Τρίτη 22 Μαΐου 2012

SOS για τον ελληνικό τουρισμό


Τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που φαίνεται να διαμορφώνεται στον ελληνικό τουρισμό κρούουν οι φορείς του κλάδου, με το μπαράζ αρνητικών δημοσιευμάτων στον ξένο Τύπο για τη χώρα μας που αντανακλούν στην πορεία των κρατήσεων για το καλοκαίρι.



Συγκεκριμένα, επιστολή προς τους αρχηγούς των κομμάτων απέστειλαν οι τουριστικοί πράκτορες της Ελλάδας (HATTA) ζητώντας μεταξύ άλλων να διαβεβαιώσουν τους εταίρους μας και τη διεθνή κοινή γνώμη ότι δεν επικρατεί χάος στην Ελλάδα.


Σύμφωνα με τον HATTA, τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης, τις τελευταίες ημέρες και ιδιαίτερα από τη Δευτέρα 7 Μαΐου, ασχολούνται καθημερινά με την Ελλάδα, προβάλλοντας μία εικόνα χάους και αποσύνθεσης.


Όπως τονίζουν οι τουριστικοί πράκτορες, «κυριαρχεί η παραπληροφόρηση και κινδυνολογία», ενώ οι «διεθνείς τουριστικοί οργανισμοί παγώνουν τις κρατήσεις και αποσύρουν συνεργάτες τους από τη χώρα μας».


Σημειώνουν ακόμη ότι «πληρωμές δεν γίνονται και προκαταβολές δεν καταβάλλονται, λόγω του φόβου πιθανών ακυρώσεων, αλλά και με το σκεπτικό της φημολογούμενης επιστροφής της χώρας μας στη δραχμή».


Παράλληλα, άμεσα μέτρα για να ανακοπεί η μεγάλη μείωση κρατήσεων ιδιαίτερα μετά τις εκλογές ζητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων.


Ειδικότερα, όπως τονίζεται, τις τελευταίες ημέρες, ο ρυθμός των κρατήσεων που εισάγονται στα συστήματα των ξενοδοχείων παρουσιάζει υστέρηση, σε σχέση με το προ των εκλογών διάστημα, ανάλογα με την περιοχή και την αγορά προέλευσης, που κυμαίνεται μεταξύ 30% και 50%.


Η μεγαλύτερη πτώση κρατήσεων 50% σημειώνεται στην Κέρκυρα, την Κρήτη και την Πελοπόννησο, ενώ στις Κυκλάδες και τη Χαλκιδική η πτώση είναι 30%.


Όπως σημειώνεται, ο συνήθης αριθμός κρατήσεων αυτή την εποχή, σε επίπεδο επικράτειας, ανέρχεται στις 110.000 ημερησίως. Εύκολα, επομένως, μπορεί να γίνει αντιληπτή η απώλεια εσόδων για τη χώρα στην περίπτωση που πολλές από αυτές κατευθυνθούν σε ανταγωνιστικούς προορισμούς.




citypress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pulpit rock
back to top ;