Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Στο εκλογοδικείο ο ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου για τη βουλευτική έδρα


Μόλις 9 ψήφοι είναι η διαφορά στη σταυροδοσία των υποψηφίων βουλευτών, για τις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής, μεταξύ του κ. Πλακιωτάκη της Ν.Δ και του κ. Δερμιτζάκη του ΣΥΡΙΖΑ.


Ο κ. Πλακιωτάκης συγκέντρωσε 6400 ψήφους ενώ ο κ. Δερμιτζάκης συγκέντρωσε 6391 ψήφους. Αντίστοιχα το ποσοστό της Ν.Δ είναι 14,05% ενώ του ΣΥΡΙΖΑ 14,03%.
Το ΠΑΣΟΚ ως πρώτο κόμμα στο Λασίθι εκλέγει βουλευτή τον κ. Καρχιμάκη, ενώ η Ν.Δ ως δεύτερο τον κ. Πλακιωτάκη και οι δύο τέως βουλευτές του Νομού. Τα παραπάνω όμως επίσημα εκλογικά αποτελέσματα κάνουν τον κ. Δερμιτζάκη, ο οποίος έλαβε τις περισσότερες ψήφους στο συνδυασμό του, να διεκδικεί τη βουλευτική έδρα από τον κ. Πλακιωτάκη, διότι όπως ο ίδιος αναφέρει στη μετεκλογική συνέντευξη του στο Ράδιο Λασίθι, τα άκυρα και τα λευκά ψηφοδέλτια είναι 1235 και θα πρέπει να επανακαταμετρηθούν. Συγκεκριμένα αναφέρει μαρτυρίες ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που έβαλαν 2 σταυρούς προτίμησης στο ψηφοδέλτιο και κρίθηκε άκυρο, ενώ κατά τον ίδιο πρέπει να πάει υπέρ του συνδυασμού. Αυτό αμέσως ανεβάζει το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στο Λασίθι και οι πιθανότητες για τον ίδιο είναι μεγάλες για να εκλεγεί.
Έτσι για το σκοπό αυτό ο κ. Δερμιτζάκης με τη νομαρχιακή επιτροπή του κόμματος προσέφυγαν σήμερα Τρίτη στο εκλογοδικείο Λασιθίου, στη Νεάπολη, και κατέθεσαν αίτηση προκειμένου να γίνει επανακαταμέτρηση ψήφων. Τα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά το αργότερο μέσα σε μια εβδομάδα.


Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pulpit rock
back to top ;