν και ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Κ. Μητρόπουλος είχε σχέση με την εταιρεία.
Ένα έργο που έχει πολύ…

ψωμί ή για να πούμε την αλήθεια πολύ παντεσπάνι, τείνει να μετατραπεί σε σκάνδαλο πρώτου μεγέθους και σε μια προσπάθεια ορισμένων είτε να κάνουν τις δουλίτσες τους είτε να υποβαθμίσουν το έργο και να αφήσουν καμένη γη στους επόμενους.


Τα δεδομένα είναι πολλά και χρήζουν απαντήσεων. Κατ’ αρχάς σε ότι αφορά την Kantor και τον κ. Μητρόπουλο, ο Δ. Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ διάβασε το antinews και κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή. Αν και θα έπρεπε ως βουλευτής να το ξέρει νωρίτερα από εμάς, αλλά δεν πειράζει. Αρκεί που η υπόθεση θα πάει στη Βουλή και θα υποχρεωθεί ο Παπακωνσταντίνου να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:


 Με ποια διαδικασία έγινε η ανάθεση του έργου του τεχνικού συμβούλου για υλοποίηση του «Ήλιος». Υπό ποιους όρους;
Ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, κ. Κων. Μητρόπουλος, είναι το ίδιο πρόσωπο με τον Costas Mitropoulos του διοικητικού συμβουλίου της KANTOR;
Αν πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο δεν εγείρονται μείζονα θέματα διαφάνειας, δεοντολογίας και ασυμβίβαστου;  Τι σκοπεύει να πράξει η κυβέρνηση;
Από την άλλη, ακούγονται πολλά και διάφορα για έναν άλλο άνθρωπο του υπουργού ΠΕΚΑ ο οποίος ελάχιστη σχέση έχει με την ενέργεια, κι όμως λύνει και δένει με το Ήλιος. Πρόκειται για τον οικονομολόγο Κ. Καραγιάννη, επικεφαλής της ALPHA Trust, θυγατρικής της ALPHA BANK ο οποίος έχει αναλάβει να μιλά και να διαπραγματεύεται με ξένους. Ποιος τον όρισε άραγε; Ο κ. Παπακωνσταντίνου; Είναι έμμισθος manager, έχει σχέση με την ενέργεια και ποιοι είναι οι σκοποί του; Και γιατί βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή των διαπραγματεύσεων με ξένους επενδυτές;


Όλα αυτά θα πρέπει να ερευνηθούν και ο κ. Παπακωνσταντίνου να λογοδοτήσει και για τα τωρινά και για τα προηγούμενα στο υπουργείο Οικονομικών. Γι’ αυτό δίνει αγώνα για να εκλεγεί στη Βουλή, επειδή φοβάται το ειδικό δικαστήριο.


Ο Σαμαράς, στη συνέντευξή του στο Mega άνοιξε το δρόμο για…. γουνάκια. «Δεν θέλω την ανοχή του ΠΑΣΟΚ. Θέλω την εντολή του ελληνικού λαού. Αυτό είναι καθαρό και πιστεύω ότι δεν  θα μπορέσω ούτε τις συντεχνίες να χτυπήσω, που είναι εν πολλοίς συντεχνίες του ΠΑΣΟΚ, ούτε να περάσει Εξεταστική Επιτροπή, που πρέπει πολλοί να κάτσουν στο σκαμνί, για να δούμε ποιοι φταίνε γι’ αυτή την κατάσταση που ήρθε εδώ πέρα σήμερα με το ΠΑΣΟΚ».


Αυτά είπε προαναγγέλλοντας ότι θα κάνει τα πάντα προκειμένου να πληρώσουν οι φταίχτες της καταστροφής της χώρας, κι ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι ένας από τους βασικούς.




antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pulpit rock
back to top ;